Home / Reisinformatie / Europa / Italie / Skigebied Drei Zinnen met kinderen

Skigebied Drei Zinnen met kinderen

De Drei Zinnen is misschien wel het skigebied met de allermooiste uitzichten waar we ooit geskied hebben met ons gezin. Wat zijn de ruige besneeuwde bergtoppen van de Dolomieten adembenemend mooi! Leonie ontdekte samen met haar gezin met twee tieners skigebied Drei Zinnen in Italië in de voorjaarsvakantie.

Ook met kinderen op wintersport in Drei Zinnen? Bekijk hier aanbieders van accommodaties inclusief skipas:

Drie zinnen skigebied met kinderen

3 Zinnen Dolomites in Italië

Het skigebied 3 Zinnen Dolomites is vernoemd naar drie steile bergtoppen in deze regio: de Drei Zinnen. Vanuit het skigebied zijn deze beroemde toppen echter helaas nauwelijks te zien. Maar dat neemt niet weg dat de andere bergtoppen die we wél kunnen zien vanaf de skipistes ook erg indrukwekkend zijn. De schoonheid van het ruige berglandschap wordt door velen erg gewaardeerd en de bergketen wordt dan ook sinds 2009 erkend als UNESCO Werelderfgoed.

Skigebied 3 Zinnen Dolomites is gelegen in de provincie Süd-Tirol (Italiaans: Alto Adige) in het noorden van Italië. Dit gebied was tot de Eerste Wereldoorlog onderdeel van Oostenrijk, waarna het tot Italië is gaan behoren. Dat zie je ook nog steeds terug in de architectuur van huizen en gebouwen. Ook wordt in deze regio zowel Duits als Italiaans gesproken. Plaatsnamen worden in zowel het Italiaans als in het Duits aangeduid en op de menukaart vind je Italiaanse én Oostenrijkse gerechten.

Drie zinnen wintersport met kinderen

De skigebieden van 3 Zinnen Dolomites

Skigebied 3 Zinnen Dolomites bestaat uit meerdere deelgebieden en telt in totaal 115 kilometer aan skipistes, waarvan 11 kilometer zwart, 51 kilometer rood en 53 kilometer blauw. De deelgebieden van het skigebied zijn niet allemaal met pistes en/of liften op elkaar aangesloten.

Unesco skiweg Drei zinnen

Helm/Monte Elmo

Het grootste deelgebied van het skigebied 3 Zinnen Dolomites bevindt zich op de bergen: Helm/ Monte Elmo (2.225m), Stiergarten (2.100m) en Rotwand/Croda Rossa (2.000m).

Wij verblijven in het plaatje Sexten/Sesto (1.310m) en vanuit het dorp nemen we elke dag de Helmjet Sexten gondellift omhoog naar de top van de Helm/Monte Elmo. Vanaf hier kun je verschillende rode, zwarte en blauwe pistes skiën. Gondel- en stoeltjes liften brengen je weer omhoog op de Helm/Monte Elmo. Onze favoriete afdaling hier is toch wel rode piste 13 die door de bomen helemaal naar het dorp Vierschach/Versciaco (1.131m) gaat.

Op de Helm/Monte Elmo en in Vierschach vind je een aantal leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten of iets kunt gaan drinken.

Drei zinnen skivakantie met kinderen

Rotwand/Croda Rossa

Vanaf de Helm/Monte Elmo gaan we, via de pistes en gondelliften van Stiergarten en Signaue, naar de Rotwand/Croda Rossa. Op de Rotwand/Croda Rossa vind je de steilste geprepareerde piste van Italië: de Holzriese piste met een helling van 72%. Tijdens onze skivakantie was deze zwarte piste een ijsplaat en was het meer glijden dan skiën. Wij hielden deze piste, na één keer afdalen, daarom snel voor gezien.

Rotwand drei zinnen

Zie je deze zwarte steile piste niet zitten, dan kun je er ook voor kiezen om de makkelijkere blauwe piste te nemen. We nemen de Bad Moos-Rotwandwiesen gondellift nog verder omhoog op de Rotwand/Croda Rossa. Aangekomen op het bergstation van de Bad Moos-Rotwandwiesen gondellift worden we hartelijk verwelkomd door enorme sneeuwpoppen. Ik neem ook nog even een kijkje bij de rendierroedel die hier op de Rotwand/Croda Rossa woont. Op de Rotwand/Croda Rossa kun je lekker eten bij de Rudi Hütte, waar je bij mooi weer vanaf het terras kunt genieten van een prachtig uitzicht op de bergtoppen.

Rotwand sneeuwpoppen drei zinnen

Kreuzbergpass/Passo Monte Croce

Een echte aanrader om te doen, is de UNESCO skiweg. Je bereikt de start van deze piste met de Porzen sleeplift op de Rotwand/Croda Rossa. De piste gaat door een prachtige, bosrijke omgeving en de uitzichten onderweg zijn geweldig mooi! De UNESCO skiweg eindigt bij het deelgebied Kreuzbergpass/Passo Monte Croce (1.640m). Dit kleine deelgebied van de 3 Zinnen Dolomites is niet met pistes of liften verbonden met de Helm/Stiergarten/Rotwand. We nemen de gratis skibus terug naar Signau om vanaf daar weer terug te skiën naar Sexten/Sesto.

Drei zinnen skivakantie met kinderen

Ski Area Val Comelico

Vanuit het deelgebied Kreuzbergpass/Passo Monte Croce kun je ook de skibus nemen naar het skigebied Val Comelico (2.000m) bij het plaatsje Padola. Val Comelico heeft 12 kilometer aan skipistes (zwart, rood en blauw), een stoeltjeslift en een oefenpiste met sleeplift. Er zijn plannen om de deelgebieden Val Comelico en Kreuzbergpass/Passo Monte Croce in de toekomst met elkaar te verbinden door middel van skiliften.

De Giro delle Cimi is een 43 kilometer lange skitocht die je over de pistes van Helm/Monte Elmo, Stiergarten, Rotwand/Croda Rossa, Kreuzbergpass/Passo Monte Croce en Val Comelico brengt. De skitocht kun je starten in Ski Area Val Comelico of in Vierschach/Versciaco. Voor deze skitocht kun je (inclusief pauzes) zeker een hele dag uittrekken. Op de pistes staat met borden de route van de Giro delle Cimi aangegeven.

Elke woensdag worden er ook georganiseerde skitours (tegen betaling) met gids georganiseerd.

Haunold/Monte Baraci

Het deelgebied Haunold/Monte Baranci (1.500m) ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Sexten/Sesto. Op dinsdag- en vrijdagavond kun je hier van 19.00 tot 22.00 uur gaan avondskiën. De rode en zwarte pistes onder de stoeltjeslift zijn dan met lampen verlicht. Wij hadden nog niet eerder ’s avonds geskied en vonden het een erg leuke ervaring om te doen. Houd er rekening mee dat deze afdalingen best pittig zijn en dus niet echt geschikt zijn voor minder ervaren skiërs.

Wij aten voor het avondskiën in het plaatsje Innichen/San Candido, aan de voet van de Haunold/Monte Baranci. Een knus dorpje met verschillende winkeltjes en restaurants.

Je kunt bij het dalstation van de stoeltjeslift (betaald) parkeren op het parkeerterrein.

Nachtskien drei zinnen

Waldheim / Rienz / Prags/Braies

De kleinste skigebieden van 3 Zinnen Dolomites zijn Waldheim, Rienz en Prags/Braies. Het deelgebied Waldheim (1.390m) ligt bij het plaatsje Sexten/Sesto en is, met de eenvoudige blauwe pistes, vooral erg geschikt voor beginnende skiërs. Het deelgebied Rienz/Rienza (1.295m) bij het plaatsje Toblach/Dobbiaco heeft 2 skiliften en is een prima gebied voor gezinnen met kleine kinderen of beginnende skiërs. Dit geldt ook voor het deelgebied Prags/Braies dat 4 km aan rode en blauwe skipistes heeft en twee sleepliften.

Wij bezochten deze skigebieden niet tijdens onze skivakantie.

Dolomiti Superski

Het skigebied 3 Zinnen Dolomites is onderdeel van Dolomiti Superski. Dolomiti Superski bestaat uit 12 skigebieden met in totaal 1.200 kilometer aan skipistes. Wil je, naast het skigebied van 3 Zinnen Dolomites, ook deze andere skigebieden ontdekken, dan kun je de Dolomiti Superski pas aanschaffen.

Drei zinnen skivakantie met kinderen rotwand kindergebied

Eén van de skigebieden van de Dolomiti Superski is Kronplatz/Plan de Corones. Dit skigebied telt meer dan 100 kilometer aan skipistes. Je kunt dit skigebied gemakkelijk met de trein bereiken vanuit 3 Zinnen Dolomites. De Ski Pustertal Express brengt je in 30 minuten van Vierschach/Versciaco naar Kronplatz/Plan de Corones. Wil je in de andere skigebieden van Dolomiti Superski skiën, dan zul je de auto moeten pakken.

Skivakantie dolomieten met kinderen

Skigebied 3 Zinnen voor beginners en gezinnen met kleine kinderen

Het skigebied rondom Helm/Monte Elmo en Rotwand/Croda Rossa heeft relatief veel pittige afdalingen. Veel blauwe pistes gaan over in moeilijkere rode afdalingen. Dit gebied is daarom wat minder geschikt voor beginners en gezinnen met kleine kinderen. Voor onze twee tieners, die allebei al veel ski- en snowboard ervaring hebben, was het gebied juist wel weer erg tof.

Skiles drei zinnen kinderen

De kleinere deelgebieden van het skigebied van 3 Zinnen zoals Kreuzberg/Passo Monte Croce, Waldheim, Rienz en Prags/Braies zijn juist wat meer geschikt voor beginnende skiërs en gezinnen met kleine kinderen en minder interessant voor de gevorderde skiër.

Het skigebied 3 Zinnen Dolomites heeft meerdere skischolen. Kinderen vanaf 2,5 jaar oud kunnen starten in een skiklasje van de Kids Club. De prijs voor 5 dagen skiles voor kinderen (inclusief lunch) is ongeveer € 390,00 (prijspeil 2024).

Skiles drei zinnen kinderen

Kosten skipas in skigebied 3 Zinnen Dolomites

De kosten voor een skipas variëren in welke periode je gaat skiën. Een skipas waarmee je ook in de andere skigebieden van Dolomiti Superski kunt skiën, is niet veel duurder. Voor kinderen van 9-16 jaar en van 4-8 jaar is een aangepast tarief. Als je je skipas minimaal 2 dagen vooraf online koopt, krijg je 5% korting. Je ontvangt dan een QR code waarmee je je skipas kunt ophalen bij een zelfbedieningszuil die op meerdere plekken in het skigebied staan.

Winteractiviteiten in skigebied 3 Zinnen Dolomites

Naast skiën en snowboarden zijn er nog andere leuke activiteiten met je gezin te doen in het skigebied 3 Zinnen Dolomites.

Rodelen Drei Zinnen

Het skigebied heeft twee rodelbanen die allebei de moeilijkheidsgraad “moeilijk” hebben.

De rodelbaan op de Rotwand/Croda Rossa heeft een lengte van 5 kilometer. Je kunt de rodelbaan bereiken via de gondellift Bad Moos-Rotwandwiesen. De start van de rodelbaan bevindt zich naast het bergstation van de gondellift.

De andere rodelbaan bevindt zich op de Haunold/Monte Baranci bij het plaatsje Innichen/San Candido. Deze rodelbaan is 3 kilometer lang en start bij de Riese Haunold Hütte. Tijdens het avondskiën op dinsdag- en vrijdagavond is deze rodelbaan ook geopend.

Sleetjes kun je huren bij de dalstations van de skiliften.

Rodelen Drei Zinnen

Langlaufen Drei Zinnen

Ga je liever langlaufen dan skiën? Het skigebied 3 Zinnen Dolomites beschikt over 200 kilometer aan goed onderhouden langlauf loipes door de prachtige omgeving van de Dolomieten. Het skigebied is onderdeel van een van de grootste langlauf gebieden van Europa met meer dan 1.300 kilometer aan langlauf loipes.

Winter wandelen Drei Zinnen

Voor de liefhebbers van winter wandelingen heeft het skigebied 3 Zinnen Dolomites een ruime keuze aan gemarkeerde winter wandelingen. Een leuke wandeling met kinderen is de 2 kilometer lange themawandeling “Milchmeile”. Onderweg leren kinderen alles over hoe kaas nu eigenlijk gemaakt wordt.

Helmjet VIP Experience Drei Zinnen

De Helmjet Sexten gondellift heeft een speciale gondel met luxe stoelen en tafeltjes. Als je de Helmjet VIP Experience boekt kun je, onder het genot van een hapje, wijntje of ander drankje, een uur vanuit je luie stoel genieten van het prachtige uitzicht op de Dolomieten. De VIP gondel heeft plaats voor maximaal 4 personen.

Drei zinnen skigebied gondol

Paragliden Drei Zinnen

Wil je het skigebied en de Dolomieten wel eens vanuit de lucht bekijken, dan kun een je paragliding tandemvlucht boeken. De tandemvluchten starten vanaf de Helm/Monte Elmo. Extra bijzonder is de “sunrise tour”, waarbij je tijdens zonsopkomst boven het skigebied zweeft.

Overnachten in Sexten/Sesto

Wij verbleven tijdens onze wintersportvakantie in 3 Zinnen Dolomites met ons gezin in een appartement (gehuurd via een particulier) in het plaatsje Sexten/Sesto. Dit dorp is een prima uitvalsbasis om het skigebied te gaan verkennen. Met de 10-persoons Helmjet Sexten gondellift sta je binnen 10 minuten op de Helm/Monte Elmo. Parkeren bij de gondellift is gratis en er rijdt ook een gratis skibus rond door het gebied.

Je vindt in het dorp hotels, pensions, appartementen en een camping waar je kunt overnachten met je gezin. Een leuke tip is Caravan Park Sexten. Je kunt hier overnachten in een luxe boomhut met eigen sauna en bubbelbad of in een bungalow. Er zijn een wellness ruimte met binnenzwembad, een restaurant en je kunt skiën tot aan de deur.

Sesto huisjes sneeuw

Bereikbaarheid 3 Zinnen Dolomites

De rijafstand vanaf Utrecht naar Sexten/Sesto is ongeveer 1.037 kilometer. Vanaf de snelweg moet je nog ongeveer 66 kilometer binnendoor rijden. Kom je via Kufstein of de Fernpas, dan moet je ook over de Brennerpas (tolkosten zijn € 11,00 in 2024). Voor de Oostenrijkse Autobahn heb je ook nog een vignet nodig (vooraf te koop bij de ANWB en onderweg ook te koop bij tankstations langs de weg).

Drei zinnen

Ga je liever met de trein? Vierschach/Versciaco en Innichen/San Candido hebben een treinstation.

De dichtstbijzijnde vliegvelden voor 3 Zinnen Dolomites zijn Bolzano (117 km) en Innsbruck in Oostenrijk (144 km).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top