Grevenmacher Luxemburg

0

Grevenmacher (Luxemburg) bezoek je voor de vlindertuin vol exotische vlinders en planten, maar vooral voor het vrolijke gevoel dat in dit stadje heerst. We werden aangenaam verrast door Grevenmacher. Overal bloeiende planten, mooie doorkijkjes en steegjes die je eerder verwacht in Andalusië dan in Luxemburg. Vriendelijke mensen die gedag zeggen als je langs loopt en dat allemaal op maar een klein half uurtje rijden van Luxemburg-Stad.

Butterfly Garden

Butterfly Garden

Bezienswaardigheden Grevenmacher

  • Met stip op 1, zeker wanneer je Luxemburg met kinderen bezoekt. Ook leuk voor hobbyfotografen: de vlindertuin (Jardin des Papillons). Het is een tropische tuin van 600 m² waar het altijd 27 graden is. Hier leven enorm veel vlinders en enkele andere diersoorten zoals schildpadden. De vlinders zijn gewend aan mensen en als je stil blijft staan, komen ze misschien wel op je zitten. Je kunt hier prachtige foto’s maken en ziet de wereld van vlinders van heel dichtbij. We zagen een vlinder eitjes leggen en de diverse verpoppingstadia. Entree is gratis met de Luxemburg Card. Voor meer informatie en openingstijden bekijk de website.
  • Speelkaartenmuseum “Jean Dieudonné” is gratis te bezoeken. Het zit naast de vlindertuin dus je kunt makkelijk even binnen kijken. In het museum staan veel oude drukmachines. Daarnaast is er een gedeelte met oude drukvoorbeelden van speelkaarten. In de museumwinkel kan je allerlei speelkaarten kopen.
  • Wijn- en natuurwandeling. Grevenmacher is een wijnregio. Wanneer je door het stadje loopt, zie je op veel verschillende plekken wijnranken staan. Je kunt een 4 kilometer lange wandeling (“Kelsbaach” trail)  maken waarbij je op verschillende plekken door middel van bordjes informatie krijgt over natuur, geschiedenis en wijn. Startpunt bij het kerkhof.
  • Wijnkelders. In Grevenmacher zijn twee wijnkelders die regelmatig opengesteld zijn voor publiek. Kom voor een proeverij of om lokale wijn in te slaan. Bekijk de website van Bernard Massar en Domaines Vinmoselle voor meer informatie.
  • Tijdens de zomer maanden kan je een een boottocht maken met de Princess Marie-Astrid.  Deze boot vaart van Trier naar Schengen en stopt ook in Grevenmacher.
Grevenmacher

Grevenmacher

Grevenmacher met kinderen

Op zoek naar een speeltuin? Aan de promenade langs de rivier kan je een grote speeltuin vinden. Ook het verwarmde openluchtzwembad van Grevenmacher ligt aan de promenade. We hebben deze zelf niet uitgeprobeerd, maar met glijbanen en pierenbadjes ziet het er erg geschikt uit voor kinderen.

Bereikbaarheid en overnachten

Grevenmacher is goed bereikbaar vanuit Luxemburg-Stad, een klein half uur met de auto. De interessante stad Trier (Duitsland) ligt op slechts 20 minuten. Er zijn diverse parkeerplaatsen in het centrum. Vanaf daar kan je makkelijk lopen naar alle bezienswaardigheden, winkelstraat en pleintje met restaurants. Overnachten in Grevenmacher? Er is een camping “Route du Vin” en er worden vakantiehuisjes verhuurd. De camping is ook de verhuurlocatie van “Rent a Bike”, een initiatief waarbij je op verschillende plekken in de Luxemburgse Moezelregio een fiets kunt huren.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.