De onbewoonde eilanden van het Chiriqui Marine Park

2

Het Chiriqui Marina Park is een stukje Panama buiten de standaard toeristische route ondanks dat het een nationaal park is.  Hier beleefden we onze eigen expeditie Robinson op een onbewoond eiland Panama met witte stranden vol kokospalmen. In tegenstelling tot de deelnemers van het TV-programma sliepen wij echter in luxe in het mooie Boca Chica.

Chirique Marina Park

De onbewoonde eilanden Panama

Wit zand, een blauwgroene zee en wuivende palmbomen vol met kokosnoten. De geur van bloemen die je tegemoet komt en hermietkreeftjes die over het zand scharrelen. Koraal voor de kust, met joekels van papagaaivissen en zelfs schildpadden. Een strand dat helemaal on aangetast is zonder een enkele voetstap, alleen de resten van een kampvuur bewijzen dat het we toch niet de eerste mensen zijn hier. Dit bijzondere plekje bestaat echt en het heeft een naam, namelijk Isla Bolaños en bevindt zich in het Chiriqui Marina Park. En er zijn hier nog tientallen andere onbewoonde eilanden met uitnodigende stranden.

Luxe hotel in Boca Chica Panama of betaalbaar Boca Brava hotel

Het chiriqui National  park is het beste bereikbaar vanaf Boca Chica, ook al een redelijk onbekende bestemming die we gelukkig met onze huurauto toch eenvoudig konden bereiken. Het handjevol hotels hier is voornamelijk gericht op het de welgestelde reiziger. Wij besluiten dat dit de perfecte plek is om eens decadent te doen. Aan deze manier van reizen zou ik wel kunnen wennen. Getinte ramen zodat niemand naar binnen kan kijken maar je vanuit je bad wel uitzicht hebt op de tropische tuin en mensen die langslopen. Kamers met een enorm bed en een infinity pool waarvandaan je de vele eilandjes voor de kust kunt zien. Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid van hotel Bocas del Mar in Boca Chica. Er zijn ook andere hotels in Boca Chica maar wanneer je op je budget moet letten kies dan een betaalbaar hotel op eiland Boca Brava.

hotel boca chica

Chiriqui National Park

De volgende ochtend vertrekken we voor onze boottocht door het Chiriqui National Park. Het is nogal bewolkt dus we hoeven niet onder de zonneluifel te zitten maar lekker op het voordek. Al snel komen de eerste eilanden dichterbij. We varen langs de kust en zien het ene na het andere zwarte strand. Onze kapitein Javier vaart ons langs diverse natuurfenomenen zoals enorme gebarsten rotsen die je een glimps bieden van wat er aan de andere kant ligt. Pelikanen vliegen in formatie voorbij en even verderop zien we een een aantal rotsen uit zee steken die bovenop compleet wit zijn van jaren gebruik als vogelrustplek.

Chirique Marina Park

Wij genieten en onze bijna 2 jaar oude dochter valt zomaar pardoes bij papa in de armen in slaap. Niet veel later komen we aan bij ons eerste stop. We krijgen haar slapend van de boot en bouwen een hutje voor haar uit de zon. Tijd om op verkenning te gaan. We kunnen maximaal 15 meter de jungle inlopen, daarna wordt die te ruig en gaat steil omhoog. Elke boom zit vol met kokosnoten en als we even stil staan komt de jungle tot leven. Kleine kreeftjes hollen voorbij en de vogels maken nesten in de bomen. We pakken onze snorkelspullen erbij. Je moet een behoorlijk eind de zee inzwemmen, zelfs zo dat we niet meer bij het strand zitten maar bij de stenige zijde van het eiland. Het is de moeite waard, intact koraal, kleurrijke dartelende visjes en enorme joekels van papagaaivissen. We zien zelfs een schildpad!.

Chirique Marina Park

Chirique Marina Park

De tijd gaat veel te snel en hoewel we hier rustig een hele dag zouden kunnen door hebben brengen gaan we toch weer verder. De zon is verder doorgekomen en de stralen verwarmen ons terwijl we onze ogen uitkijken. In het juiste seizoen stoppen de humback whales hier op hun migratieroute en kan je deze tijdens een boottocht bewonderen.

Onze laatste stop van de boottocht brengt ons naar Isla Games. Hier zijn twee stranden: een rustig strandje aan de ene kant, de andere kant is door lokale families in gebruik genomen voor een kampeerpartij. De kinderen spelen in de zee terwijl ze het avondeten zo uit het zoute water plukken.

Chirique Marina Park

Vlog Chiqirui Marina Park Boottocht

Wil je het verhaal niet alleen lezen maar de bewegende beelden zien, dan heb je geluk we hebben een vlog gemaakt!

Praktische informatie Boca Chica

Wij sliepen in Bocas del Mar in Boca Chica, een prachtig resort maar niet goedkoop. We betaalden 215 dollar voor een tweepersoonskamer. Wil je wat meer op je budget letten dan kan je vanaf Boca Chica de boot nemen naar één van de grotere eilanden net voor de kust. Op Boca Brava is een budget/midrange hotel. Op dit eiland komen apen voor en veel vogels, er is ook een strand waar je bepaalde periodes van het jaar schildpadden kunt zien die hier eieren leggen.

Voor onze boottocht betaalden we 140 dollar. Hiervoor hadden we van 9-13 uur een prive boot met zijn drieën die ons door het park voer en stopte bij de twee genoemde eilanden. Er passen echter 8 gasten op de boot.

Kies jij op vakantie wel eens voor een dag of paar dagen extra luxe? 

 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

2 reacties

  1. Chiriqui vonden wij ook geweldig! Al hebben jullie het op een betere manier gedaan dan wij, voor ons was het namelijk een lange, lange dagtrip vanuit Boquete. Erg mooi daar! Leuk om jullie verhaal te lezen én om de vlog erbij te zien. Goed gedaan!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.