Home / Voorbereiding / Producten / Ergobaby draagzak review onze ervaringen op reis en thuis
ergobaby review

Ergobaby draagzak review onze ervaringen op reis en thuis

Hoe bevalt de Ergobaby draagzak op reis en thuis? We delen onze ervaringen met de Ergobaby draagzak in deze review. We hebben de Ergobaby babydrager intensief gebruikt tijdens diverse (verre) vakanties maar ook thuis in Nederland. Check hier direct de actuele prijs en kleuren.

ergobaby draagzak ervaringen

Ergobaby draagzak Review

Waarom dragen met Ergobaby?

Toen onze dochter pas geboren was, wou ze overdag niet in haar bedje slapen. Ik kreeg een draagdoek van familie en dat was de oplossing. Ze vond het heerlijk om hierin te slapen en als snel ging ze overal mee naar toe, van de supermarkt tot het café. In drukke ruimtes is dragen veel handiger en prettiger. Ook op ongelijke wegen zoals het strand of op traptreden is dragen fijner.

Tijdens onze reis naar Curacao gebruikten we de draagdoek ook. We merkten echter op een gegeven moment de  draagdoek toch niet meer volstond. Je bent altijd even bezig met knopen en als je het niet goed doet krijg je last van je rug. De draagdoek is in een warm klimaat ook behoorlijk heet.

ergobaby

Aanschaf Ergobaby babydrager

Tijd dus voor de aanschaf van een speciale babydrager. Van te voren hadden we ons via internet goed ingelezen. In de winkel hebben we nog diverse merken getest. De keuze voor de Ergobaby draagzak werd vooral bepaalde door prijs-kwaliteit verhouding, draagcomfort en gemak. Hij zat direct lekker zowel bij mijn als mijn man. We zijn 1:69 en 1:76 lang.

We gebruiken de Ergobaby op reis, maar ook thuis veel meer dan verwacht. We zijn dan ook erg tevreden over de Ergobaby. Het kliksysteem is vergelijkbaar met een rugzak en daarom handig en heel snel. Je kunt je kindje echt makkelijk optillen en in de drager stoppen en als je partner daarvoor gedragen heeft wat dingen aanpassen. Er zit bovendien bij elke clipje nog een elastieken band.  Mocht een clipje toch losschieten dan kan je baby er nooit helemaal uitvallen omdat het elastiek dan blijft haken, dit geeft een veilig gevoel. Het clipje is bij ons in de twee jaar van gebruik nooit los geschoten.

ergobaby draagzak ervaringen

De Ergobaby is simpel te verstellen voor het gebruik en daarom voor ons allebei prettig om te dragen. Sinds het gebruik van de Ergobaby heb ik geen last meer gehad van mijn rug. Het gewicht wordt goed verdeeld over de heupen en schouders. Ook toen onze dochter ouder was, we hebben haar in de ergobaby gedragen tot ze bijna drie was en 12,5 kilo woog. Ook toen paste ze nog  steeds prima in de ergobaby draagzak en als ze moe is ging ze er graag nog even in.

De Ergobabycarrier heeft drie standen. Op de buik dragen (gezicht naar je toe), op de heup dragen of op de rug dragen. Sommige andere merken babydragers hebben ook de mogelijkheid het kind op de buik te dragen met het gezicht van je af. Ik kan me voorstellen dat baby’s het leuk vinden om rond te kijken maar dit is niet ergonimisch. Op de buik dragen is vooral fijn bij kleine baby’s of wanneer er geslapen moet worden. Op de rug dragen is prettig voor langere afstanden en wanneer onze dochter lekker rond wil kijken. Op reis is dit ook de ideale houding wanneer je iets gaat beklimmen. Thuis gebruik ik het ook vaak tijdens het schoonmaken. Ik kan dan prima dweilen en mevrouwtje zit prinsheerlijk rond te kijken. In alle standen kan ik in mijn eentje mijn dochter erin zetten. Al vraagt op de rug even wat handigheid en kan je dit beter thuis een aantal keer oefenen voor je op reis gaat.

ergobaby draagzak ervaringen

Aan de ergobaby zit ook nog  een mutsje vast waardoor je baby volledig is afgesloten van de buitenwereld. Dit mutsje maak je met drukknoppen vast op de schouderbanden. Door het design draagt de Ergobaby niet alleen fijn maar heeft onze baby goede steun op belangrijke plekken zoals in het nekje en bij de beentjes. Ergobaby geeft zelf aan dat de houding waarin een baby (knieën hoger  dan de heupjes) ergodynamisch heel goed is. Kindertjes hangen hier dus niet, zoals je soms wel eens ziet, met loshangende beentjes in.

Ergobaby

De Ergobaby ventileert goed. Het is een illusie om te denken dat je het er helemaal niet warm van krijgt maar het is niet erger dan met een gewone rugzak. Voor onze dochter hebben we het gevoel dat ze ook prima geventileerd zit en het dus niet te heet krijgt, zelfs met het mutsje op. Door alle padding en ventilatie is de Ergobaby  alleen niet zo compact op te vouwen als sommige andere merken babydragers. Voor ons graag draagcomfort echter voorop. Tot slot heeft de Ergobaby ook nog een klein zakje waarin je wat geld, je huissleutel of de speen kunt stoppen.

Ergobaby

Verschil Ergobaby Orginal,  Ergobaby Performance, Ergobaby Cool Air etc

Wij hebben gebruikt gemaakt van de Ergobaby Orginal, inmiddels zijn er ook verschillende Ergobaby Performance draagzakken te koop en speciale versie van deze draagzaken die ook nog een Cool Air versie hebben

We hebben de belangrijkste verschillen voor je op een rij gezet

 • Ergobaby Orginal, 3 houdingen, katoen, insert baby, zakje
 • Ergobaby Adapt , 3 houdingen, keuze uit katoen of cool air stof, geen insert nodig groeit mee , klein zakje
 • Ergobaby 360,  4 houdingen, keuze uit katoen of cool air stof, insert baby, geen zakje
 • Ergobaby 360 Onni, 4 houdingen, keuze uit katoen of cool air stof, geen baby insert nodig groeit mee, zakje

De Cool Air versies bestaan deels uit gaas en ventileren dus nog beter.

Tip! Wil je een Egobaby kopen vergelijk prijzen op Ergo Baby en check ook zeker de huidige ergobaby aanbiedingen

ergobaby draagzak ervaringen

Ergobaby is niet betrokken bij deze review. Deze review verscheen voor het eerst in 2014 maar is daarna regelmatig ge-update. Check ook onze review van andere draagzakken.

3 gedachten over “Ergobaby draagzak review onze ervaringen op reis en thuis”

 1. Hoi! Ik lees je review over de ergobaby. Zelf overwegen we een trip naar Thailand met onze kleine meid, die op dat moment 11 maanden zal zijn. Hoe deden jullie dan met een backpack? Droegen jullie allebei we backpack en dan één van de twee ook nog de ergobaby? Of hadden jullie maar 1 backpack bij je?

 2. Else-Suzanne

  Voor de volledigheid: jullie hebben de Ergobaby Performance (Charcoal Black). Een lichtere uitvoering dan de andere modellen van Ergobaby, die in heel veel mooie kleuren te krijgen zijn. De Performance is in “saai” zwart met grijs, maar daardoor ideaal combineerbaar met alle kleuren kleding 🙂 En doordat hij lichter/dunner is, ook makkelijker mee te nemen in je tas 🙂
  Wij hebben jullie Ergobaby Performance mogen lenen en is qua draagcomfort en gebruik nog steeds onze favoriete drager! Al heb ik heb eigenwijs toch een (ook ergonomische) drager gekocht van Wompat, omdat ik de kleur ervan zo mooi vond 🙂

  N.B. Ik zou aanraden om altijd je kind met zijn buik naar jou toe te dragen: met zijn rug naar jouw buik (als optie genoemd bij andere dragers) lijkt misschien leuk om van zich af te laten kijken, maar dan wordt de rug hol getrokken in plaats van de natuurlijke bolling. Om je kindje om zich heen te laten kijken, kan je hem beter op je heup- of rug dragen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top