Home / Reisinformatie / Europa / IJsland / Bezienswaardigheden Reykjavik met kinderen

Bezienswaardigheden Reykjavik met kinderen

Ga je naar Ijsland met kinderen dan is het zeer waarschijnlijk dat je enige tijd in de hoofdstad Reykjavik doorbrengt. Wij vertellen je wat er te doen is in Reykjavik met kinderen. Tip: Reykjavik is een dure stad, koop van te voren de Reykjavik Card en bespaar op je entreegelden en vervoer.

Reykjavik met kinderen

Besteed niet te veel tijd in Reykjavik

“Besteed niet te veel tijd in Reykjavik”, het is misschien een raar advies in een artikel over “wat te doen in Reykjavik”. Maar wat mij betreft is een stedentrip Reykjavik echt zonde van je ticket naar Ijsland. Ga je op vakantie naar Ijsland dan moet je je gewoon laten verbluffen door de enorme schoonheid van de natuur. De watervallen, de groene heuvels, de scheuren in de aardkorst en de meren vol ijsbergen. Daar kan de stad met al haar bezienswaardigheden niet tegen op.

Ijsland waterval
Ijsland waterval

Zelfs wanneer je Ijsland als stopover bezoekt, kan je in een dag bijvoorbeeld tijdens de Golden Circle route al enorm veel moois zien.  Of ga juist de andere kant uit richting Snaefellsnes het schiereiland boven Reykjavik. Indien je geen eigen vervoer en afhankelijk bent van het openbaar vervoer of je Ijsland bezoekt met een georganiseerde familiereis zul je meestal wat vrije tijd hebben in Ijsland. [ Djoser heeft een 14-daagse familiereis geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.]

Bezienswaardigheden Reykjavik

De Hallgrímskirkja is een apart bouwwerk. Een kerk in zo’n moderne stijl zie je zelden. Het is de grootste kerk van IJsland en omdat het op een heuvel ligt een goed herkenningspunt in de stad. Voor de kerk staat een beeld van Leif Eriksson, een mooie moment om je kinderen een geschiedenis lesje te geven. Veel eerder dan Colombus hadden de Ijslanders namelijk al een kolonie in Noord-Amerika.

Reykjavik met kinderen

Een van de vele zwembaden

Wanneer je Ijsland met kinderen bezoekt, zul je er al snel achter komen dat dit land een echte zwembadcultuur heeft. Aangezien het grootste deel van de bevolking in de hoofdstad woont (36%), is het helemaal niet raar dat deze stad van minder dan 120.000 bewoners, zoveel zwembaden kent. Zwembaden zijn over het algemeen in de buitenlucht maar verwarmd. Naast een groot bad, vaak met glijbaan, is er vaak ook een baby-badje en diverse extra hete baden voor de liefhebbers. Zeven van deze zwembaden zijn gratis met een Reykjavik pas. Laugardalslaug bijvoorbeeld heeft veel glijbanen, zit in de buurt van diverse grote hotels en is laat open. Wel komen er veel toeristen wat afdoet aan de echte Ijslandse badervaring.

Reykjavik Dierentuin

In Reykavik is een kleine dierentuin met naast enkele exotische dieren zoals reptielen vooral dieren die in Ijsland voorkomen zoals rendieren en IJslandse pony’s.

Wandelen door Reykjavik

De oude stad van Reykjavik is niet zo groot en daarom prima geschikt voor een wandeling met kinderen. Zelfs als het buiten koud is en sneeuwt dan is de straat niet glad. Deze straten hebben namelijk straatverwarming.

Reykjavik

Perlan en Sage Museum

Diverse websites adviseerde ons Perlan als een must-see in Reykjavik. Ooit een watertank nu een gebouw met 360 graden uitzicht over de stad (bij helder weer). Er zit het Sage museum wat volgens Tripadvisor leuk zou zijn wanneer je Reykjavik met kinderen bezoekt. Wellicht waren onze verwachtingen na het betalen van de 12 euro entree p.p. een beetje te hoog maar wij vonden het tegenvallen. Het zijn voornamelijk een aantal wassen beelden die in een kleine ruimte vlak op elkaar zijn gezet. De audiotour die bij de entree inbegrepen is, vertelt je er een verhaal bij en dat is maar goed ook, anders stonden we 10 minuten later weer buiten. Dit museum is dus alleen een must als je kinderen echt een fascinatie hebben voor de Vikingen.

Wat wel fijn is in Perlan is het restaurant helemaal op de bovenste verdieping, de grappige mini geysir midden in het gebouw en tijdelijke (foto) tentoonstellingen.

Museum Reykjavik
Museum Reykjavik

Wanneer je veel wilt bezoeken in Reykjavik dan kan je met de zogenaamde Reykjavik Welcome Card geld besparen. Met de pas heb je dus gratis toegang tot 7 verschillende zwembaden in Reykjavik. Ook heb je gratis toegang tot diverse musea zoals het National Museum, Art Museum, City Museum en Maritime Museum. Daarnaast kan je gebruik maken van de stadsbussen, de ferry naar Videy eiland en de dierentuin.

1 gedachte over “Bezienswaardigheden Reykjavik met kinderen”

  1. Vorig jaar ben ik naar IJsland geweest en ik ben echt verliefd geworden op dit land! Ik ga er zeker nog een keer naar terug met mijn gezinnetje! Leuk die aandacht voor IJsland. Het is daar zo fantastsich, maar je hoort zo weinig van mensen die er heen gaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top