Home / Nederland / Gelderland / De kids willen nooit meer weg bij Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

De kids willen nooit meer weg bij Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Kamperen in safaritenten op een kleinschalige camping op een boerderij in binnen- of buitenland? Dat kan met Boerenbed! Wij gingen met onze kinderen van 4 en 2 jaar logeren bij Boerenbed en maakten het boerenleven in de natuur van dichtbij mee. Lees hier meer over onze ervaring met Boerenbed.

Boerenbed tent

Wat is Boerenbed?

Bij Boerenbed kun je een overnachting boeken in een ingerichte safaritent of huisje op een boerderij. Boerenbed heeft momenteel 19 locaties in Nederland. Daarnaast zijn er ook locaties in België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Schotland, Wales en Zwitserland.

Kenmerkend voor Boerenbed is dat het kleinschalige locaties zijn waar je met je kinderen in comfort kunt overnachten en het boerenleven kunt beleven. Er zijn verschillende type accommodaties beschikbaar, die op elke locatie min of meer hetzelfde zijn. Zo heb je het houten vakantiehuisje met privé badkamer voor 2, 4 of 6 personen en waar je, in tegenstelling tot de tenten, gedurende het hele jaar in kunt overnachten. Ook zijn er op sommige locaties grotere groepsaccommodaties, zoals de grotere tent tot 10 personen en de Boerenschuur voor 12 personen. De meest voorkomende accommodatie is de Boerenbed Tent, waar wij ook in verbleven.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

De accommodaties van Boerenbed hebben gemeen dat er geen gas of elektriciteit aanwezig is. Wel vind je er stromend water en een badkamer. Daarnaast hanteert Boerenbed een internet ontmoedigingsbeleid en bieden zij onder het mom van “een digitale detox” geen WiFi aan op hun vakantielocaties.

Handig om te weten, is dat wanneer je boekt er geen verplichte bijkomende kosten zijn. De prijs is namelijk inclusief beddengoed, handdoeken, schoonmaakkosten en een startpakket met allerlei benodigdheden voor tijdens het kamperen.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

De Boerenbed Tent

De Boerenbed Tent biedt plek voor 5 volwassenen en 1 kind tot 12 jaar en is ruim opgezet met een oppervlakte van 45 vierkante meter.

In de tent vind je houten bedden met fijne matrassen, dus het is wat dat betreft is het zeker luxe kamperen! In een afgesloten vertrek vind je een tweepersoonsbed, in een andere ruimte een stapelbed met de mogelijkheid om in die ruimte een babybed bij te plaatsen. Daarnaast is er ook nog een knusse bedstee, die geschikt is voor twee kinderen. Onze kleuter zag de bedstee meteen helemaal zitten als zijn slaapplek voor de komende nachten.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

De tenten van Boerenbed hebben geen gas of elektriciteit. Om die reden vind je in het woongedeelte een grote houtkachel, lampen met kaarsen en hangers voor kandelaars en windlichten. Daarnaast vind je er een alternatief voor de koelkast: een koelkist. Een zeer ruime koelbox die koud gehouden kan worden met de gratis bevroren koelelementen uit het winkeltje. Tijdens ons verblijf werd het flink warm, met temperaturen boven de 25 graden, maar in onze kist bleven de drankjes heerlijk koel. Daarnaast vind je in het woongedeelte een gezellig ingerichte keuken met zinken werkblad en ruim voldoende emaillen servies. Zoals Boerenbed op hun website terecht aangeeft, is de keuken zeer volledig uitgerust met allerlei keukengerei. Om de eettafel staan zes verschillende, maar toch matchende houten stoelen en er staat een grote steigerhouten bank met kussens.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

En wat een luxe dat alle tenten ook over een eigen toilet beschikken en dat je ofwel een douche in je tent hebt of een privé douche bij de boerderij.

Buiten de tent vind je een picknicktafel en twee loungestoelen op de veranda. Er zijn een barbecue en een houtgestookte buitenkeuken aanwezig.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Onze ervaringen bij Boerenbed de Landhoeve

Locatie Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Wanneer we met onze kinderen van 4 en 2 jaar arriveren bij Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe in de buurt van Elburg, zien we een groen veld waar vijf tenten ruim zijn opgesteld rondom een aantal dierenweides en speeltoestellen. Nadat eerst gekeken wordt of de kippen al eieren hebben gelegd, wordt de aandacht van de kleuter getrokken door de skelters. Mijn peuter loopt direct naar de geitjes. Ondertussen worden we welkom geheten door het boerenechtpaar en hun twee jonge kinderen, die op deze boerderij wonen en de komende dagen onze gastheer en -vrouw zullen zijn.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Na ontvangst vullen we een van de kruiwagens met onze koffers en lopen we het gemaaide graspaadje tussen het hoge gras en boterbloemen af richting onze tent, “de Vleermuis”.

Wij vinden de tent ruim en gezellig ingericht. In het keukenassortiment en het startpakket vind je zo ongeveer alles wat je nodig hebt op een weekendje weg. Het was even wennen dat er geen elektriciteit is, maar dat zorgde ervoor dat we eerder in een rustige vakantiemodus kwamen. Er is wat geduld nodig voordat het water gekookt was voor de koffie, maar het heeft ook zo zijn charme. En een boek lezen bij kaarslicht vond ik ook erg sfeervol.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Rondom de tent heb je veel privacy en de overige tenten zijn buiten gehoorsafstand. Aan de ene kant kijken we uit op een uitgestrekt weiland, waar in de ochtenden en avonden een hazenfamilie blijkt te verblijven. De achterzijde van de tent grenst aan de weide van Jersey koeien Klara en Coco.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Wat opvalt, is hoe veilig het op deze locatie is voor kleine kinderen. Er loopt een sloot naast onze tent, maar hier loopt een hekwerk voor. Ook op andere plekken zoals bij het zwembad en de dierenverblijven is een zo veilig mogelijke situatie voor kleine kinderen gecreëerd door extra hekjes of kindersloten. Dit tezamen met de rust en ruimte van het platteland en het speelaanbod voor de kinderen, maakt dat wij ook als ouders gemakkelijk in een vakantiemodus kunnen komen. En rustig is het echt, want ‘s ochtends in bed horen we de vogels zingen rondom onze tent en ‘s avonds kwaken de kikkers in het slootje naast onze tent.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Faciliteiten bij Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Op het speelterrein in het midden op het veld staan verschillende speeltoestellen met een glijbaan of een klimrek, er is een grote trampoline, een pluktuin en een hooistapel. Eén van de hoogtepunten voor onze kinderen is de waterpomp, waardoor de zandbak al snel in een modderpoel verandert. Onze kinderen vermaken zich uren met deze pomp. Daarnaast vind je een aantal skelters en andere vervoersmiddelen op het terrein.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Deze locatie van Boerenbed heeft ook een klein zwembad. Heerlijk om even af te koelen en grappig om tijdens het badderen de geitjes nieuwsgierig te zien kijken, want hun weide grenst aan het zwembad. Er zijn zelfs gratis drijfmiddelen beschikbaar, mocht je die zijn vergeten.

Naast deze geitjes wonen er ook twee koeien, twee varkens, twee schapen, verschillende kippen en een hele familie konijnen en cavia’s op het erf.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Activiteiten en arrangementen bij Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Elke locatie van Boerenbed biedt optioneel een aantal activiteiten aan. Een aantal daarvan is specifiek voor een bepaalde locatie en een aantal wordt op (bijna) elke locatie aangeboden, zoals de mogelijkheid om te helpen bij het verzorgen van de dieren of de wekelijkse pizza-avond.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Elke ochtend en namiddag wachten onze kinderen het startsein af van de boer om hem te komen helpen bij het voeren van de dieren. Met een emmertje in hun hand kunnen kinderen de boer helpen bij het voeren van alle dieren en bij het melken van koe Klara. En dat blijkt nog best spannend, als er ineens zo’n grote koe voor je staat. Na even af te wachten, is onze kleuter vastberaden om op de tweede ochtend de koe te melken en trots is hij als dit hem met hulp van de boer ook lukt. 

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Tegen een kleine meerprijs is het mogelijk om een eigen logeerkonijntje te krijgen bij je tent, die je tijdens je verblijf verzorgt en waar je lekker mee kunt knuffelen.

Op Landhoeve op de Veluwe is het mogelijk om deel te nemen aan de Toer de Boer.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

De boerin neemt alle geïnteresseerde gasten mee in een aanhangwagen achter een oude tractor en rijdt dwars over de velden na de buren even verderop, die een grote melkveehouderij hebben. Daar zien we de pasgeboren kalfjes en komen we tijdens een rondleiding meer te weten over het melken, de voeding en het leven van een melkkoe. 

En om je verblijf af te toppen met nog wat extra luxe, is het mogelijk om tijdens je verblijf een houtgestookte hottub te huren. Daarnaast zijn er fietsen of een bootje te huur om de omgeving te verkennen.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Op het terrein vind je ook een klein boerenwinkeltje met een aantal levensmiddelen van de boerderij, waaronder vlees van eigen boerderij, en een aantal basis kampeerartikelen. Naast een kooi vol tamme cavia’s, kun je hier ook een brood-bestelling neerleggen voor de volgende ochtend, informatie vinden over uitjes in de omgeving of een extra fleece dekentje of spelletje lenen.

Wil je het jezelf tijdens je verblijf makkelijk maken wat betreft het eten? Kies dan voor een boerenontbijtmand, een boerenmaaltijd of neem deel aan de pizza-avond, waarbij je je eigen pizza kunt beleggen die vervolgens de steenoven in gaat. Allemaal even lekker en absoluut een aanrader!

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Ten slotte

Wat is Boerenbed een fijne, kindvriendelijke plek om te zijn! Enerzijds biedt het comfort voor je gezin in de vorm van bedden en een badkamer, anderzijds biedt het een sfeervol verblijf zonder elektriciteit of WiFi. De mogelijkheden voor de kinderen om veilig te spelen, om te helpen met de dieren of om de boerderij te ontdekken en de natuurlijke omgeving, zorgden ervoor dat we snel in een vakantiemodus komen. “Kinderen blij, ouders blij” is een cliché dat wat ons betreft hier echt opgaat.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Het kamperen zonder elektriciteit is bij slechte weersomstandigheden wel een wat grotere uitdaging voor de minder ervaren kampeerder. De kachel verwarmt bijvoorbeeld vooral het hoofdvertrek en niet de slaapvertrekken. Koud weer vereist dan in ieder geval extra voorbereidingen. Tegelijkertijd zijn er voldoende kruiken, zijn de tenten ruim genoeg om je binnen te vermaken en gaat het boerenleven ook bij regen en kou gewoon door. 

Meer weten over de verschillende locaties van Boerenbed? Kijk op de website wat elke locatie uniek maakt.

Boerenbed de Landhoeve op de Veluwe

Ons verblijf bij Boerenbed was een samenwerking. Zoals je gewend bent gaan we alleen samenwerkingen aan met volledige redactionele vrijheid. Meer info nodig over een vakantie met kinderen op een boerderij? Lees ook ons blog over boerderijvakanties met kinderen in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top