Home / categorie / 7 blunders waardoor je vakantie heel slecht start

7 blunders waardoor je vakantie heel slecht start

Al het aftellen? Heb je net als wij al lekker veel zin in de vakantie? In alle voorpret gaat er alleen wel eens een keer wat mis en dan begint de vakantie waar je zo op verheugd had een stuk minder goed.

Maar jij had de cameralens toch?

Tikva: “Ja maar hij lag op het bed, bij de spullen die jij moest meenemen”,

Marcel: “Nou die heb ik niet gezien hoor”

Tikva: “Hoe kan dat nou, kijk eens in je tas zit die daar echt niet in”

We waren net getrouwd en onderweg naar onze huwelijksreisbestemming Tanzania, toen de eerste huwelijkscrisis zich aandiende. De zoomlens die we dus echt wel nodig hadden om mooie dieren te fotograferen op safari lag nog thuis op het bed.

Ontzettend balen maar gelukkig hadden we ruim te tijd genomen omdat we door werkzaamheden eerst met de bus moesten. De eerstvolgende halte stapten we weer uit, pakten de bus naar huis en vervolgens de auto om alsnog op tijd op Schiphol te zijn.

Dit verhaal kreeg achteraf nog een staartje want blijkbaar is het niet goed om je oude Citroen ZX drie weken op de handrem te laten staan. We gingen dus helemaal niet naar huis totdat de ANWB ons had geholpen. Mocht dit je ook overkomen een paar ferme trappen tegen de auto lost het probleem op.

tanzania

Hotel geboekt voor de verkeerde datum

Ik sta bij het hotel en de dame bij de receptie kijkt in haar boek en vraag nogmaals om mijn naam. Ik spel hem nog een keer en begin op mijn telefoon te zoeken naar de bevestigings e-mail. Ik heb een reservering, ik weet het zeker! Het hotel weet er alleen niks vanaf. Triomfantelijk laat ik de e-mail zien totdat de dame zegt “It says February”. Heb ik nou echt een hotel gereserveerd voor een maand later. Ontzettend stom en ik schaam me kapot. Maar ook hier liep het gelukkig goed af er blijkt nog een andere kamer vrij te zijn en die is voor ons ook prima.

Bon Ton Resort

Oh ja, die ESTA

Dit is ons persoonlijk gelukkig niet overkomen maar wel bij iemand die we kennen. Hij stond bij de Amerikaanse douane en is weer terug op het vliegvtuig gezet. Of hij de ESTA nou niet of niet helemaal naar waarheid had ingevuld blijft altijd een beetje vaag. Maar het is natuurlijk wel super verrot.

De vlucht zit er al op en dan mag je het land niet in. Amerika is niet het enige land waar je van te voren een visum of E-visum moet aanvragen. Ook voor landen dichterbij moet dit. Anders heb je echt een probleem. Zeker wanneer je een last-minute boekt schiet dit er nog wel eens bij in. Dus vergeet als je die kant uit gaat niet om vooraf een E-visum aan te vragen.

stedentrip izmir

Camera vergeten (2e keer)

Ja, en zelfs een reisblogger maakt wel eens een foutje. Tijdens onze bloggerstrip naar Noord-Limburg lieten we de camera liggen in de gang in alle hectiek. Dat betekende dus dat Marcel helemaal terug moest naar huis om de camera op te halen. Spotify aan, en een mooie 300 km autotocht in de ondergaande zon.

wandelen met een ezel limburg

Sommige blunders zijn achteraf vooral heel grappig maar op het moment zelf natuurlijk helemaal niet. Gelukkig zijn wij niet het enige gezin waarbij wel eens wat fout gaat. Wat dacht je van de rest van ons team Gezin op Reis bloggers.

Pistool in je tas

Wij zijn op een keer bijna niet door de security gekomen. Tas open, toilettas eruit. Er zat een waterpistooltje in wat we bij een zak chips hadden gekregen. Maar dat zag er op de monitor niet uit als een waterpistool

Je naam wordt omgeroepen in het vliegtuig omdat er iets trilt in je koffer

Omgeroepen worden met naam in het vliegtuig: er trilt iets in uw koffer.

Ja echt waar….was mijn lady shave. Sindsdien altijd de batterij eruit!

zwanger vliegen

Bleh

Tijdens het opstijgen zit de luier van je dochter niet goed en plast haar hele stoel onder… Dan heb je dus nog de hele vlucht te gaan.

Ski jassen vergeten

Niet slim, zonder ski-jassen onder aan de piste aankomen in Winterberg. Die lagen nog in het huisje op 35 minuten rijden. Maar er is altijd baas boven baas en een van onze bloggers ging op wintersport en heeft de bagage met met alle skikleding thuis op het bed laten staan. Dus alles maar nieuw gekocht daar.

wintersportgebieden met kinderen

Nog meer grappige verhalen lezen? Lees ons blog met horror wc’s op reis of ons blog met “oeps foutje” met nog meer vakantieblunders.

Over de auteur

1 gedachte over “7 blunders waardoor je vakantie heel slecht start”

  1. Wij zijn weleens de tent vergeten toen we gingen kamperen. Lag nog in de andere auto????
    We waren al.in Frankrijk dus maar een nieuwe gekocht bij de Carrefour

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top