Home / Reisinformatie / Europa / Roemenie / Boekarest met kinderen

Boekarest met kinderen

De hoofdstad van Roemenië, Boekarest, is een goed startpunt voor een vakantie in Roemenië met kinderen. Dankzij low-cost vluchten is het zelfs mogelijk om met het gezin een lang weekend op stedentrip naar de hoofdstad van dit prachtige land te gaan.

Blogger Margje bezocht Boekarest met haar gezin en wij bezochten de stad voor onze dochter geboren werd twee keer. We combineren onze tips zodat jij een zo goed mogelijk idee krijgt van de bezienswaardigheden in Boekarest.

Buiten de genoemde attracties in de stad zelf, zijn er net buiten de stad verschillende pretparken en adventure parcoursen te vinden. Deze zijn het makkelijkst te bezoeken met eigen vervoer.

boekarest met kinderen

Bezienswaardigheden Boekarest met kinderen

Natuurlijk is het in Boekarest zoals de meeste hoofdsteden druk en chaotisch. Reizen met het openbaar vervoer, zoals de metro, is dan ook wel een aanrader.  Margje was vanwege de ligging van haar pension verplicht om toch met de auto te gaan. Dat zorgde voor een lange reistijd en verkeer- en parkeerstress.

boekarest met kinderen

Het parlementsgebouw Boekarest

Indrukwekkend en niet te missen is het parlementsgebouw. Dit is het grootste regeringsgebouw van Europa en na het Pentagon het grootste gebouw ter wereld. Voor het gebouw, gerust een paleis te noemen, ligt een enorme parkeerplaats en ondanks dat deze voor een groot deel leeg was, kregen we het gebouw nog niet helemaal op de foto.

Het parlementspaleis Boekarest bezoeken? Dat kan! Maar let op, tijdens de vakantieperiode en in het weekend zijn kaartjes snel uitverkocht. En neem wel je paspoort mee.

Ondanks de pracht van het gebouw is het verhaal erachter minder leuk. Het parlementsgebouw is in 1980 gebouwd in opdracht van dictator Nicolae Ceaușescu. De Roemeense communistische leider liet voor de bouw van dit enorme pand veel historische gebouwen slopen. In de rest het centrum zie je dat ook wel terug, trieste gebouwen op plekken waar eens waarschijnlijk prachtige panden hebben gestaan. Gelukkig is niet alles verdwenen! Boekarest is geïnspireerd op Parijs en heeft zelfs een eigen Arc de Triomphe. Meer weten over dit bijzondere gebouw? Lees het blog van Jenny van Ikreis over Boekarest.

Boekarest met kinderen
boekarest met kinderen

Een fiets huren of lekker wandelen in de wijk Lipscani

Het is leuk om een ochtend door de wijk Lipscani te wandelen, een deel van het oude centrum. Deze wijk is de afgelopen jaren heel hip geworden en hier vind je veel kroegen en eettentjes. Dit was trouwens ook de enige plek waar we een fietsverhuurservice tegenkwamen, buiten een andere in het Herasteaupark park.

Roemenië is niet echt ingericht voor fietsers en het chaotische Boekarest al helemaal niet. Maar volgens de meneer van het pas opgerichte Bike The City gaat het buiten de spits en grotendeels op de stoep best goed. Of het zo is, geen idee. Wij vinden een stad per fiets verkennen echt super, maar deze keer hadden we helaas geen tijd en hij had ook geen kinderstoeltje. Die kon trouwens wel geregeld worden als je vooraf boekt. Wat hij ook had zijn elektrische steps. Ik heb even een rondje gedaan en dat is erg leuk.

Boekarest met kinderen

Kerken in Boekarest

De meeste van de oorspronkelijk orthodoxe kerken in Boekarest zijn tijdens de communistische periode gesloopt om plaats te maken voor lelijke woontorens en Ceaușescu’s bouwwerken.

boekarest met kinderen

Er zijn echter nog enkele plekjes die gespaard zijn gebleven. Dan is er tussen de torens dus opeens een heel schattig kerkje. Verspreid over Boedapest zijn er nog wat meer pareltjes gespaard gebleven. Wij vonden de Stavropoleos kerk erg mooi en bij de Roemeense Patriarchal Cathedral kom je misschien wel een processie tegen.

boekarest met kinderen
boekarest met kinderen

Musea in Boekarest

Er zijn in Boekarest verschillende museums. Het leukste museum bij mooi weer is het Village Museum, een soort openluchtmuseum. Het Antipa Natural History museum is na een zeer uitgebreide verbouwing ook echt de moeite waard. Er zijn interactieve displays, je vindt er 3D-films en het is heerlijk griezelen bij een dinosaurus skelet. Er is ook een techniekmuseum, met een hoog gehalte aan oude zooi of historische techniek, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

boekarest met kinderen

Parken in Boekarest

Boekarest heeft nog veel meer te bieden, er zijn bijvoorbeeld veel parken, erg fijn met kinderen!  Een van de leukste parken om te bezoeken tijdens je vakantie in Boekarest met kinderen is het Herasteaupark waar je een waterfiets of bootje huurt om over het meer te varen.

Heb jij Boekarest met kinderen bezocht? En nog aanvullende tips? We horen het graag! Meer lezen over Roemenië met kinderen? Zoals ons blog over Brasov.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top