Home / Voorbereiding / Producten / Review Bugaboo Butterfly reistas: bescherm je reisbuggy (alle merken)

Review Bugaboo Butterfly reistas: bescherm je reisbuggy (alle merken)

Heb je een mooie, fijne en zeker niet goedkope reisbuggy? Dan wil je deze natuurlijk ook goed en mooi houden. In maart zijn wij voor het eerst op vakantie gegaan met onze 7 maanden oude dochter. We hebben onszelf meteen in het diepe gegooid door op een vliegvakantie te gaan naar zowel de omgeving van Pisa als Cinque Terre in Italië.

Al snel kwamen we erachter dat bij het vliegen met (kleine) kinderen een hoop komt kijken. Eén van de dingen waar wij ook over nadachten: hoe gaat de buggy veilig mee in het vliegtuig? We lazen namelijk al veel verhalen op internet dat de buggy’s vaak erg gehavend het vliegtuig uitkomen. En dat zouden we hartstikke zonde vinden!

Een buggy beschermhoes beschermt de buggy tegen beschadigingen, vuil en vocht tijdens het transport in het vliegtuig. Bagage wordt vaak ruw behandeld tijdens het in- en uitladen, dus een hoes kan helpen om de buggy te beschermen tegen krassen, deuken en andere schade. Daarnaast waardoor het gemakkelijker om de buggy te dragen tijdens het reizen.

Bugaboo Butterfly reistas

Onze ervaring met de Bugaboo Butterfly reistas

Bugaboo heeft voor dit probleem een mooie reistas ontworpen, namelijk de ‘Bugaboo Butterfly reistas’. Zo bescherm je je reisbuggy met deze compacte, duurzame en gemakkelijk mee te nemen reistas tegen vuil en beschadigingen. Deze tas is gemaakt van duurzaam en waterafstotend materiaal, heeft een gevoerde en versterkte onderkant voor extra bescherming en is er alleen in het zwart. Voordeel van de zwarte kleur is dat je hier het minst snel vlekken op ziet.

Bugaboo Butterfly reistas

Ingevouwen heeft de tas een afmeting van 24 x 45 x 55 cm en voldoet hiermee aan de IATA-norm voor handbagage. Dit betekent dat de buggy in het handbagagevak van het vliegtas past. Dit is echter geen zekerheid dat je buggy ook in het handbagagevak geplaatst wordt. Dit hangt af van de vliegtuigmaatschappij, personeel en natuurlijk hoe druk het in het vliegtuig is.

Bugaboo Butterfly reistas

De tas is gemaakt voor de Bugaboo Butterfly, maar als jouw reisbuggy (géén paraplubuggy) zich opvouwt naar dezelfde afmetingen als hiervoor beschreven (of kleiner) dan past deze tas natuurlijk ook. Je hoeft niet per se een Bugaboo reisbuggy te hebben. Ook wij hebben zelf een ander merk, maar hebben tijdens onze vliegreis wel gebruik gemaakt van deze reistas.

Bugaboo Butterfly reistas

Naast dat onze buggy ongehavend weer het vliegtuig uitkwam, vind ik het feit dat het een rugzak is één van de grootste voordelen van deze tas. Hierdoor had ik beide handen nog vrij om de baby te dragen of spullen te pakken. De regenhoes hadden we ook in de tas gedaan, aangezien er nog genoeg ruimte overblijft om kleine, extra items mee te nemen nadat de buggy erin zit. Dit scheelde weer ruimte in onze koffers.

Bugaboo Butterfly reistas

Op de momenten dat we de buggy gebruikten (bijv. op de luchthaven), hadden we de reistas opgevouwen. Deze is zo klein op te vouwen dat deze met gemak in de bagagemand onder de buggy past of in onze handbagagetas. Bij het boarden van het vliegtuig werd ons verteld dat we de buggy mee mochten nemen als handbagage. Ideaal! Hierdoor hadden we de buggy direct weer bij de hand nadat we uit het vliegtuig waren gestapt.

Bugaboo Butterfly reistas

De buggy deden we net voordat we het vliegtuig instapten in de tas. Door de toegankelijke tas konden we tot het laatste moment hiermee wachten en hoefden we de kleine meid dus pas op het laatste moment wakker te maken. Inpakken is echt een fluitje van een cent.

Ook interesse in de Bugaboo Butterfly reistas? Deze is te koop via de website van Bugaboo. Dit product is ook te koop bij diverse babywinkels, online of in de winkel bij bijvoorbeeld Prenatal of Babypark.

Een goede reisbuggy maakt je vakantie zoveel makkelijker

We waren blij dat we de kinderwagen mee hadden genomen. Aangezien onze dochter nog vrij jong is, doet ze nog best wat slaapjes. Doordat we de buggy mee hadden, konden we heerlijk de hele dag door het leuke stadje Lucca wandelen terwijl ons kindje ondertussen een dutje kon doen als ze moe was. Als we alleen een draagzak hadden gehad, hadden we deze uitstapjes waarschijnlijk niet gemaakt.

Bugaboo Butterfly reistas

Niet alles in deze prachtige Italiaanse stad is even buggyproof, aangezien de meeste straten keien hebben in het centrum, maar dat is in de meeste Italiaanse steden wel zo. Onze ervaring was juist dat onze dochter door het gehobbel gemakkelijker in slaap viel. Om het centrum van Lucca ligt een oude stadsmuur waarop je een wandeling kan maken van ongeveer 4 km, terwijl je uitzicht hebt op het prachtige oude centrum en de omgeving. Deze is juist héél kinderwagen vriendelijk, aangezien het geasfalteerd is en alleen toegankelijk is voor voetgangers en fietsers.

De volgende vliegreis gaat de tas zeker weer mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top