Home / Reisinformatie / Europa / Italie / Laat je charmeren door Treviso

Laat je charmeren door Treviso

Treviso, eens stad van waterwegen, kleurige huisjes en groene parken. Toch heeft Treviso het maar moeilijk. Het is geen Venetië. Elke dag landen er duizenden passagiers op het vliegveld om direct weer verder te reizen zonder ook maar een glimp van de stad op te vangen.

Tijdens onze korte vakantie in Italië en Slovenië besloten we het anders te doen. In plaats van ons na een lange vlucht met middernachtelijke aankomst direct in de drukte van Venetië te storten, gingen we eerst een dagje naar Treviso.

Treviso bezienswaardigheden

De leukste bezienswaardigheden van Treviso

De competitie met Venetië zal het nooit winnen maar beoordeel Treviso op zichzelf en ontdek de charme. Tip: ga eerst naar het tourism office en pik een kaart op. Afstanden zijn best flink en door de slingerweggetjes mis je per ongeluk wel iets dat je graag had willen zien.

Het eerste wat ons opvalt is het water. Net als de stad waar het zo vaak mee vergeleken speelt water een belangrijk rol. De rivier en verschillende kanaaltjes zorgen voor verkoeling in de hete stad, en natuurlijk mooie fotoplekjes. Veel restaurantjes in Treviso liggen ook aan het water. Wat we zelf gegeten hebben was heerlijk, maar ook wat we overal geserveerd zien worden, is goed en betaalbaar.

bezienswaardigheden Treviso
bezienswaardigheden Treviso
bezienswaardigheden Treviso

Pinarello winkel en mini-museum Treviso

Het is zowat de heilige graal voor wielerliefhebbers. Pinarello was voor ons (en dan bedoel ik Marcel) in ieder geval een goede reden om voor Treviso te kiezen en niet voor een andere plek in de regio. Als eerste op naar de winkel dus.

Ze zijn hier gewend aan kwijlende wielerliefhebbers. De fiets (ja de echte) van Tourwinnaar Froome wordt nog even mooi neergezet door de winkelier zodat Marcel zijn fotomomentje heeft. In de winkel zijn ook een aantal andere (historische) fietsen te zien van bekende wielrenners.

Tip: Hoewel de echte fabriek nu in de buitenwijken zit, is de winkel waar het ooit allemaal begon dus nog steeds te vinden in het centrum aan de Borgo Mazinni 9. Tussen de middag gaan ze dicht voor siësta. Je kunt hier ook een fiets huren voor een dag. Ze hebben stadsfietsen, fietsen met kinderzitje maar ook echte race-exemplaren. Dit is misschien wel je enige kans om zelf ooit te ervaren hoe het is om op een wielrenfiets van duizenden euro’s te rijden.

Pinarello fiets huren treviso winkel
Pinarello winkel
Pinarello winkel

Het lekkerste ijs van Treviso

Als je in Italië bent en er staat een enorme rij van Italianen voor een ijssalon dan weet je dat het goed moet zijn. Dat was het!  Supervers, je kunt door een glazen wand zelfs de ijsmakers bezig zien, veel originele smaken en smeuïg. Handig kinderen krijgen er zelfs een schortje bij. Romana heeft ook elders in Italië ijssalons dus deze gaan we onthouden.

ijs van Treviso
ijs van Treviso

De tietenfontein

Meer uitleg niet nodig denk ik, of lees het bordje bij de fontein.

De tietenfontein

De Kathedraal van Treviso

In vergelijking tot de kerken en kathedralen die we normaal in Italië gewend zijn, zijn die van Treviso erg sober ingericht. Hoewel door de beperkte openingstijden lang niet alle kerken open waren. De Duomo is van buiten in ieder geval kleurrijker dan van binnen.

Kathedraal van Treviso
Kathedraal van Treviso

St Thomasgate

Ooit was Treviso een versterkte stad. Nu zien je daar niet op het eerste gezicht niet meer zoveel van terug, maar als je wat beter je best doet wel. Rond het centrum loopt nog een deel van de oude stadswal en populair bij hardlopers. De St. Thomasgate is de enige oude toegangspoort tot de stad die nog bestaat.

st thomas gate

Treviso met kinderen

Er zijn in Treviso geen bijzondere bezienswaardigheden zoals een dierentuin speciaal voor kinderen. Onze toen 3 jaar oude dochter vond het echt prima om gewoon lekker mee te lopen. Omdat de afstanden toch wel aanzienlijk zijn, is het handig om een buggy of draagzak mee te nemen.

Treviso met kinderen
Speeltuin treviso
Treviso met kinderen

Er zijn verschillende parkjes maar de grootste speeltuin die naar Nederlandse maatstaven nog steeds best klein is, is die in de noordoostelijke hoek van de groene ring om het centrum, aan de Vialo Bartolomeo d’Alviano. Anders zijn er altijd nog de ijssalons om je kind blij mee te maken.

Overnachten in Treviso

We kozen voor Treviso om eerst even een dagje tot rust te kunnen komen voordat we ons in het drukke Venetië storten en aansluitend een volle persreis hadden in Slovenië.

Onze vlucht kwam om middernacht aan. De eerste nacht sliepen we in B&B Agriturismo Ca’ Tessera, oke maar niet geweldig. De volgende ochtend haalden we de huurauto op bij het vliegveld en reden naar Treviso.

overnachten ventie

Hier hadden we echt een geweldige accommodatie. Echt een heel mooi huisje voor ons alleen. Twee slaapkamers (plek voor 5 personen), grote keuken, woonkamer en een heerlijk ontbijt. Dus zoek je nog een plek om te slapen, bekijk zeker La Vigna B&B.

overnachten treviso
overnachten treviso

Meer tips nodig lees ook onze andere blogs over Italië met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top