Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Canada / Canada-reis met het gezin: beren spotten en gletsjer beklimmen
Canada

Canada-reis met het gezin: beren spotten en gletsjer beklimmen

Sneeuwtoppen aan de horizon, spiegelgladde bergmeren, zwarte beren op de weg en ’s avonds marshmallows bij het kampvuur. Dat is West-Canada, een stoere familiebestemming. Het is een gebied in een veilig westers land met een uitstekend wegennet, behapbare reisafstanden en comfortabele overnachtingsplekken. Onderweg kun je echte outdooractiviteiten ondernemen, zoals walvisspotten en hiken door de bergen. We geven je graag onze drie favoriete plekken in West-Canada waar je met je gezin even helemaal één kunt zijn met de natuur.

Canada

#1 Spot beren en walvissen op Vancouver Island

Vancouver Island is een eiland bijna zo groot als Nederland, waar mysterieus varenbos grenst aan de Stille oceaan. Het heeft een ruige fjordenkust waar je per rubberboot op zoek kunt naar zwarte beren. Want hoewel je in Canada ook langs de asfaltweg wel eens een beer ziet rondsnuffelen, vinden wij ze toch het mooiste in hun natuurlijke omgeving. Voor de kust van Vancouver Island wonen ook groepen walvissen en zelfs af en toe orka’s, die je vanaf een vissersboot kunt spotten. Slaap met je hele gezin in een knusse houten huisje aan de kust en verken de dierenwereld van Canada vanuit deze plek.

Canada

#2 Kanovaren in het Wells Gray natuurpark

Het ultieme Canadabeeld, met een houten kano al varend op een spiegelglad meer, waarbij de omliggende bergen weerspiegelen in het water. In het natuurpark Wells Gray kun je met de kinderen in één of twee boten het meer op, nog in relatieve rust vergeleken met de Rocky Mountains waar het in de zomermaanden topdrukte is. De échte avonturiers gaan ook een avondje kamperen op een eiland in het meer. Samen met een ervaren gids sprokkel je hout voor het kampvuur, kook je een eenvoudig maaltje en rooster je marshmallows boven het vuur. ’s Ochtends heel vroeg kun je elanden zien aan het meer en ontwaak je samen met de geluiden in het bos.

Canada

#3 De gletsjer op in de Rocky Mountains

De populairste bergen van West-Canada zijn de Rocky Mountains en volgens ons niet voor niets: hier vind je de nationale parken Jasper en Banff, allebei gezegend met beren, meren, bergen en bossen. Tussen beide nationale parken ligt de Icefields Parkway, misschien wel de mooiste route van heel West-Canada. Sneeuwreuzen torenen boven naaldbossen uit, wapitiherten lopen rustig op de weg en ruisende rivieren komen uit in spiegelmeren. Aan deze weg vind je de Athabasca gletsjer, een traag bewegende ijsmassa waar je als bezoeker op mag. Een stoere activiteit voor kids: met een stoere monstertruck, de Snowcoach, ga je de 2700 meter hoge gletsjer op. Eenmaal boven kun je sneeuwballen gooien, rondglibberen op het ijs en water drinken uit een stromend beekje. Daar sta je dan, midden in de zomer op het ijs!

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van RiksjafamilyCanada, onderdeel van Riksjafamily. Nieuwsgierig geworden naar Canadareizen met kinderen? Reisorganisatie Riksjafamily biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top