Home / Voorbereiding / Producten / Deuter Kid Comfort, comfortabele drager voor wandelingen in binnen- of buitenland

Deuter Kid Comfort, comfortabele drager voor wandelingen in binnen- of buitenland

Ben jij op zoek naar een comfortabele drager voor je kind? Een drager die ideaal is voor wandelingen in binnen- of buitenland of voor tijdens een uitje? Wij hebben de allernieuwste uitvoering van de Deuter Kid Comfort getest! Lees hier meer over onze ervaringen.

Deuter kid comfort

Wat is de Deuter Kid Comfort?

Deuter heeft onlangs een nieuwe uitgave van de Kid Comfort-drager op de markt gebracht. Het is een unisex drager en kan dus passend gemaakt worden voor zowel mannen als vrouwen en van allerlei verschillende lengtes. De drager is eenvoudig verstelbaar naar de maat die past bij jouw lichaamslengte. De drager is geschikt voor baby’s vanaf het moment dat zij zelfstandig kunnen zitten (ongeveer vanaf de 9e maand) tot een maximaal lichaamsgewicht van 22 kilo.

Deuter kid comfort

Dit zijn enkele specifieke eigenschappen van de Deuter Kid Comfort.

 • De drager heeft een stevig aluminiumframe met een inklapbare voet. Hierdoor kun je de drager stabiel neerzetten vlak voor en vlak na gebruik.
 • De lege drager weegt een ruime 3 kilo en het maximale laadvermogen is 24 kilo (kinderen tot 22 kilo en 2 kilo bagage).
 • De zitting voor het kind is in hoogte verstelbaar. Door de vorm van de zitting, kun je regelen dat het kind bij elke leeftijd een passende ergonomische houding heeft: een ‘spreid-hurkhouding’ voor het jongere kind en een rechte zithouding voor het oudere kind.
 • Er is een 5-puntsveiligheidsgordel om het kind veilig vast te zetten op zijn zitting.
 • De Deuter Kid Comfort heeft een zogenaamd Lite Air-systeem, wat zorgt voor ventilatie op je rug en wat het gebruik van de drager met hoge temperaturen comfortabeler maakt.
 • De Deuter Kid Comfort heeft een groot bagagevak en diverse kleine opbergvakken.
 • De Deuter Kid Comfort wordt (bij de meeste webwinkels) geleverd met een aantal accessoires: een afneembaar zonnedak, een afneembaar zacht kinkussen en speciale voetlussen voor het kind. Deze voetlussen zijn in hoogte verstelbaar, waardoor het kind ergonomisch kan zitten, maar wel zijn benen kan bewegen. Daarnaast is het mogelijk om een regenhoes als losse accessoire te kopen.
Deuter Kidcomfort

Hoe werkt de Deuter Kid Comfort?

Allereerst klap je met enige kracht de voet van het frame van de Deuter Kid Comfort uit, zodat de drager stabiel op de grond blijft staan en je voorbereidingen kunt treffen voor een goed gebruik van de drager. Je kunt vervolgens de rugband instellen in de juiste positie die het best past bij jouw lichaamslengte. Het is de bedoeling dat het aanzetpunt van de schouderbanden tussen je schouderbladen in zit. Door een speciale clip is dit gemakkelijk en snel te doen, handig als je de drager wel eens afwisselt met de je partner bijvoorbeeld! 

Deuter kid comfort

Het is handig om, voordat je je kind gaat positioneren in de drager, ook alvast je bagage in te laden. De Deuter heeft een groot bagagevak, wat vergelijkbaar is met de inhoud van een dagrugzak. Daarnaast vind je ook vakken ter hoogte van de schouders van je kind, waar je bijvoorbeeld een drinkfles in kunt opbergen. Ook is er een insteek vak aan de rugzijde en is er een vak met rits tussen jouzelf en het kindje. Dit vak heeft ook een speciale lus voor een waterzak. Daarnaast hebben beide heupbanden een opbergvakje.

Deuter kid comfort

Alvorens je je kind gaat installeren, is het handig om te kijken of de in hoogte verstelbare zitting de ideale positie heeft. Je kind zit goed als zijn of haar kin net boven de gesp, waarmee je de zithoogte verstelt, uitkomt en zo dus goed uit de drager kan kijken. Je kunt de zithoogte ook nog verstellen als je kind al in de drager zit.

Is de drager goed afgesteld voor jezelf, zit alle gewenste bagage er in en lijkt het zitvlak voor het kind correct te zijn afgesteld? Dan is het tijd om je kind te gaan installeren. Aan één zijde kun je de drager open klikken en kun je je kind op het zitvlak zetten of kun je je kind begeleiden om er zelf in te klimmen. Vervolgens maak je de arm- en heupriempjes van de 5-puntsveiligheidsgordel vast door middel van een kliksysteem. Daarna plaats je de voeten van je kind in de daarvoor bestemde voetlussen, waardoor de voeten worden ondersteund, maar ook nog enige bewegingsvrijheid hebben. Tot slot klik je de zijwaartse ingang weer dicht. Optioneel kun je vervolgens het zonnedak boven het hoofd van het kind vastklikken. Alle banden en lussen zijn aan te passen op de afmetingen van jouw kind.

Deuter kid comfort

Als je kind goed zit en als alle veiligheidsgordels bij het kind en aan de achterzijde gesloten zijn, is het tijd om de drager op je schouders te gaan nemen. Til de drager op aan de daarvoor bestemde stevige handvaten en doe je armen in de schouderbanden, zodat je kind op je rug zit. Deze handvaten zijn speciaal gemaakt, zodat het ook mogelijk om dit zelf te doen zonder hulp van een andere volwassene. Vervolgens klik je de heupbanden vast en trek je deze aan naar de juiste positie. Net zoals bij het dragen van een backpack is het bij dit soort dragers de bedoeling dat het meeste van het gewicht door je bekken wordt gedragen, dus deze band moet goed aangesloten zitten voor je comfort tijdens het tillen. Daarna trek je de schouderbanden aan, klik je de borstgordel vast en trekt deze ook aan. Tenslotte kun je de voet van het frame inklappen tijdens het dragen.

Deuter kid comfort

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid tekst van deze alinea: je zult merken dat je snel behendiger wordt in het gebruik van de drager en dat je na een tijdje je kind al binnen enkele minuten veilig op je rug draagt. Daarnaast loont het om voor gebruik hier even de tijd voor te nemen, want een goed afgestelde rugzak draagt het allerfijnst, waardoor je gemakkelijk een lange wandeling maakt.

Lees voor een veilig gebruik van de Deuter Kid Comfort vooraf de meegeleverde uitgebreide handleiding.

Deuter kid comfort

Onze ervaring met de Deuter Kid Comfort

Met onze kinderen van 4 en 2 jaar en de Deuter Kid Comfort gingen we op pad om een wandeling te maken door het bosgebied en de duinen van de Soesterduinen op de Utrechtse Heuvelrug. Wanneer de kinderen alles zelf lopen, komen we vooral met onze peuter niet heel erg ver. En het gaat ook niet erg snel. Zo deden wij onlangs 2,5 uur over een wandeling van vijf kilometer en de tweede helft van de wandeling begon iedereen steeds ongeduldiger en moe te worden. Soesterduinen is geen geschikt terrein voor buggy’s en onze peuter is al enige tijd te zwaar voor een normale draagzak, dus wij zochten naar een duurzamere oplossing dan altijd maar de schouders van papa. Zeker met het oog op de zomervakantie, waarbij we van plan zijn naar Oostenrijk af te reizen.

Deuter kid comfort

Zowel onze kleuter als peuter vonden het heel leuk om in de nieuwe Deuter Kid Comfort te zitten en rond gedragen te worden. Ze gaven allebei aan dat ze lekker konden zitten en dat ze veel zicht hadden. Ook de zonnekap viel in de smaak, het gaf hen het gevoel van een eigen tentje boven hun hoofd. Tijdens deze wandeling is het niet voorgekomen, maar ik schat in dat de drager met de zachte speciale kinrol een ideale plek is voor het dagelijkse dutje van onze peuter of een siësta van onze kleuter.

Deuter kid comfort

Het is heel gemakkelijk om de Deuter Kid Comfort te verstellen op je lengte: mijn man en ik schelen 16 centimeter, maar in een mum van tijd is de rugband gewisseld naar de juiste positie van de drager door de handige clip. Ook het inzetten en uithalen van je kind gaat erg makkelijk en snel. Door de 5-puntsveiligheidsgordel en de voetlussen, geeft het ons een gevoel dat je kind veilig en ergonomisch verantwoord zit.

Wanneer alles goed is afgesteld, tilt het echt veel prettiger dan een draagzak, dan op je schouders of dan je kind op de arm tillen. Het voelt lichter aan en je hebt je handen vrij. Voor mij voelt het alsof je een backpack op je rug hebt, die niet helemaal tot de nok gevuld is.

Daarnaast is het ideaal dat je naast deze drager niet nog een losse rugzak nodig hebt, omdat de Deuter Kid Comfort voldoende bergruimte heeft in het rugvak en op verschillende andere plekken.

Deuter kid comfort

Voor- en nadelen Deuter Kid Comfort

Voordelen:

 • De Deuter Kid Comfort maakt een zeer stevige en degelijke indruk. Een product dat qua materiaal wel tegen een stootje kan en een duurzame uitstraling heeft.
 • De Deuter Kid Comfort is bruikbaar voor een lange periode: van ongeveer 9 maanden oud tot een lichaamsgewicht van 22 kilo (volgens TNO wordt dit gewicht door Nederlandse jongens gemiddeld bij 6 jaar bereikt en door meisjes zelfs pas bij 6,5 jaar).
 • De Deuter Kid Comfort is een unisex model en is makkelijk verstelbaar op de lichaamslengte van de drager.
 • Het in- en uithalen van het kind gaat makkelijk en snel. Oudere kinderen kunnen dit ook deels zelf.
 • Het kind zit veilig en comfortabel in de drager.
 • De Deuter Kid Comfort heeft veel opbergruimte, waardoor de drager een losse (dag)rugzak vervangt.
 • Het zonnescherm, het kinkussen en de voetensteunen worden standaard als accessoires mee geleverd, waarmee de rugzak al gelijk zeer compleet is.
 • De Deuter Kid Comfort heeft een ventilerend rugpand en heeft ademend materiaal, waardoor de drager ook geschikt is voor tropische temperaturen.
 • Het hoofd van het kind zit net iets hoger dan het hoofd van de drager, wat zorgt voor een perfect uitzicht voor het kind. Dit is leuk voor kinderen in de natuur, maar uiteraard ook bij bijvoorbeeld een dagtrip naar een dierentuin of een druk evenement. Wees daarbij uiteraard constant alert dat je het hoofd van je kind niet stoot.
Deuter kid comfort

Nadelen:

 • De aanschafprijs van de Deuter Kid Comfort kan een bezwaar zijn, al is de prijs van andere merken doorgaans vergelijkbaar. Deuter heeft ook een eenvoudiger model te koop met een lagere prijs. De Kid Comfort Active waarbij je minder opbergruimte hebt en bijvoorbeeld minder gemakkelijk de ruglengte kan aanpassen. Dit model heeft ook een uitvoering speciaal voor vrouwen (Kid Comfort Active SL). Er is ook een duurdere variant, de Kid Comfort Pro, met een ingebouwd zonnescherm en meegeleverde dagrugzak van 10 liter die je op je buik kunt vastklikken aan de draagbanden. Bekijk hier de verschillende varianten of vergelijk hier de prijzen.
 • De Deuter Kid Comfort is qua grootte vergelijkbaar met een backpack en is niet veel compacter te maken door onder andere het aluminium frame. Dit kan leiden tot praktische moeilijkheden als je als ouders allebei met een backpack wilt reizen, maar ook deze drager wilt meenemen.
 • Wanneer je het zonnescherm niet wilt gebruiken, is dit een los onderdeel, dat niet heel makkelijk ergens opgeborgen kan worden. Er is geen opbergvak waar het dakje goed inpast. Wij krijgen het met enig puzzelen wel in het voorste insteekvak opgeborgen.
Deuter kid comfort

Onze conclusie

Het is een kwalitatief goed product waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Wij vragen ons zelf eigenlijk meteen af waarom we deze drager nu pas ontdekt hebben… Gelukkig duurt het nog even voor onze kinderen het maximale gewicht van 22 kilo hebben bereikt, dus we kunnen nog enkele jaren plezier hebben van deze drager. In plaats van een gewone rugzak gaat de Deuter Kid Comfort de komende wandelingen in Nederland zeker weten mee, maar ook voor een dagje dierentuin lijkt het ons ideaal, omdat je kind zo veel meer kan zien dan vanuit een buggy. En ook voor onze zomervakantieplannen naar Oostenrijk en Slovenië gaat de Deuter Kid Comfort ongetwijfeld mee de bergen in!

Ook enthousiast geworden? De Deuter Kid Comfort koop je op de eigen site van Deuter of via bekende webshops zoals kampeerwereld.

Heb je inspiratie nodig voor wandelingen in eigen land? Koop het boek van GezinOpReis met meer dan 200 familiewandelingen en speelbossen in de digitale of de papieren variant.

Wil je meer weten over verschillende dragers? Lees ook ons blog over handige babydragers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top