Home / Voorbereiding / Overnachten / Een boerderijvakantie bij een Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Een boerderijvakantie bij een Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Op zoek naar een bijzondere accommodatie voor kinderen in Zuid-Tirol? Als je kiest voor een boerderij die is aangesloten bij de Rode Haan (Roter Hahn), kun je logeren op een actieve boerderij en samen met je gezin een stukje van het boerderijleven proeven. Wij verbleven in Zuid-Tirol bij Waldharthof.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol
Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Rode Haan-boerderijen

In Zuid-Tirol zijn verschillende boerderijen aangesloten bij de Rode Haan-organisatie (Roter Hahn). Dit zijn allemaal actieve boerderijen waar het boerenbedrijf de hoofdinkomstenbron is en waarnaast kleinschalig, volgens bepaalde criteria, enkele logeerplekken zijn voor toeristen. Op die manier ervaar je samen met je kinderen het echte leven op een boerderij. Kinderen zullen het ongetwijfeld leuk vinden om te mogen logeren op een boerderij, want dat betekent vaak heel veel speelruimte, allerlei dieren en genoeg te zien en ontdekken.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

De Almencard PLUS

Bij een verblijf op een Rode Haan-boerderij, krijg je als gast in de periode van mei tot en met november een AlmencardPLUS, waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van drie kabelbanen in de regio Zuid-Tirol. Ook kun je onbeperkt gebruik maken van openbaar vervoer, zoals bussen en treinen in de regio. Daarnaast heb je gratis toegang tot zo’n tachtig musea in Zuid-Tirol. Tot slot kun je nog gebruikmaken van enkele kortingen bij winkels.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Onze boerderijvakantie bij Waldharthof

Wij logeerden bij de Rode Haan boerderij Waldharthof, in de buurt van Brixen / Bressanone in Italië en deze beschikt over vijf gastenverblijven. Waldharthof is een appelboerderij. Zuid-Tirol staat bekend om appels: deze regio heeft schijnbaar de ideale hoogte en het perfecte milde klimaat voor veel appelsoorten om er te groeien. Bij de Waldharthof worden op een hoogte van ongeveer 800-900 meter verschillende appelsoorten verbouwd, zoals de Golden Delicious en Kanzi.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol
Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Nieuw appartement ‘Stodl’

Twee van de vijf appartementen zijn in de zomer 2020 opgeleverd. Wij logeerden als één van de eerste gasten in appartment ‘Stodl’. Appartment Stodl is een ruime accommodatie en geschikt voor twee tot vier personen. De eigenaren van Waldharthof zijn er erg goed in geslaagd om het appartement zowel warm en sfeervol als modern in te richten. Zij hebben hiervoor natuurlijke materialen, zoals ongelakt hout, gecombineerd met zwart staal en tinten als donkergroen. Daarnaast zorgt de complete inrichting van het appartement ook snel voor een gevoel van huiselijkheid.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Eén zijde van het appartement bestaat volledig uit een glazen wand, die grenst aan je eigen privé veranda met uitzicht over de tuin en de appelboomgaard. Achter deze appelbomen rijst de indrukwekkende bergketen Plose op. De glazen wand van het appartement heeft zo’n natuurlijke uitstraling, dat onze dreumes zelfs een aantal keer tegen het glas aan botste, omdat zij in de veronderstelling was dat zij direct de veranda op kon lopen. 

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol
Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Eén van de twee slaapkamers beschikt over een kingsize tweepersoonsbed en grenst aan de veranda. Blikvanger van deze slaapkamer is ongetwijfeld het vrijstaand bad. Een heerlijk bad op een prachtige locatie want vanuit bad heb je, net zoals vanuit bed, een mooi uitzicht over de bergachtige omgeving. Onze kinderen kunnen niet wachten om in bad te gaan! Daarnaast vind je in deze slaapkamer ook een wastafel met twee waskommen.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

De tweede slaapkamer van appartement ‘Stodl’ heeft twee kleinere bedden, in een speelse stapelbed opstelling.

Daarnaast beschikt het appartement over een nieuwe en goed uitgeruste keuken met vaatwasser, elektrische kookplaat, koffiezetapparaat en koelkast.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Ook is er een aparte badkamer met toilet en regendouche, een woonkamer met bank en televisie en een typische Zuid-Tirolse eethoek te vinden in dit appartement. Bijzonder aan de eethoek is dat je onder een soort afdakje eet en dat je kinderen naar boven kunnen klimmen om boven de eethoek te spelen.

Bij mooi weer is het mogelijk om buiten aan de vierpersoonstafel op de veranda te zitten. De veranda is toegankelijk via twee deuren, die ook afgesloten kunnen worden met een insectenhor. De houten elementen komen in het hele appartement terug, want zelfs de veranda is afgewerkt met een houten vloer.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Indien gewenst, is er zowel een babybed als een kinderstoel beschikbaar voor tijdens je verblijf. Daarnaast is er een goede WIFI-verbinding. Grappig vonden wij dat je in het appartement geen standaard lichtschakelaars vindt, maar enkel moderne elektronische bedieningspanelen met ‘master switch’ functies.  

Een stofzuiger en een wasmachine zijn beschikbaar voor gasten bij de gedeelde entree met het buur-appartement.

Wat kun je doen op boerderij Waldharthof

Naast deze knusse, maar moderne appartementen kun je tijdens je verblijf gebruikmaken van de tuin waarin speeltoestellen staan, zoals een zandbank, glijbaan en schommel, en kun je plaatsnemen aan de picknicktafels of op de banken en ligstoelen. Ook zijn er verschillende tractoren te vinden waar kinderen mee kunnen spelen.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Grenzend aan de tuin vind je de gezamenlijke eetzaal, waar (op den duur) het ontbijt geserveerd zal worden. Tijdens ons verblijf was deze mogelijkheid er nog niet, maar konden we gebruikmaken van het boerenontbijt. Om half acht ‘s ochtends bezorgt de gastvrouw een houten krat met je ontbijt naar wens op je deurmat. Je wensen geef je de dag daarvoor online door, waarbij je kunt kiezen uit allerlei zelfgemaakte producten van Waldharthof, zoals vlierbessensiroop en jam of van boerderijen uit de buurt, zoals spek, eieren en broodjes. Een heerlijk begin van de dag, waar een glas eigengemaakte appelsap natuurlijk niet kan ontbreken.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

De gastfamilie, bestaande uit drie generaties, is niet de enige bewoner van dit boerenerf, want je vindt er ook een aantal lama’s en alpaca’s, katten, konijnen, kwartels en een paard. Vanwege de verbouwing zijn de varkens en kippen tijdelijk verhuisd, maar deze komen spoedig weer terug. Gasten kunnen deze dieren aaien en voeren. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een trekking met de lama’s af te spreken.

Waldharthof heeft parkeergelegenheid voor hun gasten. Ook bieden zij een mogelijkheid tot het huren van fietsen.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Wat te doen in de omgeving van Waldharthof

Waldharthof ligt op zo’n twintig minuten met de auto van Brixen / Bressanone. De meeste kabelbanen bevinden zich op een afstand van zo’n twintig tot dertig minuten rijden. Wil je meer weten over wat je kunt doen met kinderen in Zuid-Tirol? Lees hier het blog over Zuid-Tirol met kinderen.

Onze kinderen vonden het een belevenis om te logeren op een boerderij. Er is genoeg ruimte om te spelen, er zijn dieren, er zijn andere kinderen om mee te spelen en er is genoeg te zien van het boerenleven. Wij hebben erg genoten van ons verblijf bij Waldharthof door de gastvrije ontvangst, het sfeervolle gerenoveerde appartement met het prachtige uitzicht, het heerlijke boerenontbijt met eigengemaakte producten, de mogelijkheden voor de kinderen om te spelen en door de goede locatie in de buurt van Brixen / Bressanone en kabelbanen. Tot slot heeft Waldharthof een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Lees meer over Waldharthof of over boerderijen in Zuid-Tirol die zijn aangesloten bij Rode Haan.

Rode Haan boerderij in Zuid-Tirol

Ons bezoek aan Zuid-Tirol werd mogelijk gemaakt door Zuid-Tirol toerisme. Bekijk hun website voor nog meer tips voor een bezoek aan Zuid-Tirol met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top