Home / Reisinformatie / Europa / Luxemburg / Grevenmacher Luxemburg

Grevenmacher Luxemburg

Grevenmacher (Luxemburg) bezoek je voor de vlindertuin vol exotische vlinders en planten, maar vooral voor het vrolijke gevoel dat in dit stadje heerst. We werden aangenaam verrast door Grevenmacher. Overal bloeiende planten, mooie doorkijkjes en steegjes die je eerder verwacht in Andalusië dan in Luxemburg. Vriendelijke mensen die gedag zeggen als je langs loopt en dat allemaal op maar een klein half uurtje rijden van Luxemburg-Stad.

Grevenmacher luxemburg

Bezienswaardigheden Grevenmacher

Vlindertuin Grevenmacher

Met stip op 1, zeker wanneer je Luxemburg met kinderen bezoekt. Ook leuk voor hobbyfotografen: de vlindertuin (Jardin des Papillons). Het is een tropische tuin van 600 m² waar het altijd 27 graden is. Hier leven enorm veel vlinders en enkele andere diersoorten zoals schildpadden, loopvogeltjes, kameleons en kikkers. Er is ook een klein watertje met vissen.

Vlindertuin Grevenmacher
Vlindertuin Grevenmacher

We bezochten de vlindertuin in Grevenmacher toen onze dochter nog een dreumes was en een paar jaar later gingen we opnieuw. Dit is echt een leuk uitje met jonge kinderen. Als ze wat ouder zijn is de lol er wellicht snel vanaf. De tuin is niet al te groot maar we waren elke keer toch wel een klein uur binnen.

Vlindertuin Grevenmacher
Vlindertuin Grevenmacher

De vlinders zijn gewend aan mensen en als je stil blijft staan, komen ze misschien wel op je zitten. Je kunt hier prachtige foto’s maken en ziet de wereld van vlinders van heel dichtbij. We zagen een vlinder eitjes leggen en de diverse verpopping stadia.

Entree is gratis met de Luxemburg Card. Voor meer informatie en openingstijden bekijk de website.

Vlindertuin Grevenmacher
Vlindertuin Grevenmacher

Kulturhuef Asbl

Kulturhuef Asbl met binnen de muren een bioscoop, een restaurant en twee kleine musea over speelkaarten en over de drukwerkkunst. Beide musea zijn gratis te bezoeken. Het zit naast de vlindertuin dus je kunt makkelijk even binnen kijken.

In het museum staan veel oude drukmachines. Daarnaast is er een gedeelte met oude drukvoorbeelden van speelkaarten. Speelkaartenmuseum “Jean Dieudonné” leert je dan weer van alles over de speelkaarten. Als iemand die hooguit een potje patience speelt wellicht niet helemaal aan ons besteed. In de museumwinkel kan je allerlei speelkaarten kopen.

Speelkaartenmuseum grevenmacher
Speelkaartenmuseum grevenmacher

Wijn- en natuurwandeling

  • Grevenmacher is een wijnregio. Wanneer je door het stadje loopt, zie je op veel verschillende plekken wijnranken staan. Je kunt een 4 kilometer lange wandeling (“Kelsbaach” trail)  maken waarbij je op verschillende plekken door middel van bordjes informatie krijgt over natuur, geschiedenis en wijn. Startpunt bij het kerkhof.
wijn grevenmacher

Wijnkelders

  • In Grevenmacher zijn twee wijnkelders die regelmatig opengesteld zijn voor publiek. Kom voor een proeverij of om lokale wijn in te slaan. Bekijk de website van Bernard Massar en Domaines Vinmoselle voor meer informatie.
grevenmacher wijnproeverij

Grevenmacher met kinderen

Op zoek naar een speeltuin? Aan de promenade langs de rivier kan je een grote speeltuin vinden. Ook het verwarmde openluchtzwembad van Grevenmacher ligt aan de promenade. We hebben deze zelf niet uitgeprobeerd, maar met glijbanen en pierenbadjes ziet het er erg geschikt uit voor kinderen.

Grevenmacher speeltuin
Grevenmacher speeltuin

Bereikbaarheid Grevenmacher

Met de auto

Grevenmacher is goed bereikbaar vanuit Luxemburg-Stad, een klein half uur met de auto. De interessante stad Trier (Duitsland) ligt op slechts 20 minuten. Er zijn diverse parkeerplaatsen in het centrum. Vanaf daar kan je makkelijk lopen naar alle bezienswaardigheden, winkelstraat en pleintje met restaurants.

Boottocht naar Schengen en Trier

Tijdens de zomer maanden kan je een een boottocht maken met de Princess Marie-Astrid.  Deze boot vaart van Trier naar Schengen en stopt ook in Grevenmacher.

Overnachten in Grevenmacher

Overnachten in Grevenmacher? Er is een camping “Route du Vin” en er worden vakantiehuisjes verhuurd. De camping is ook de verhuur locatie van “Rent a Bike”, een initiatief waarbij je op verschillende plekken in de Luxemburgse Moezelregio een fiets kunt huren.

Grevenmacher speeltuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top