Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Mexico / Kleinschalig en knus: Hotel Peregrina in Valladolid, Mexico

Kleinschalig en knus: Hotel Peregrina in Valladolid, Mexico

Maak je een rondreis door Yucutan met kids? Wij vonden voor ons gezin een hotel in Valladolid waar we ons al snel thuis voelden: Hotel Peregrina. Komt dit door de kleinschaligheid van het hotel? Of door de rustige ligging? Of komt het door de sfeervolle binnentuin met zwembad? Of de nieuwe en verzorgde kamers? Of het vriendelijke personeel? Voor ons speelden deze dingen zeker weten allemaal mee om ons hier al snel thuis te voelen.

hotel Peregrina

Hotel Peregrina Valladolid

Hotel Peregrina ligt vlakbij het centrum van Valladolid. Het centrale plein ligt twee blokken verderop en kun je in zo’n tien minuten wandelen bereiken.

Bij aankomst in het hotel vroegen we ons af of we de Spaanse uitleg wel goed begrepen hadden en of we onze auto daadwerkelijk binnen konden rijden op de tegelvloer. Dat blijkt toch echt de plek waar er een aantal parkeerplaatsen zijn voor de hotelgasten. Mochten deze plekken bezet zijn, dan is er dichtbij nog een parkeerplaats gelegen.

Hotel Peregrina is pas vanaf begin 2019 open en maakt een nieuwe, frisse en schone indruk. Toen wij hoorden dat dit hotel in Valladolid nog zo nieuw was, waren wij verbaasd over hoe goed ze de dingen al geregeld hadden. Het hotel is kleinschalig en heeft maar enkele kamers.

Hotel Peregrina
Hotel Peregrina

Hotelkamers Hotel Peregrina

Een aantal van de kamers zijn op de begane grond en grenzen aan de receptie of de binnentuin. In deze tropisch ingerichte binnentuin vol met planten zijn een aantal tafels en stoelen, ligstoelen en een zwembad. De binnentuin is klein en erg sfeervol ingericht. Omdat er maar weinig hotelkamers zijn, is het er ook vaak rustig. Wij zijn op veel momenten de enige gasten die gebruikmaken van de binnentuin en het zwembad. Het zwembad is kindvriendelijk door de brede trap die langzaam afloopt, waardoor zowel onze baby als onze peuter ook in het ondiepe water konden zitten en spelen.

Hotel Peregrina
Hotel Peregrina

De overige hotelkamers zijn gelegen op de eerste verdieping en hebben een klein binnenplaatsje of een veranda met zitjes. Er zijn kamers met één of met twee tweepersoonsbedden. Er is een campingbedje beschikbaar op aanvraag, maar zoals op meerdere plekken in Mexico is dit een campingbedje met een laag van dekens die fungeren als matras.

Hotel Peregrina

In de ochtend is er de mogelijkheid om koffie en thee te nemen bij de receptie en als je geluk hebt ook een vers koekje. Een ontbijt wordt niet aangeboden in het hotel. Dat is niet ongewoon als je op reis bent in Mexico met kinderen. Wel beschikken de kamers over een koelkast en is er buiten voldoende zitgelegenheid, wat je dus de mogelijkheid geeft om je eigen ontbijt te regelen. Voor ontbijten buiten het hotel adviseren we om naar het centrale plein te gaan of om te ontbijten in het marktgebouw. 

hotel Peregrina

Wij hebben tijdens ons verblijf in twee verschillende kamers geslapen en ontdekten dat de kamers mooi en verzorgd zijn. De badkamers met mozaïektegeltjes zijn erg schoon en nieuw en de bedden (vooral in vergelijking met andere Mexicaanse bedden) zijn breed en voorzien van een heerlijk matras!

Wij beginnen ons verblijf in kamer nummer 9 op de eerste verdieping. De kamer met een Frans balkon aan de soms wat drukke straatzijde beschikt, net zoals veel hotelkamers in Mexico, over twee tweepersoonsbedden. Daarnaast zijn er in de kamer een kaptafel met stoel, een schommelstoel, een kast en een koelkastje te vinden. Dat laatste is echt fijn in de temperaturen van de Mexicaanse zomer! Naast airconditioning is er ook een plafond ventilator aanwezig.

Hotel Peregrina

Wanneer we het aanbod krijgen om na één nacht te verplaatsen naar kamer nummer 3 maken we daar graag gebruik van. Kamer nummer 3 is namelijk een mooie, ruime gezinskamer met dezelfde faciliteiten als nummer 9, maar is gelegen aan de binnentuin.

Daarnaast is deze kamer ook lichter en ruimer, wat het geschikter maakt voor een verblijf met peuter en baby. Zo is er meer kastruimte, zijn er twee plafond ventilatoren en is er zelfs een bank. Persoonlijk word ik ook altijd heel blij van een nachtkastje met een sfeerlampje en die vond ik ook in deze hotelkamer! De locatie van de kamer maakt het voor ouders met jonge kinderen een ideale kamer.

Wanneer onze baby overdag een dutje deed, kon onze peuter met ons zwemmen terwijl we tegelijkertijd nog steeds dichtbij onze baby zijn. En wanneer beide kinderen in de avond slapen, hebben wij in de binnentuin een afhaalmaaltijd gegeten en daarna wat ontspannen met een boek.

Hotel Peregrina

Kortom, Hotel Peregrina is een klein, verzorgd, nieuw hotel met een sfeervolle binnentuin. Doordat er weinig kamers zijn, is het echt een rustig hotel. Je komt nauwelijks andere gasten tegen en wij hadden in (bijna) alle gevallen het zwembad en de binnentuin voor onszelf. Nadeel hiervan is natuurlijk wel dat het snel uitverkocht kan zijn en dat je tijdig moet boeken, vooral als je de gezinskamer nummer 3 wilt. Bekijk hier direct de actuele beschikbaarheid en prijs.

Hotel Peregrina

Lees ook onze andere tips voor hotels in Mexico, of lees over bestemmingen in Mexico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top