Home / Reisinformatie / Azie / Vietnam / Wat te doen in Can Tho Vietnam

Wat te doen in Can Tho Vietnam

Can Tho is de grootste plaats in de Mekong Delta in het zuiden van Vietnam. Je kunt vanuit Ho Chi Minh Stad een lange dagtocht maken naar de drijvende markten in de Mekong Delta. Wij besluiten echter om in Can Tho te verblijven en vanuit daar op pad te gaan. Toch ook net wat relaxter met onze jonge dochter die op dat moment net een jaar was.

Er zijn weinig bezienswaardigheden in Can Tho maar wij hebben ons er wel twee dagen vermaakt. Ook omdat we de tijd namen om over onze jetlag heen te komen. Zoek je leuke dingen om te doen in Can Tho met kinderen, ook daarvoor hebben we enkele tips.

Can tho

Wat te doen in Can Tho?

Zoek je een fijne plek om te overnachten in Can Tho met kinderen? Het Thanh Dat Resort heeft niet alleen een speeltuin maar ook dozen vol speelgoed voor baby’s en peuters.

Drijvende markten

De drijvende markten zijn de belangrijkste reden voor een bezoek aan de Mekong Delta. De Cai Rang Floating Market is de grootste markt in de omgeving maar je kunt ook kiezen voor andere alternatieven zoals Phong Dien

Cai Rang Floating Market
Cai Rang Floating Market

Normaal gesproken wordt aangeraden om zo vroeg mogelijk te gaan veel tours vertrekken al om 5:00. Dat vonden wij met een baby niet ideaal en we zijn dus later vertrokken. Ook dan wordt er nog groente en fruit verhandeld maar het was niet zo druk als we op sommige foto’s zagen.

Veel mensen wonen op hun boten wat je ook ziet aan de was die te drogen hangt. Ze zijn de hele dag in de buurt en verkopen ook maaltijden vanaf de boot.

Cai Rang Floating Market
Cai Rang Floating Market

Ong Tempel

De meest interessante bezienswaardigheid in Can Tho vonden wij de Ong tempel. Van buiten ziet het er niet heel bijzonder uit maar binnen is het super sfeervol. Vol met enorme wierookspiralen die de zorgen voor een betoverende sfeer. De lucht dik van rook en vol met geur. Dit is een werkende tempel en er komen dan ook regelmatig vietnamezen binnen om offers te brengen.

Ong Tempel
Ong Tempel

Can Tho museum

We bezochten ook het Can Tho Museum. Een museum met een mix van ruimtes met voorwerpen. Van oude bommen en voorwerpen uit de Vietnam oorlog tot een mini tempel. Er zijn vooral heel veel oude foto’s te zien. Aardig als je toch in de buurt maar heb je geen tijd dan mis je ook niet veel.

Can Tho museum

Stadswandeling

Wij vonden Can Tho een stad met veel rustige wijken. Rondom om ons hotel bijvoorbeeld woonden de mensen echt nog in kleine huisjes. Kleine winkeltjes, lokale restaurants en veel groen. Er was ook weinig verkeer behalve scooters op de deels onverharde wegen. Er komen hier niet veel westerlingen en zeker met een baby trokken we wel wat aandacht.

Can tho
Can tho

TiNiWorld

Zoek je iets leuks in Can Tho met kinderen, ga dan zeker naar TiNiWorld. Deze afwisselende indoor speeltuin heeft activiteiten voor jonge kinderen tot een jaar of acht. Er zijn twee vestigingen in Can Tho. tiNiWorld Vincom Can Tho en tiNiWorld Lotte Can Tho. De entree is in het weekend hoger dan doordeweeks.

TiNiWorld can tho

Kinderen kunnen kiezen uit veel afwisselende speelgedeeltes. Zo is er een grote zandbak met speelgoed en een opblaaskussen met glijbanen en ballenbak. Verder zijn er diverse hoekjes waar kinderen creatief bezig kunnen zijn. Knutselen, tekenen of sieraden maken. Voor sommige van deze activiteiten moet je wel bijbetalen.

Oudere kinderen zullen blij zijn om te weten dat er ook een spelcomputer en diverse racespellen aanwezig zijn. Daarnaast zijn er ook een aantal normale pc’s waarop ook spellen gespeeld kunnen worden.

TiNiWorld can tho

Voor jonge kinderen onder de 4 jaar is er een apart, deels afgesloten gedeelte. Hier is meer speelgoed voor deze leeftijdscategorie en je hoeft je geen zorgen te maken dat je kind omver gelopen werd. Toen wij er waren was onze blonde baby erg populair en veel kinderen wilden constant aan haar zitten. Ook daarom was het wel fijn om naar dit aparte gedeelte te gaan.

Faciliteiten voor ouders zijn niet zo goed als bij andere indoor speeltuinen die we in Azië bezochten. Je kunt wel wat snacks en snoep krijgen maar geen volledige maaltijden. Ook is er geen apart zitgedeelte voor ouders. In het winkelcentrum zit wel een uitgebreid foodcourt.

TiNiWorld can tho

Hotel in Can Tho

Het Tanh Dat Resort bevind zich een stukje buiten het centrum van Can Tho. Via een stukje onverharde weg kom je op het grote terrein aan de rivier. Veel moto of tuktuk drivers kennen het niet dus neem zelf een kaartje mee.  Een andere optie is je chauffeur duidelijk maken dat hij de MauThan (een grote doorgaande weg) moet volgen. Zodra je de rivier aan je rechterhand krijgt neem je de eerste brug over de rivier. Vanaf hier zijn er borden naar het resort.

Tanh Dat Resort

Het Tanh Dat Resort bestaat uit een aantal verschillende type kamers. Wij hadden een van de bungalows. Deze zijn in een rijtje met elkaar verbonden. De bungalows zijn erg ruim en hebben een groot tweepersoonsbed. Daarnaast is er airco en een tv aanwezig. Je kunt in de kamer nog makkelijk een kinderbedje of extra matras kwijt. Oudere kinderen boek dan een kamer met twee grote bedden of een speciale familiesuite. De badkamers beschikken over een bad. Verder heb je nog een eigen voortuintje met zitje.

Het Tanh Dat Resort is een ideale plek om te overnachten wanneer je Can Tho met kinderen bezoekt. Ze kunnen hier heerlijk spelen. Er is een kleine speeltuin met o.a. schommels en glijbaan. Voor oudere kinderen is er een mini-avonturen parcours. Op het terrein is een kleine botanische tuin en hier worden verschillende dieren en vogels gehouden.

Tanh Dat Resort

Baby’s en peuters zullen blij zijn met de bakken vol speelgoed, zoals Duplo, die op het resort aanwezig zijn. Er worden ook fietsen verhuurd waaronder kinderfietsjes.

Het resort is erg rustig  toen wij er waren was er meer personeel dan gasten. Wellicht is het in het weekend drukker.  De receptie kan ook activiteiten in de omgeving voor je regelen maar hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Van andere gasten hoorden wij dat de trip naar de drijvende markten erg leuk is helemaal omdat je met boot en al opgehaald kunt worden bij het resort.

Tanh Dat Resort

Het enige minpuntje vonden wij het eten dat niet heel bijzonder is. Ook zijn er geen kinderstoelen aanwezig.

Wil je reserveren kijk dan bij Tanh Dat Resort, prijzen schommelen nogal maar over het algemeen erg aantrekkelijk. Vanaf ongeveer 15 euro voor een kamer of 20 euro voor een bungalow. Check hier voor de goedkoopste prijzen.

Lees ook onze andere blogs over Vietnam met kinderen, zoals tips voor kindvriendelijk hotels in Vietnam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top