Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Gratis musea in Raleigh, de ideale tussenstop
North Carolina Natural science museum

Gratis musea in Raleigh, de ideale tussenstop

Raleigh is geen bekende toeristenbestemming. Op onze roadtrip van Washington naar Charleston (South Carolina) kozen we ervoor om hier te overnachten. Wij vonden de stad met zo’n half miljoen inwoners een ideale tussenstop. Niet alleen dankzij de ligging tussen deze twee steden, maar vooral omdat de stad meerdere musea heeft die gratis te bezoeken zijn. Maak jij ook een rondreis door het oosten van de VS, dan kan ik je zeker aanraden om een nachtje in Raleigh te verblijven. Wij kwamen tijd tekort!

Leuke museums in Raleigh

North Carolina Museum of Natural Sciences

De meeste musea liggen in het centrum van Raleigh, op loopafstand van elkaar. Het North Carolina Museum of Natural Sciences is het grootste natuurhistorisch museum van Zuidoost-Amerika en het best bezochte museum van North Carolina. Dat belooft wat! Van buiten is het duidelijk herkenbaar aan de grote wereldbol, een replica op schaal van onze planeet. Het museum bestaat uit twee gebouwen van vier verdiepingen die met een voetgangersbrug met elkaar verbonden zijn.

North Carolina Natural science museum

Bij binnenkomst wandelen we door verschillende kustlandschappen onder de enorme skeletten van walvissen en een enorme potvis door terwijl we leuke feitjes over de natuur en het leven in en aan zee leren. Op de volgende verdieping lopen we een groot bos in, waar we tussen de bomen allerlei (opgezette) dieren en vogels spotten. De uitleg op de bordjes is kort en bondig, precies afgestemd op kinderen, die vaak geen zin hebben in ellenlange teksten.

North Carolina Natural science museum

Dino-fans mogen een bezoekje aan de indrukwekkende ‘Terror of the South’ niet missen, hier vind je het meest complete skelet ter wereld van een Acrocanthosaurus. Een enorme dinosaurus die 110 miljoen jaar geleden leefde. Of neem een kijkje in de Arthropod Zoo, een dierentuin van geleedpotigen: hier zie je een uitgebreide verzameling (levende) insecten, spinachtigen, duizendpotigen en kreeftachtigen.

North Carolina Natural science museum

Je leert alles over hun zintuigen, onderlinge familiebanden en over hun belangrijke rol in het ecologisch systeem. Voor de jongste bezoekers is er de Discovery Room, waar ze met hun handjes mogen kijken naar fossielen, vleugels van allerlei vogels, een bijenkorf en nog veel meer. Ook mogen ze zich hier verkleden, met poppen spelen en op zoek gaan naar beestjes die zich in een boomstronk hebben verstopt.

North Carolina Natural science museum

Wij steken via de loopbrug over naar het tweede gebouw, SECU Daily Planet, waar we meer leren over de klimaatverandering. Je krijgt uitgelegd hoe biologen de klimaatverandering kunnen zien aan allerlei veranderingen in de natuur, welke dieren en planten zich al aanpassen of langzaam uitsterven. Ook is er een weerstation waarbij je zelf weersvoorspellingen kunt doen en kunt vergelijken met die van de lokale weervrouw. Onze tieners vonden dit interactieve deel ontzettend interessant. Voor meer informatie over openingstijden en entreeprijzen, bekijk hier de officiële website.

North Carolina Natural science museum

North Carolina Museum of History

We steken de straat over naar het North Carolina Museum of History. Een superinteressant en mooi opgezet museum over 14.000 jaar geschiedenis, vanaf de steentijd tot nu. Haal bij de entree een van de speurtochten, waarmee je kinderen spelenderwijs heel wat ontdekken en leren in het museum. Er zijn verschillende versies, afgestemd op de leeftijd van je kind.

North Carolina History Museum

Er wonen al meer dan 14.000 jaar mensen in North Carolina en dit museum neemt je stap voor stap mee door die geschiedenis. Je ziet hier hoe de oorspronkelijke bevolking, zoals de Cherokee, leefde en hoe alles veranderde met de komst van de Europeanen. Na een roerige fase met piraten breekt een rustige landbouwfase aan en uiteindelijk belanden we bij de Amerikaanse Burgeroorlog, die hier uitgebreid uit de doeken wordt gedaan. Slavernij speelde een grote rol in de geschiedenis van North Carolina, hier wordt open en eerlijk over verteld.

North Carolina History Museum

Daarna komen we in het tijdperk van de ontdekkingen. De gebroeders Wright hebben in North Carolina de eerste vlucht gemaakt met hun vliegtuigje, in Kitty Hawk. Van dat vliegtuig hangt hier een replica. Via de Eerste en Tweede Wereldoorlog, waar veel jongens uit deze regio in hebben meegevochten, komen we bij de tijd van nu. Er is nog een sportafdeling in het museum, maar die hebben we niet meer bezocht.

North Carolina History Museum

Er is heel veel te zien en te leren in dit museum. Onze tieners hangen aan de lippen van de verhalenvertellers die vol drama en passie vertellen over de verschillende periodes uit de geschiedenis. Ze brengen de verhalen uit die tijd mooi tot leven.

North Carolina History Museum

Verder zijn er allerlei demonstraties, bijvoorbeeld van het maken van boter. En je kunt een kijkje nemen in huisjes uit de verschillende tijdperken. Het is een museum waar veel te zien is, iets minder te doen. De speurtochten maken het bezoek wel wat interactiever en het maakt het aantrekkelijker om goed te kijken en te zoeken. Het oordeel van onze tieners: een boeiend museum, met voldoende afwisseling in de presentatie. Als je zin hebt, kun je alle borden met uitleg lezen, maar ook door gewoon te kijken, krijg je al heel veel mee. Zij vonden het (net als ik) een geslaagd bezoek! Bezoek de officiële website voor actuele openingstijden en entreeprijzen.

North Carolina Museum of Art

Ook dit museum en het bijbehorende museumpark zijn gratis te bezoeken. Vooral het museumpark, het Ann and Jim Goodnight museum park, lijkt me erg leuk om te bezoeken tijdens je bezoek aan Raleigh met kinderen. Het is een groot park waar je tussen de kunstwerken kunt wandelen, fietsen of gewoon relaxed picknicken. Bij het Welcome Center zijn fietsen te huur en er is een creatieve speurtocht verkrijgbaar om het park te ontdekken. Wij hebben dit park niet bezocht, het weer zat ons helaas niet mee die middag. Voor meer informatie bezoek je de website van het museum.

Andere betaalde kindvriendelijke musea in Raleigh

Wat ons betreft zijn dit de drie leukste gratis musea in Raleigh om met kinderen te bezoeken. Heb je jonge kinderen, dan zou je ook nog het (wel betaalde) Marbles Kids museum kunnen bezoeken. Dit museum richt zich op kinderen onder de 12 jaar, je leert hier spelenderwijs over heel veel onderwerpen, zoals over leven op de boerderij.

Meer lezen over interessante steden in Amerika? Check ook onze andere blogs over Amerika met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top