Home / Reisinformatie / Europa / Griekenland / Rhodos met een huurauto, 4 toffe tips!

Rhodos met een huurauto, 4 toffe tips!

In de meivakantie gingen we op vakantie naar Rhodos. We wilden natuurlijk lekker zonnen en chillen, dus verbleven mijn dochter en ik in zo’n fijn all inclusive hotel met heel veel glijbanen en waar je verder helemaal niks hoeft. Ik ken mijzelf en hoewel ik het heerlijk vind om een dagje niks te doen, word ik dan toch onrustig. Ik wil ook gewoon wat zien en doen op een eiland.

Rhodos huurauto

Rhodos heeft veel bezienswaardigheden verspreid over het eiland. Daardoor kun je dus ook makkelijk een ochtendje wat bekijken en in de middag weer terug zijn in je hotel. Wanneer je naar het westelijke puntje gaat, moet je er echter wel een dagtour van maken, omdat de meeste hotels, badplaatsen en ook bezienswaardigheden juist meer in het oosten gelegen zijn.

Natuurlijk zijn er toertjes die je kunt boeken vanuit je hotel. Ik weet dat veel mensen dat doen, maar ik word daar helemaal onrustig van. Op een bepaalde tijd klaar staan, dan met z’n allen in de bus en vervolgens moet je maar afwachten of je genoeg, te veel of juist te weinig tijd hebt per bestemming. Ik huur dan ook altijd het liefst gewoon zelf een auto en dat deden we ook op Rhodos.

Zeven bronnen

Zo ontdek je meer van het eiland en kun je op plekken komen waar de grote touroperators niet komen. Bovendien kun je stoppen waar en wanneer jij of kind wilt. Hieronder vind je onze tips om met je huurauto alles uit je vakantie op Rhodos te halen, inclusief een aantal plekken waar je alleen met eigen vervoer kunt komen.

Ik huur zelf trouwens altijd graag bij Sunny Cars. Ze hebben gewoon een hele fijne en duidelijke website. Je kunt nog tot laat annuleren, mocht er toch wat tussen komen waardoor je reis niet doorgaat. Sinds de pandemie vind ik dat toch spannend. Nog belangrijker: je hebt ook geen gedoe met bijkomende kosten ter plekke en je bent verzekerd tegen eventuele schade.

Rhodos Stad archeologisch museum

4 tips voor Rhodos met een huurauto

Lindos voor de drukte

Lindos is samen met Rhodos stad de meest populaire bezienswaardigheid van het eiland Rhodos. Uiteraard gaan er dan ook heel veel tours heen, zowel met de bus als met de boot. Ook met het openbaar vervoer kun je in Lindos komen, al ben je dan wel een stuk langer onderweg.

Waarom een huurauto dan toch ideaal is? Je wilt graag ter plekke zijn voordat alle die tours aankomen. De Acropolis van Lindos gaat al om 8.00 uur open en als je er zo vroeg bent, heb je even twee uurtjes van rust voordat je hutje mutje door de smalle straatjes loopt. Bovendien kun je dan ook stoppen op mooie uitzichtplekken.

Rustige lege stranden

Het fijne van een huurauto op Rhodos is dat je op zoek kunt gaan naar mooie rustige stranden. Juist die stranden die niet bij een stadje of dorpje liggen en waar je zonder eigen vervoer niet kunt komen.

Agathi strand

Zoals het Agathi strand, dat zo’n twee kilometer buiten de kleine plaats Charaki ligt. Je komt er via een doodlopende (en laatste stukje onverharde) weg. Dit strand heeft de bijnaam “golden sands” en is een van de beste zandstranden op Rhodos. Je kunt de auto gewoon op het strand parkeren. Er zijn een paar taverna’s die bedjes verhuren en waar je wat eten en drinken kunt halen.

Enkele andere mooie stranden op Rhodos waar je alleen te voet, met een boot of met een huurauto kunt komen, zijn Tsambika beach, Fournou Beach, Oasis beach en Anthony Quinn Bay.

Rhodos

Kleine kapelletjes, leuke stadjes en veel groen in het binnenland

Het binnenland van Rhodos is rustig en groen. Hier rijden over de kronkelende wegen is echt heel anders dan langs de kust. Kijk gewoon op Google Maps of volg op goed geluk een van de bruine bordjes die wijzen naar een bezienswaardigheid. Zo ontdek je kleine kapelletjes, kloosters en slaperige stadjes.

Rhodos

Zo kwamen we opeens langs een veldje waar op zondag het hele dorp aan het barbecueën was en stopten we op verschillende mooie uitkijkpunten.

Eleousa rhodos

Ook ontdekten we het bijzondere dorpje Eleousa. Een typisch dorpje met een dorpsplein, waar bijna alle, toch eens mooie, gebouwen eromheen zijn verlaten en deels zijn vervallen. Een snelle zoektocht online vertelt over de geschiedenis van dit dorp. Het werd gesticht door de Italianen, maar die vertrokken na de Tweede Wereldoorlog. Een van de grote gebouwen was een sanatorium om tbc-patiënten te behandelen, de andere een school, maar het hele dorp raakte in de jaren ’70 verlaten.

Rhodos

Weer heel anders, maar ook heel mooi, is het stadje Koskinou. Hier vind je witte huizen, veel bloemen, slapende katten en een enkele taverne. Op maar een kwartier rijden van populaire badplaats Faliraki heb je dan opeens een typisch Grieks dorpje. Hartstikke leuk om rond te lopen en mooie foto’s te maken. Met de auto ben je er dus zo, terwijl je dat met de bus gewoon niet snel doet, omdat je dan nog een heel eind moet lopen vanaf en naar de bushaltes en dan ongeveer een uur onderweg bent.

Rhodos met kinderen

Prima wegen, wel veel plakkers

Natuurlijk ben je ook benieuwd of het op Rhodos een beetje makkelijk auto rijden is. Ik vond van wel. De wegen zijn over het algemeen in goede staat. Heel af en toe moesten we een stukje onverharde weg nemen, maar dan zag je vaak het eindpuntje, zoals een een mooi strandje, al liggen.

Koskinou

De bewegwijzering is goed en duidelijk, behalve wanneer je te maken krijgt met wegwerkzaamheden. Dan mogen ze wel wat duidelijkere omleidingsborden plaatsen. In Rhodos stad en in de badplaatsen is het wel druk op de weg. Daarbuiten is het vaak erg rustig.

Rhodos

Misschien juist omdat het vaak best rustig is, hebben de eilandbewoners toch een beetje een eigen rijstijl ontwikkeld. Wanneer je tachtig rijdt buiten de bebouwde kom, komt er regelmatig een plakker, die je op die manier laat weten dat er hier toch geen snelheidscontrole is en je echt wel wat harder kunt. Of andersom, op de grote doorgaande weg remt iemand plotseling volledig af om een niet aangegeven zijweggetje in te gaan. Goed afstand houden dus en plakkers gewoon zo snel mogelijk laten passeren en dan kan je weer relaxed rondrijden.

Meer tips nodig zoals leuke hotels? Lees ook ons blog over Rhodos met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top