Tips voor Vietnam met baby!

0

Overweeg je een vakantie naar Vietnam met een baby? Wij deden het. In deze blog geven we tips specifiek voor hen die met baby naar Vietnam willen gaan, maar lees vooral ook onze andere blogs over Vietnam met kinderen voor leukste bestemmingen en check ook onze tips voor kindvriendelijke hotels in Vietnam.

Vietnam met baby

Mensen zijn (te) aardig voor blonde baby’s

De grootste uitdaging van reizen in Vietnam met een baby vonden wij de mensen. Ze zijn allemaal super aardig maar ook super geïnteresseerd in onze blonde baby. Hier veel meer dan in Thailand, waar ze gewend zijn aan westerse kindjes, en ook veel meer dan in Cambodja, waar mensen wat verlegener zijn.

Onze baby werd soms zo uit onze armen gepakt en meegenomen om te laten zien aan de buren.

Zeker wanneer je kindje eigenlijk moet slapen kan dat best wel eens vervelend zijn. Hoewel ze het natuurlijk goed bedoelen, was het op zulke momenten wel eens lastig en het is daarom heel belangrijk om goed grenzen aan te geven.

vietnam met baby
vietnam met baby

Babyvoeding in Vietnam

Er zijn genoeg voedselopties in Vietnam voor een baby. Op de plaatselijke markt koop je bijvoorbeeld bananen, avocado’s en mango’s. Rijst is ook goed eetbaar voor veel kinderen. Onze dochter vond alle andere opties niet zo lekker, maar voor een korte vakantie is een dieet van rijst en fruit niet zo erg. Zeker niet als je daarnaast nog melk geeft.

Poedermelk is te koop van de merken Nestlé en Friso. Potjes kwamen we maar heel beperkt tegen en je moet daarvoor echt in de grote steden zijn. Ik gaf zelf geen borstvoeding maar begreep van andere reizende ouders dat je in Vietnam hier discreet mee om moet gaan. In buurland Laos zie je regelmatig een baby aan een borst hangen, gewoon open en bloot in de bus maar Vietnamezen doen dit veel discreter. Pas je die aan en gebruik een sjaal of zoek een rustig plekje op.

vietnam met baby

Kinderstoelen in Vietnam

Wij vonden het in Vietnam redelijk makkelijk om een kinderstoel te vinden. Dit is natuurlijk niet het geval bij een straatstalletje, maar wel in diverse restaurants. Zelfs enkele hotels waar we overnachten hadden een (weliswaar vrij ouderwetse) kinderstoel.

Wil je zeker zijn van een goede kinderstoel, koop dan een MiniMonkey Minichair. Met deze super kleine, opvouwbare kinderstoel tover je elke stoel om tot een kinderstoel.

vietnam met baby

Luiers en babydoekjes in Vietnam

Wij konden in Vietnam makkelijk aan luiers en aan babydoekjes komen. Wel is het handig om in de grotere steden met grote supermarkten wat in te slaan voordat je naar de kleinere bestemmingen gaat. Hoewel je ook hier luiers kunt vinden, is de keuze minder.

vietnam met baby

Kinderwagen of babydrager in Vietnam

Wij hadden naar Vietnam zowel de kinderwagen als de babydrager bij ons. Beide hebben we intensief gebruikt. Zeker in de grote steden vonden we de kinderwagen heel fijn. Zo kunnen ze altijd een dutje doen en een plekje hebben in de schaduw.

Nog geen goede reisbuggy gevonden? Lees onze blog met tips voor de beste reisbuggy’s.

vietnam met baby

Kinderbedjes in Vietnam

Wij hebben tijdens onze reis door Vietnam gebruik gemaakt van de Deryan Travel Cot. Zo hadden we altijd een goede babybedje bij ons en was onze dochter ook nog beschermd tegen insecten. De betere hotels in Vietnam hebben wel babybedjes beschikbaar, maar je kunt dit zeker niet overal verwachten.

Speeltuinen in Vietnam

We werden ook aangenaam verrast door de hoeveelheid speeltuinen in Ho Chi Minh stad. Ook kwamen we in Vietnam op diverse plekken indoor speeltuinen tegen, vaak in winkelcentra met airco.

vietnam met baby
Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.