Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Amerika met tieners: suppen en shoppen in het zuidwesten

Amerika met tieners: suppen en shoppen in het zuidwesten

Wie naar Amerika reist, stapt een wereld binnen van oversized hamburgers, iconische highlights zoals Route 66 en de Grand Canyon, filmsterren en roestrode landschappen in de woestijn. Het zuidwesten van Amerika is een ideale gezinsbestemming: het is er schoon, je rijdt er gemakkelijk rond met je eigen huurauto, ze spreken er Engels en er is voor ieder wat wils. Waar kleine kinderen zich in Amerika prima kunnen vermaken met een emmer en schepje op het strand, een middag aan het zwembad of speurend naar hertjes in het Yosemite National Park, willen oudere kinderen meestal iets meer actie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar speciale activiteiten die leuk zijn voor tieners, zodat ook zij een once-in-a-lifetime-vakantie hebben. Dit zijn onze vier favoriete tienerexcursies in Zuidwest-Amerika.

#1 Suppen over de Coloradorivier

Dé rage van het moment, suppen ofwel ‘stand-up paddle’, vonden wij de leukste manier om samen met het gezin over de Coloradorivier te varen. Samen actief bezig zijn, maar toch ook relaxed terwijl je peddelt tussen enorme roestrode rotsen. Suppen is een oorspronkelijk Hawaiaanse sport en is gemakkelijk te leren. Na een korte instructie peddel je zo de rivier af. Onderweg plons je in het water om even af te koelen; avontuurlijk voor de kids en ook leuk voor pap en mam. In de omgeving van het outdoorstadje Moab zijn voor wie Amerika met tieners bezoekt nog veel meer stoere activiteiten te doen, zoals raften, mountainbiken of hiken tussen de rotsen.

Amerika met tieners

#2 Beachcruisen over de boulevard van Santa Monica

De wereldberoemde plaats Los Angeles heeft een lange kuststrook met verschillende strandwijken. Je vindt er een lange, brede boulevard langs buurten zoals Santa Monica en Venice Beach, waar inwoners uit Los Angeles graag zelf hun vrije tijd doorbrengen. Met een echte beachcruiser-fiets verken je zelf de verschillende stranden. Zo doen spierbundels hun sit-ups bij Muscle Beach, verkopen alternatieve hippies schilderijen op Venice Beach en vind je in Santa Monica een pier in zee met een attractiepark erop. Tijdens het fietsen kun je stoppen waar je wilt, voor een megasize cola of ijsje op de boulevard.

Amerika met tieners

#3 Shoppen in San Francisco

San Francisco is een echte multi-culti-stad, met straten die Europees aandoen, een enorme Chinatown met uithangborden vol Chinese tekens en een kleurrijke bevolking. Je vindt er beroemde highlights zoals de Golden Gate Bridge en het gevangeniseiland Alcatraz. San Francisco is ook de stad van hippies, flowerpower en peace-tekens. Wij vonden met oudere kinderen de kleurrijke hippiewijk The Haight in San Francisco ‘the place to be’. Hier vind je gekke winkels, kunst en veel bonte graffiti. Je tieners kunnen hier naar hartenlust shoppen en zich vergapen aan de over-de-top Amerikaanse gekte van deze wijk.

Amerika met kinderen

#4 Paardrijden in Monument Valley

Monument Valley is misschien wel een van de meest gefotografeerde plekken van Zuidwest-Amerika. Enorme rotsen steken hier recht omhoog uit het rode woestijnzand. Voor de Navajo-indianen is het hun thuis, voor ons is het ‘t echte wilde-westen-gevoel. Voor gezinnen met jonge kinderen ligt Monument Valley meestal te ver uit de route, maar qua reisafstand vinden wij het met tieners prima te doen. De leukste manier om dit woestijngebied te verkennen is per paard, met een echte Navajo-indiaan als gids. Stijg je zadel op en hobbel te paard de vallei in, het lijkt wel of je in een Westernfilm bent beland. Je gids gaat voorop, brengt je naar heilige plekken en vertelt je alles over de geschiedenis van de Indianen in deze vallei.

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van RiksjafamilyAmerika, onderdeel van Riksjafamily. Nieuwsgierig geworden naar het zuidwesten van Amerika? Reisorganisatie Riksjafamily biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met kinderen, van de allerkleinsten tot tieners. De reisspecialisten kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

1 gedachte over “Amerika met tieners: suppen en shoppen in het zuidwesten”

  1. Echt nog nooit van suppen gehoord.. Weer wat geleerd. Zitten ook leuke tips bij voor niet tieners.. 🙂 en zeker omdat we volgend jaar naar de US gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top