Home / Reisinformatie / Europa / Griekenland / Corfu met kinderen, alle tips voor een fijne vakantie

Corfu met kinderen, alle tips voor een fijne vakantie

Overweeg je een vakantie Corfu met kinderen? Ik ging in de herfstvakantie met mijn dochter naar Corfu en kan je een vakantie naar Corfu aanraden. Tenminste, wanneer je op zoekt bent naar een relaxte bestemming met mooie stranden en een schone zee. Waar je ook wat leuke bezienswaardigheden kunt bezoeken, maar de afstanden niet al te groot zijn.

Ben je nog op zoek naar een tof hotel op Corfu? Ik verbleef zelf deels bij hotel Dreams Corfu Resort & Spa een echte kindvriendelijke hotel met veel zwembaden. De vakantiediscounter heeft ook vaak goede acties voor Corfu of check de andere kindvriendelijk hotels verderop in dit blog. Uiteraard kan je ook prima met een maatschappij als Transavia naar Corfu en dan een hotel en huurauto bijboeken.

Op vakantie naar Corfu met kinderen

Waar ligt Corfu

Corfu, soms ook geschreven als Korfoe, is het meest noordelijke van de eilanden in de Ionische zee net als Zakynthos en Kefalonia. Een deel van Corfu ligt dan ook voor de kust van Albanië, terwijl het zuiden voor de kust van Griekenland ligt. Corfu is een heel groen eiland. Misschien vraag je je af “Hoe groot is Corfu?”. Corfu is ongeveer 600km2 groot en heeft een langgerekte vorm. De langste afstand die je kunt rijden is twee uur, maar heel veel bezienswaardigheden liggen dus veel dichterbij.

Dat maakt Corfu wat mij betreft heel geschikt voor een relaxte vakantie. Heb je echter twee weken vrij of zijn jullie een gezin dat het liefst een rondreis maakt en er elke dag op uit gaat, dan is Corfu niet de meest geschikte bestemming. Ik zou in dat geval voor een vakantie in Griekenland met kinderen kiezen voor het vasteland of voor een van de grotere eilanden zoals Kreta. Mocht je het lastig vinden een keuze te maken tussen de Griekse eilanden, lees dan hier de blog over welke Griekse eilanden het leukste zijn.

Corfu Stad

Beste reistijd en klimaat Corfu

Wij gingen op vakantie naar Corfu in de herfstvakantie. We hadden eind oktober echt nog geweldig weer. Geen dag regen, elke dag zon en temperaturen tussen de 24 en 27 graden. Dat is echter wel een uitzondering, want normaal gesproken valt er in oktober wel wat regen. Temperaturen liggen dan ook eerder rond de 23 graden. Wel is het zeewater nog lekker warm. 

Ook de meivakantie kan heel goed uitvallen of toch nog wat kouder en regenachtiger zijn. 

Juni, juli en augustus zijn de drukste maanden op Corfu. Dit merk je ook aan de prijzen en doordat je meer moeite zult hebben parkeerplek te vinden en dat de stranden voller zijn. De temperatuur rond de 28-30 graden is dan wel weer heerlijk. Kun je nog buiten de schoolvakanties gaan, dan zijn september en juni ook ideale maanden voor een vakantie in Corfu. 

Voor een echte zonvakantie met kerst of tijdens de voorjaarsvakantie is het in Corfu niet warm genoeg. Meestal is het dan rond de 12 graden.

corfu

Vliegtickets Corfu

De meeste reizigers bezoeken Corfu als onderdeel van een pakketreis. Dan boek je zowel de vlucht als het hotel via een touroperator. Dit is eigenlijk altijd voordeliger dan diezelfde hotels los boeken en dan een losse vlucht bijboeken. Wij vinden zelf TUI altijd fijn met een ruim aanbod (kindvriendelijke) hotels op Corfu

Wil je echter juist wat originelere accommodatie of op verschillende plekken op het eiland verblijven, dan is het wel handig vlucht en hotels los te boeken. Er is ruime keuze aan vluchten. Easyjet vliegt vanaf Schiphol, net als Transavia. Vanaf Brussel kun je vliegen met Brussels Airlines. Corendon heeft in het seizoen charters en ook vanuit Düsseldorf zijn er mogelijkheden. Vergelijk de prijzen via Skyscanner.

corfu stad

Vervoer op Corfu

Er zijn verschillende manieren om Corfu te ontdekken. Wil je alleen in Corfu stad en omgeving blijven, dan is de hop on – hop off bus een goede optie. Er zijn twee routes en de meest uitgebreide gaat zelfs naar het paleis van Sissi, 10 kilometer buiten het oude centrum. Tickets voor de hop-on hop off bus koop je hier online.

Wil je iets meer van het eiland zien, dan is er een uitgebreid aanbod van boottochten en tours met een bus. 

Ik vond het zelf fijn om mijn eigen plan te kunnen trekken en daarom heb ik ervoor gekozen een aantal dagen een auto te huren. Ik adviseer je te huren via Sunny Cars, dan heb je geen gedoe met bijkomende kosten en of een eigen risico. 

Corfu bezienswaardigheden

Benieuw wat er te doen is op Corfu met kinderen? Ik geef je een aantal tips op basis van onze eigen ervaringen. Het fijne is dat een deel van de oude stad autovrij is en je kunt hier heerlijk ronddwalen. Aan fijne restaurantjes, ijswinkels en koffietentjes geen gebrek. Het leukste vond ik zelf dan ook hier gewoon rondslenteren en fotograferen. 

Corfu Stad

Corfu Stad en omgeving 

Corfu Town (lokaal bekend als Kerkyra) is echt een sfeervolle stad. Dus ben je op vakantie op Corfu dan zou ik zeker een dagje Corfu Town plannen. Beter nog, blijf als het kan hier een nachtje slapen. Overdag kan het, zeker als er veel cruiseschepen zijn, wel echt ontzettend druk zijn in de kleine straatjes. 

Terwijl het in de avond en de ochtend veel rustiger is. Je kunt in ongeveer vijftien minuten van een kant van de oude stad van Corfu naar de andere kant lopen. Maar toch is er meer dan genoeg te doen. Veel van de interessante bezienswaardigheden van Corfu bevinden zich binnen de oude muren.

Corfu Stad

Oude fort van Kerkyra 

Het oude fort van Kerkyra is een Venetiaanse fort in de stad Corfu. Het fort werd gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallers. Je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over zowel de oude stad als over de zee. Binnen in het fort moet je wel flink wat trappen lopen om bij de oude vuurtoren boven aan te komen. Let goed op met jonge kinderen want er zijn meerdere plekken zonder hekjes waar je wel meters omlaag kunt vallen. Laat je buggy ook vooral thuis voor een bezoek aan het fort.

Mijn dochter vond alle kanonnen ook erg interessant om te zien. Verder zit er in het fort ook een restaurant, een museumpje over de geschiedenis van het fort en een kerk met de uitstraling van een Griekse tempel. 

Corfu Stad
Corfu Stad

Nieuwe fort van Kerkyra stad

Naast het “oude fort” is er ook een nieuw fort in Corfu stad. Niet zo nieuw trouwens, want het werd gebouwd tussen 1576 en 1645. Tijdens ons bezoek was het fort gesloten voor werkzaamheden. Normaal gesproken kun je hier ook een rondje lopen. 

Corfu Stad

Speeltuinen in Corfu stad 

Ga je naar Corfu met een peuter of kleuter en zoek je een speeltuin? Naast het oude fort zitten de Boschetto Gardens, een fijn en centraal gelegen parkje. Hier kun je een van de twee speeltuinen in Corfu stad vinden. De andere speeltuin ligt tussen het nieuwe fort en de haven in een klein parkje. Beide speeltuinen hebben genoeg schaduw. 

Corfu Stad speeltuin

Casa Parlante Museum

Van de verschillende musea in Corfu stad vond ik alleen Casa Parlante de moeite om te bekijken als je Corfu met kids bezoekt. Dit is een aardig museumpje in een oud huis. De kamers zijn ingericht zoals de rijke stedeling hier vroeger leefde inclusies bewegende wassenbeelden. “Zijn hoofd bewoog”, mijn dochter is enorm verrast als het beeld opeens knikt en een ander een kopje thee omhoog brengt. 

We krijgen zelf ook een drankje en snoepje aangeboden en als we die op hebben bekijken we de andere kamers, waaronder een kinderkamer en de keuken. Het is maar een verdieping dus na een half uur zijn we wel uitgekeken.  Mijn dochter is teleurgesteld dat er niet nog meer verdiepingen zijn, wat wel aangeeft dat dit huismuseum beter in de smaak valt dan de meeste met alleen meubels.

Tegenover het museum zit trouwens een snoepwinkel met een toverthema. Verwacht niet hier langs te lopen zonder naar binnen te moeten. 

Casa Parlante Museum
Casa Parlante Museum

Winkelen in Kerkyra 

Mocht je nog souvenirs willen kopen, dan moet je dit zeker doen in Kerkyara. Het aanbod is enorm van enorm kitsch tot echt leuke originele dingen. Voor moderne kleding winkels moet je aan winkelstraat Plateia Georgiou Theotoki zijn. 

corfu stad winkelen
corfu stad

Strand van Kerkyra

De mooiste stranden van Corfu vindt je natuurlijk niet in de stad. Maar mocht je zoals wij prachtig weer hebben en een kindje hebben dat graag wil zwemmen, dan is dat wel degelijk mogelijk.

In het noordoosten van de stad is er een klein stukje kiezelstrand en daarnaast (wat wij leuker vonden) een kade met trappetjes het water in en diverse restaurantjes. Het water is hier super helder en ondiep en je hebt zicht op het fort. Net als lokale ouders bestelde ik zelf een wijntje bij restaurant En Plo en kon vanaf het terras mijn dochter in de gaten houden die voorbij zwom. 

corfu stad strand

Ruïnes op Corfu

Ik vind zelf dat de Griekse geschiedenis en de oude tempels en opgravingen die je kunt bezoeken een vakantie in Griekenland extra interessant maken. Corfu heeft op dat gebied alleen zeer weinig te bieden. Er zijn zeker wel enkele archeologische opgravingen op Corfu maar die zijn niet heel goed bewaard gebleven. Ten zuiden van Corfu stad kun je het Mon Repos huis bezoeken met in de tuinen de resten van de ooit belangrijke plaats Palaiopolis.

Vliegtuigen kijken bij Vlacherna Monastery

Het Vlacherna klooster is van buiten interessanter dan van binnen. In het kleine klooster is een kerkje te zien en zit een winkeltje met souvenirs. De ligging op een eilandje verbonden door een looppad met het vasteland maakt een bezoek toch de moeite waard. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de terrassen van de hoger gelegen restaurants. Het klooster ligt naast het vliegveld en de vliegtuigen komen hier opstijgen en landen. 

Vlacherna klooster

Paleis Sissi Corfu

Achilleion was vroeger het zomerverblijf van de beroemde Oostenrijkse keizerin Elizabeth, beter bekend als prinses Sissi. Het is een mooi gelegen paleis in een groene tuin en met uitzicht op de zee in de verte. Het Archilleion paleis is nu een museum en te bezoeken met een audioguide. Deze is ook in het Nederlands. Mijn dochter vond het heel leuk op deze manier zelfs door de kamers te lopen en dingen te bekijken. Hoewel ik zelf de audioguide nogal oubollig vond in ingesproken.

Paleis Sissi Corfu
Paleis Sissi Corfu
Paleis Sissi Corfu

Met name de trappenhal en de mooie tuin met zuilen maken dit paleis wel een van de top bezienswaardigheden op Corfu. Wij hadden ongeveer een uur nodig voor ons bezoek aan het Archilleion. 

Paleis Sissi Corfu

Ezeltjesopvang Corfu

De ezeltjesopvang is een van de leuke plekken om te bezoeken op Corfu met kinderen. Ik hoorde van andere ouders dat ze het lastig konden vinden maar ik heb zelf op Google Maps gereden en dat ging prima. Wel was de onverharde weg zo slecht dat ik na de eerste bocht de auto in de achteruit heb gezet en terug op de reguliere weg heb geparkeerd. Het is ook maar 3 minuten lopen vanaf daar. 

In het Corfu Donkey Rescue center worden zieke en ongewenste ezeltjes opgevangen en verzorgd door vrijwilligers. Zo wonen er twee blinde ezels en meerdere ezels met problemen aan hun benen. Wij kregen een korte rondleiding en mochten daarna de ezels lekker borstelen.

corfu met kinderen ezelopvang

“Mama, niet alleen de ezel wil gekamd worden”. Een poes geeft mijn dochter constant kopjes tot ook hij lekker geaaid wordt. Er wonen hier ook enorm veel poezen. Volgens de vrijwilligers worden die door locals hier gedumpt en geven ze ze dus ook maar eten. Er zijn ook enkele honden, maar die zijn agressief en mag je niet bij in de buurt komen. De ezelopvang op Corfu is helemaal afhankelijk van giften, je betaalt als bezoeker niks maar natuurlijk wordt het wel gewaardeerd als je daarna wat in de donatiebox stopt. 

corfu met kinderen ezelopvang

Aquaparken Corfu

Aqualand Corfu

Er zijn meerdere waterparken op Corfu. Aqualand Corfu is de grootste en best beoordeelde. Dit aquapark op Corfu heeft veel keuze aan glijbanen, een easy ride in banden en leuke speelbaden. Er zijn genoeg ligbedden en schaduwplekken onder bomen en parasols. Het aquapark heeft een babypool en een waterspeeltuin voor kinderen vanaf twee jaar maar de tofste van de meer dan 25 glijbanen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar met een aantal opties vanaf 12 jaar. 

Tijdens een vakantie met oudere jeugd op Corfu kan je je hier zeker een dag vermaken. Als je kinderen gek zijn op waterparken kies dan voor een complete vakantie bij SPLASHWORLD Aqualand Village. Je verblijft dan naast het waterpark in het hotel met een all-inclusive formule. Uiteraard heb je dan ook gratis toegang tot het waterpark. Bekijk hier de actuele prijs en beschikbaarheid. Dit waterpark is vanaf mei tot begin oktober geopend. 

Sidari Water Park

In het noorden van Corfu kun je een goedkoop waterpark vinden. Je betaalt maar 5,- euro per persoon. Het Sidari Water Park is dan wel een heel stuk kleiner dan Aqualand. Er zijn drie grotere glijbanen en een paar zwembaden. Ook hier heb je weer de optie om in het naastgelegen hotel te verblijven. Bekijk hier reviews en actuele prijs.

Hydropolis Water Park

Hydropolis Water Park in het noorden van Corfu is niet langer open voor dagjes gasten. Je kunt alleen gebruik maken van de zes glijbanen en de zwembaden indien je in het bijbehorende Gelina Village hotel overnacht. Dit kun je incl. vlucht boeken via Corendon. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid

Paleokastritsa en omgeving

Paleokastritsa is een strandbestemming in het westen van Corfu. De bergen lopen hier af naar de kust en vormen hele mooie baaitjes met diverse kleinere stranden. 

Paleokastritsa

Boottocht naar de blue eye

Vanuit Paleokastritsa kun je een boottocht maken langs de kust. Wij kozen voor de lange tour en zijn ruim twee uur weg geweest. Tijdens het eerste deel van de tocht bezochten we diverse grotten waaronder de beroemde blue eye. Een grot met een gat in de zijkant wat door het super heldere water wel wat weg heeft van een oog. 

In meerdere grotten zijn visjes te zien. Die worden gevoerd en onze schipper had tot plezier van mijn dochter ook een zak brood mee. 

Boottocht naar de blue eye
Boottocht naar de blue eye

Na de grotten stopten we op een erg mooi strand. Eentje die ook echt alleen met een boot te bereiken is en waar verder geen faciliteiten zijn. Hier konden we zo lang zwemmen en snorkelen als we zin hadden. 

Uiteindelijk zijn we bijna drie uur weg geweest en was het een hele relaxte middag. Voor de boottocht betaalde ik 20 euro en 10 euro voor kinderen. Wij hebben dat gewoon ter plekke in de haven geregeld en hadden geluk dat er al vier andere toeristen al een tijdje zaten te wachten en dat met ons erbij de boot voldoende personen had om te vertrekken. 

Boottocht naar de blue eye

Corfu Aquarium 

Een van de dingen die je kunt doen op Corfu met kinderen is een bezoek aan het aquarium van Corfu in Paleokastritsa. Het aquarium is niet al te groot, want na 30 minuten stonden we buiten. Wat je te zien krijgt zijn met name grote bakken met vissen, kreeften en andere dieren die hier wonen. Mijn dochter vond het wel interessant om de verschillende zeedieren te zien.

Corfu Aquarium
Corfu Aquarium

Verwacht dus geen aquarium zoals in west-Europa. Het leukste gedeelte vonden we de reptielen omdat je er hier ook een paar mag vasthouden. Er zijn ook verschillende slangen te zien. In het aquarium van Corfu leven geen gifslangen maar alleen wurgslangen. Het personeel geeft ook wat informatie over de natuurlijke leefomgeving van deze slangen.

Mijn vraag over hoe de dieren hier terecht zijn gekomen wordt echter niet beantwoord, dat weet de mevrouw niet. Ik heb ook wel medelijden met de kaaiman die ze hier hebben, die heeft duidelijk niet genoeg ruimte. Je betaalt vier euro voor kids vanaf 5 jaar en voor volwassenen is de prijs zes euro.

Corfu Aquarium

Paleokastritsa klooster

Paleokastritsa heeft ook een mooi kloostertje op de berg. Je kunt lopen of met de smalle weg naar boven. Er staat een stoplicht zodat het of omhoog rijden of omlaag rijden is. Op de route naar boven kom je langs een wat grotere parkeerplek vanwaar je nog een paar minuten moet lopen of je kunt helemaal doorrijden en dan zijn er op de top een paar plekjes. Er zit hier ook een fijn restaurant met geweldig uitzicht. Het museum is gratis, het bestaat maar uit een kamer maar voor kinderen is het walvisskelet interessant om te zien. 

Paleokastritsa klooster
Paleokastritsa klooster

Angelokastro kasteel

Het kasteel van Angelokastro is zeker de moeite van een bezoek waard tijdens een vakantie op Corfu met kids. Ga alleen wel vroeg in de ochtend, want er zijn super weinig parkeerplekken bij het begin van de trappen naar het kasteel. Anders moet je hogerop de weg parkeren, dan naar beneden lopen en dan de trap omhoog.

Angelokastro kasteel
Angelokastro kasteel

De trappen naar het op 305m gelegen kasteel zijn best vermoeiend maar onze dochter die vond zichzelf juist stoer. Eenmaal boven heb je natuurlijk weer een geweldig uitzicht. Er is niet heel veel te zien naast de kasteelmuren. Zoek vooral het trapje naar beneden en dan kom je in een oud kapelletje wat vroeger de kelder van het kasteel geweest moet zijn. 

Het kasteel stampt in ieder geval uit 1272 maar waarschijnlijk was er al veel eerder hier een burcht. Er wordt gezegd dat het kasteel nooit veroverd is en dan het dan ook een belangrijke rol had in de bescherming van Corfu tegen indringers en piraten. 

Angelokastro kasteel

Porto Timoni strand 

Op het lijstje met de mooiste stranden van Corfu staat het “tweeling” strand van Porto Timoni vaak bovenaan. De strandjes zelf zijn vrij klein maar vooral het uitzicht van boven is super mooi. Je kunt de stranden bezoeken door een boot te huren of een waterfiets of voor de ultieme ervaring ga je natuurlijk lopen.

Porto Timoni

Ook wij kozen daarvoor. Eerst was het nog een uitdaging om een parkeerplek te vinden in Afionas. Daarna liepen we door het schattige dorpje en vonden het pad richting het strand. De afstand is minder dan een kilometer maar je daalt meer dan tweehonderd meter af. Bovendien is het pad op veel stukken niet meer dan een verzameling stenen.

Zeker met kinderen is het best een uitdaging maar daarvoor volgt dan ook de beloning: het heerlijke heldere warme water van de strandjes van Porto Timoni. Wil je snorkelen met kinderen op Corfu dan is dit een hele geschikte plek met veel visjes. 

Jammer alleen dat we daarna de berg weer op moesten terug naar de auto. Er zijn op de strandjes geen faciliteiten dus zorg dat je genoeg water bewaart voor de wandeling terug omhoog. Misschien is het ook maar goed ook dat een van de mooiste plekken van Corfu niet te makkelijk bereikbaar is. 

Porto Timoni

Agios Georgios strand

Het strand van Agios Georgios is ook erg mooi en lang maar dan wel weer super makkelijk te bereiken. Vanaf hier kun je een boot huren of een waterfiets en naar Porto Timoni varen als je geen zin hebt te lopen. Dat deden wij niet maar stopten we hier op de terugweg om wat te eten in een van de vele restaurants aan het water.

Er zijn hier ook veel watersport mogelijkheden. Zo werden er sups en zeilbootjes verhuurd. Mijn dochter had alleen al de hele vakantie haar zinnen gezet op een waterfiets met glijbaan. Die huur je hier voor 15 euro per uur, plons!

agioss georgios

Kindvriendelijk hotels Corfu

All inclusive Corfu

SPLASHWORLD Aqualand Village

Veel gezinnen kiezen voor hun familievakantie op Corfu voor een all inclusive hotel. Het al eerder in dit blog genoemde SPLASHWORLD Aqualand Village in Agios Ioannis op Corfu is uiteraard een van de populairste opties. Want je slaapt hier niet alleen in fijne appartementen maar hebt ook onbeperkt toegang tot het waterpark. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid, vakantiediscounter heeft soms ook goede aanbiedingen voor dit hotel incl. vlucht. 

Hotel Dreams Corfu Resort & Spa

Ik sliep zelf met mijn dochter bij hotel Dreams Corfu Resort & Spa (voorheen Louis Corcyra Beach in Gouvia). Dit all inclusive hotel op Corfu is populair bij Engelse, Duitse en Nederlandse gezinnen. Ik vond onze kamer echt super fijn. Ruim, licht, schoon en met een fijn zitje. De zwembaden zijn ook goed er is een enorm groot zwembad bij de ingang met meer dan genoeg ligbedjes.

Corfu all inclusive hotel gouvia

Daarnaast is er nog een kleiner zwembad en peuterbadje bij het strand. Het strand is niet al te groot en hier kan het wel druk zijn. Er is een kleine speeltuin maar die is in mijn ogen wel toe aan wat opknapwerk. TUI heeft hier haar eigen kidsclub en die is veel beter ingericht dan de algemene kidsclub. 

Het buffet heeft meer dan voldoende afwisseling vooral omdat er elke dag naast de standaard opties ook een wisselend thema is zoals Mexicaans, Aziatisch en Italiaan. Wat ik zelf wat minder vond, is dat drinken buiten de maaltijden om in plastic glazen wordt geserveerd. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijs van dit hotel

 Louis Corcyra Beach
 Louis Corcyra Beach

TUI BLUE Kerkyra hotel

Liever wat meer luxe? Het TUI BLUE Kerkyra hotel is ook echt een goede optie voor wie een familievriendelijk all inclusive hotel zoekt op Corfu. Met ook een echt fijn zwembad voor jonge kinderen en een leuke kidsclub. Lees hier meer reviews en informatie

Kleinschalige kindvriendelijk hotels en appartementen Corfu

Wanneer je ervoor kiest om je reis naar Corfu zelf te regelen, dan zijn er genoeg fijne hotels en appartementen te vinden. Vooral in het laagseizoen is dat de moeite. Prijzen in Corfu stad liggen wel hoger dan in de de strandbestemmingen zoals Paleokastritsa. Je moet er ook rekening mee houden dat mogelijk niet alle faciliteiten open zijn en het erg rustig is in het hotel. 

We sliepen bij Maria Studios, een heel fijn appartementje aan een drukke weg maar hele goede prijs kwaliteit verhouding. Mooi zwembad en aardige eigenaren. Lees hier meer reviews en bekijk de prijs. Er zijn ook genoeg vergelijkbare kleinschalige accommodaties te vinden op Corfu.

Je eigen villa huren op Corfu kan natuurlijk ook. Reisorganisatie Eliza was Here heeft een aantal hele mooie opties inclusief vlucht en huurauto. Bekijk hier het aanbod. Liever kans op wat meer kinderen, kies dan voor een vakantiepark op Corfu zoals Verde Blu Beach Resort.

Corfu kindvriendelijk hotel
Corfu kindvriendelijk hotel

Excursies Corfu naar Antipaxos of Albanië

Ben je wel uitgekeken op Corfu of lijkt het je gewoon leuk om ook andere mooie plekken te zien? Er zijn diverse excursies die je kunt maken vanuit Corfu. 

Dagtour Antipaxos en blauwe Paxos-grotten

Een populaire en goedkope dagtour vanuit Corfu is die naar de kleine eilanden Antipaxos en Paxi. Met een bezoek aan de grotten van Paxos. Je leest er hier meer over

Dagje Albanië vanuit Corfu

Wellicht heb je nog nooit aan Albanië gedacht. Maar een groot deel van Corfu ligt voor de kust van Albanië en met de snelle boot vanaf Corfu ben je in ongeveer 40 minuten in Sarandë Albanië. Een perfecte eerste kennismaking met dit land. Vind je de stranden in Corfu mooi, nadat je in Ksamil Albanië bent geweest ben je pas echt onder de indruk. Vlakbij Sarandë kun je ook een bezoekje brengen aan Butrint, een oude Romeinse stad op de werelderfgoed lijst. 

Je kunt dit met de lokale bus doen zoals wij deden. Lees hier ook meer over Albanië met kinderen mocht je net als wij langer willen blijven. Voor een dagtrip kun je ook hier de boot inclusief vervoer boeken. 

Corfu dagtrip albanie
Corfu dagtrip albanie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top