Home / Reisinformatie / Europa / Luxemburg / Slapen in een boomhut, in het Escher dierenpark

Slapen in een boomhut, in het Escher dierenpark

Ben je op zoek naar bijzondere accommodatie in Luxemburg? Wat dacht je van slapen in een boomhut in het Escher dierenpark? Het was voor onze dochter het hoogtepunt van een een lang weekend in Luxemburg. De hele combinatie van een super knus en grappig ingericht boomhuisje met het kleine dierenpark is natuurlijk helemaal super voor kinderen.

Baumhaus Luxemburg

De Escher Baumhausen

De Escher Baumhausen, oftewel de Escher boomhuizen, zijn een drietal huisjes in de bomen aan de rand van het dierenpark van Esch. Een boomhut klinkt eigenlijk te klein. Een boomhuis is een betere benaming.

Baumhaus Luxemburg

Het dierenpark is gelegen op de Gaalgebierg, een grote heuvel aan de rand van Esch-sur-Alzette. We rijden de slingerende weg de berg op. Onderweg zijn er meerdere parkeerplaatsen, maar wij rijden tot de slagboom. We geven aan dat we komen inchecken en kunnen parkeren op de paar plekken direct naast de ingang. Dan is het nog een klein stukje (150 meter) lopen door het gratis toegankelijke dierenpark naar het Baumhauscafe. Hier haalt Marcel de sleutel van ons huisje op.

baumhauser

Ondertussen staat mijn dochter al vol ongeduld te trappelen bij de afgesloten deur die toegang geeft tot een houten loopbrug naar de huisjes. “Welke hebben wij, welke hebben wij?”. De boomhutten in het dierenpark hebben geen nummers, maar namen. Wij hebben het achterste huisje, het huisje van doctor Dachs.

Baumhaus Luxemburg

De inrichting van binnen is knus. Met 26,8 vierkante meter is het een echt Tiny House. Wel eentje met een slimme indeling. Onder de trap is er een gezellige zithoek waar zelfs spelletjes staan. Er is een keukentje met kleine koelkast. Het is niet de bedoeling dat je warm eten kookt in de keuken, maar koffie of thee zetten kan wel. Wij haalden bij de kiosk in het park pannenkoeken en aten die in ons huisje op. Bij het Baumhausecafe kun je dineren. Voor het ontbijt kregen we een uitgebreide mand met drie soorten brood, veel beleg, melk en jus d’orange.

De badkamer is dan weer verassend groot met een goede douche en toilet. De ouderslaapkamer beneden bestaat uit een groot bed en een kleine kast. Een steile trap gaat naar boven en hier heeft onze dochter een tweepersoonsbed in een soort bedstee met ook nog een bankje. “Dit is mijn paleis”. Ze is er helemaal blij mee en alle knuffels moeten direct uitgestald worden.

Baumhaus Luxemburg

Behalve de kamer boven is er ook de deur naar het dakterras. Hier hebben we weer lekker de ruimte en staat een grote tafel met banken. Op de ouderslaapkamer kom ik nog twee plaids tegen, waardoor we ook in de avond nog fijn in de laatste avondzon buiten kunnen zitten.

Baumhaus Luxemburg

Wat het huisje echt afmaakt, zijn de details overal. De scheve raampjes, de wereldbollen, de exotische stoffen die gebruikt zijn voor de gordijnen. Ook binnen heb je echt het gevoel op een heel bijzonder plekje te zijn.

Baumhaus Luxemburg

Dankzij de afgesloten loopbrug naar de huisjes is er ook voldoende privacy. Er zijn geen mensen die bij je naar binnen kunnen kijken. Alleen vanaf ons dakterras zien we in de verte wat dieren lopen. We horen wel dat we in een dierenpark zijn. Vooral de volgende ochtend wanneer de pauwen luidkeels om aandacht roepen.

Baumhaus Luxemburg

De andere twee boomhutten in het Escher dierenpark hebben plek voor zes personen. Een daarvan is ook een Tiny House en de andere is wat ruimer van opzet en ook beter geschikt voor mensen met een beperktere mobiliteit. Alle woningen zijn alleen te huur via de website van het dierenpark. Deze woningen zijn uiteraard super populair, dus zeker in de zomervakantie moet je echt tijdig boeken.

Dierenpark Luxemburg Escher Déierepark

De boomhuizen kun je dus vinden in het Escher Déierepark, een van de twee dierentuinen in Luxemburg. Hoewel je geen dierentuin moet verwachten zoals we die in België of Nederland gewend zijn. Dit dierenpark is meer een uit de kluiten gegroeide kinderboerderij waar je je prima een uur kunt vermaken. Er zijn zo’n vijfentwintig verschillende dieren, van Schotse hooglanders tot cavia’s.

Escher Déierepark

Het dierenpark is gratis toegankelijk en altijd geopend. Bij de ingang staan vaak zakjes voedsel die je ook gratis kunt pakken en waarmee je de dieren kunt voeren. Hiervoor geldt wel op=op, want ze moeten natuurlijk niet te veel eten krijgen. Als gasten van het boomhuis stonden daar alvast twee zakjes voor ons klaar. Met veel plezier geeft onze dochter de hertjes, schapen en geiten hun brokjes.

Escher Déierepark

Overdag kan het best druk zijn, dus wij besloten juist ’s avonds en ’s ochtends een rondje te lopen. Zeker in de ochtend voor negen uur was er niemand, behalve een hardloper en een dierenverzorger. Dat is dan weer een fijn voordeel van slapen in een boomhut.

Escher Déierepark

De verblijven zijn allemaal ruim van opzet en dieren kunnen zelf beslissen of ze dus zin hebben om contact te maken met mensen. In de ochtend hadden de dieren net voer gehad, dus onze brokjes hadden toen minder aantrekkingskracht dan aan het eind van de dag.

In het dierenpark zijn ook meerdere leuke speelplekken. Zo is er een tunnel onder het veld door waarmee je midden in een verblijf uitkomt en via een houten loopbrug aan de andere kant uitkomt.

Escher Déierepark

Wat is er nog meer te doen?

Wij verbleven één nachtje in de boomhut in Esch-sur-Alzette. Voor het dierenpark was dat voldoende tijd, maar in ons leuke huisje hadden we ons prima een heel weekend kunnen vermaken.

Je kunt vanuit hier andere plekken in Luxemburg ontdekken. Je moet er dan alleen wel rekening mee houden dat je elke keer de slingerende weg de berg op en af moet rijden. Een weg waar regelmatig file op ontstaat. Ik zou er daarom zelf voor kiezen om een of twee nachtjes te boeken in de Escher Baumhausen en niet een hele week.

belval

In Esch-sur-Alzette kun je prima winkelen en er is een leuk zwembad met glijbaan. In de moderne wijk Belval kun je een oude ijzerfabriek bezoeken. Dit is echt weer een hele andere kant van Luxemburg. Zeker als liefhebber van industriële architectuur mag je dit niet missen.

Je kunt ook wat meer leren over de mijnbouw geschiedenis in het Cockerill mijnmuseum in Esch-sur-Alzette. Met de auto tien minuten, maar hemelsbreed maar twee kilometer. Er is geen duidelijke route aangegeven, maar je kunt er wel door het bos naar toe lopen.

Cockerill mijnmuseum
Cockerill mijnmuseum

Naar het Luxemburg Science Center in Differdange is het nog geen twintig minuten met de auto. Of ga twintig minuten de andere kant op naar Dudelange, waar een klimbos te vinden is en een speelbos met blotevoetenpad.

Science museum Luxemburg

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Visit Luxembourg. Lees ook onze andere blogs over Luxemburg met kinderen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top