Home / Reisinformatie / Azie / Vietnam / Ho Chi Minh stad met kinderen

Ho Chi Minh stad met kinderen

Wat te doen in Ho Chi Minh stad met kinderen.  Er zijn enorm veel speeltuinen en een aantal bekende attracties zoals het Reunification Palace dat je ook prima kunt bezoeken met kinderen.

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Ho Chi Minh Stad, check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijke attracties.

Bezienswaardigheden Ho Chi Minh Stad

Het War Remnants museum is absoluut een bezoek waard. De vliegtuigen buiten zijn prima met kinderen maar de gruwelijke foto’s binnen niet. Gelukkig is er op de 3e verdieping een speelkamer waar je je kind achter kunt laten terwijl je zelf rondkijkt.

Een andere bezienswaardigheid is het Reunification Palace. Een groot gebouw met veel kamers en meubels. Je kunt hier je kinderen wel mee naar toe nemen. Maar mochten ze het te saai vinden dat is het goed te weten dat er achter het paleis een speeltuin is.

Ho Chi Minh stad

Bezoek je Ho Chi Minh stad met kinderen dan zullen de vele tempels bij het hele gezin in de smaak vallen. Onze dochter vond alle tempels en beelden leuk om te zien. Ze mocht ook helpen met het voeren van de duiven. In vele tempels kan je vissen en schildpadden vinden. De sfeer in de tempels is vaak er ontspannen en er wordt helemaal niet raar gekeken als kinderen een beetje druk rondlopen. Maak je dus geen zorgen dat het zo is als in Nederland waar religieuze plekken vooral draaien om stilte en respect.

Ho Chi Minh stad

Speciaal voor kinderen

In Ho Chi Minh stad zijn erg veel speeltuinen. Zelf toen we er niet naar op zoek waren kwamen we er meer dan genoeg tegen. Speeltuinen in parken, speeltuinen op hoeken van de straat, speeltuinen met water en zelf mini pretparkjes met zweefmolens. Eigenlijk waren alle speeltuinen ook nog eens in goede staat Dit hadden we helemaal niet verwacht. Lokale kinderen vinden het maar wat leuk om met een westerse kindje te spelen. Een van de leukste grote speeltuinen kan je vinden in Cong Vieng park dat direct grenst aan de wijk met veel backpacker en midrange acommodatie. In het weekend worden er soms ook nog extra activiteiten georganiseerd voor families.

Ho Chi Minh stad

Wil je liever een speeltuin met airconditioning dan hebt je in Ho Chi Minh stad keuze genoeg. TiNiWorld heeft meerdere vestigingen. Daarnaastr zijn er nog andere aanbieders zoals KizCiti en een speeltuin in deViacom mall.

We hebben de Saigon Zoo zelf niet bezocht. Van andere ouders hoorden we dat deze voor Aziatische begrippen best goed is en bovendien erg goedkoop. Een andere plek die in de smaak valt bij veel reizende ouders is het Dam Sen Park en Dam Sen Water Park.

Ho Chi Minh stad

Praktische tips

Wij vonden de Vietnamezen in Ho Chi Minh Stad erg kindvriendelijk. Soms werd het zelfs allemaal wat te veel. Met een blonde baby waren wij zeker een attractie. Omdat veel vietnamezen basis Engels kennen komt iedereen met je praten. Het is prettig dat de Vietnamezen je graag helpen wanneer je op reis bent met een kindje.

De kinderwagen konden we in Ho Chi Minh Stad goed gebruiken. De stoepen zijn over het algemeen breed.

We konden goed aan luiers komen. In de grotere supermarkten is babyvoeding aanwezig. We konden zelfs merken vinden die in Nederland geproduceerd worden (wel andere merknamen) en biologische babyvoeding. Meer tips lees ook Vietnam met kinderen.

Kindvriendelijk hotel Ho Chi Minh City

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Ho Chi Minh City. Wij sliepen in het Blue River Hotel een klein hotel in een gezellig deel van de stad. Er zijn ook familiekamers maar geen bijzondere faciliteiten voor gezinnen.

kindviendelijk hotel ho chi minh

Ook de meeste reisorganisaties kiezen voor een hotel in deze wijk. Zo slapen gezinnen die bij Riksjakids boeken in het Le Duy Hotel met een goede locatie, zwembad en ruime kamers, maar niet bijzonder sfeervol.

Wat meer te besteden? Dan is het Central Palace Hotel wellicht een goede optie voor jullie gezin. Met junior suites met plek voor ouders en twee kinderen. Mooi uitzicht over de stad, een zwembad en nog steeds met een goede ligging in district 1. Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid.

Lees ook onze andere blogs zoals een bezoek aan Can Tho in de Mekong Delta.

6 gedachten over “Ho Chi Minh stad met kinderen”

 1. Jan van Buuren

  Hi, wij zijn voornemens komend voorjaar richting Vietnam of China te gaan met 2 kids dan 5 en 10 j. Zonder kids zijn we al eerder wezen backpacken in Azie en dus ook in Vietnam maar toen leefde we op een smal budget (als sport ) maar met 2 kids zal het wel meer worden, geen probleem zolang we maar niet in luxe hotels hoeven te overnachten. Nu las ik veel over homestay hebben jullie daar ervaring mee of zijn er andere leuke spots om te overnachten met kids.
  Hopelijk wordt er nog gereageerd op de post aangezien de andere alweer 4 jaar oud zijn.

  Alvast bedankt en groet,

  Jan en Judith van Buuren

  1. Beste Jan en Judith, Lees dit nu pas, maar neem gerust contact met ons op. Wij zijn de afgelopen 4 maanden door China en Vietnam heen getrokken.

   1. Jan van Buuren

    Hoi Richard, sorry voor mijn hele late reactie maar ik heb in de tussentijd een aantal ongelukken gehad met diverse breuken als gevolg. Nu ben ik weer volop herstellende en kan ik me weer gaan focussen op de leuke dingen in het leven…reizen. Mag ik vragen hoe jouw gezinssamenstelling is en hoe heb jij je planning gemaakt. Puur op basis een rode draad (guide line) en dan kijken wat per dag mogelijk is of had je alles al compleet uitgewerkt. Waar kan ik nog meer betrouwbare informatie verkrijgen (naast deze blog).
    Nu hebben wij maar heel beperkt tijd zo’n 3 weken dus dat kan niet tippen aan wat jullie gezien en gedaan hebben maar er zullen vast dingen zijn waar je van zegt die zou ik zeker doen. Vraag 1: China of Vietnam Vraag 2: Welk gebied in welk land rekening houdend dat het mei 2019 gaat worden. Je mag/kan me ook prive mailen.

 2. Tessa | ReiZenZo.nl

  Ohh, wat een gave dingen doen jullie met de kids!! Ik zag de naam van jullie blog al eens voorbij komen, maar ik dacht… Das vast saai… Centerparcs en zo, haha!
  Maar echt stoer! Als ik nog es kindjes krijg hoop ik dat ik dat ook aandurf. Ik blijf jullie volgen!

  1. Bedankt voor je reactie! Saai daar was ik altijd bang voor om te moeten worden als je kinderen krijgt. We gaan snel even een kijkje op jouw blog nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top