Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Curaçao / Je kind op vakantie naar een kinderopvang brengen? Wij deden het op Curaçao

Je kind op vakantie naar een kinderopvang brengen? Wij deden het op Curaçao

Wel eens overwogen op reis voor een avondje een oppas te regelen? Of een dagje voor jezelf te creëren door je kind naar de kidsclub of een kindopvang te brengen? Marc en zijn vrouw gingen met hun zoon van 3 maanden op reis en vertelt je in dit blog waarom ze hiervoor kozen en hoe het beviel.

Vakantie naar Curaçao

We kozen voor Curaçao omdat we daar met tweeën al meerdere malen zijn geweest en de weg op het eiland goed kennen. Op Curaçao is genoeg te doen met jonge baby’s en met kinderen die al wat ouder zijn. Er zijn veel mooie stranden die geschikt zijn om te bezoeken met kinderen, zoals Cas Abao, Porto Marie en de stranden rondom de Mambo beach boulevard: Cabana Beach, Mood en Chill. Een aantal van deze stranden hebben ook hotels om de hoek, je leest hier waar het handig verblijven is op Curaçao.

Het strand loopt hier rustig over in de zee en er zijn weinig golven. Ideaal dus om met je baby in zee te gaan om lekker af te koelen. Verder zijn er op deze stranden veel plekken met schaduw door de palmbomen en de cabana’s die er in grote getale te huur zijn. Als je een cabana huurt ben je niet alleen verzekerd van schaduw maar lig je ook nog eens lekker met het hele gezin op de zachte kussens in de cabana. Genieten!

Curacao lagun strand

Best wel wennen, niet samen maar met zijn drieën op reis

Voor ons is het toch wel even wennen om met z’n drieën op reis te zijn na jaren met z’n tweeën de wereld over te zijn gereisd. We genieten volop van de stranden, van de zon en van elkaar. Maar het is ook wel hard werken met een baby van 3 maanden. Flesjes geven, luiers verschonen, de baby in slaap helpen, nog maar wat drinken geven want hij zweet zoveel met deze warmte. En niet te vergeten: insmeren! Van relaxed een boekje lezen aan het strand of een goed gesprek is het de eerste dagen nog niet echt gekomen. Niet erg, maar voor ons wel even anders dan we gewend zijn.

Lees voor meer tips over Curaçao ook het artikel Curacao met kinderen.

Kinderopvang Curaçao

Na een paar dagen komen we toevallig in contact met Janice. Ze is kort geleden een kinderopvang gestart op Curaçao. Ze vertelt ons vol passie over haar plannen om wat te doen voor het eiland waar ze haar roots heeft liggen.

Op haar dagopvang, die Kids Academy heet, ontvangt ze kinderen van gezinnen die op Curaçao wonen en daarnaast biedt ze ook dagopvang aan voor kinderen die met hun ouders op vakantie zijn. Dat klinkt ons wel als een aantrekkelijk idee na de eerste intensieve dagen op Curacao. Aan de andere kant bekruipt ons ook een beetje een schuldgevoel. We zijn toch op vakantie om quality time te hebben met z’n drieën en hij gaat in Nederland toch al genoeg naar de opvang? Na een nachtje erover te hebben geslapen besluiten we toch contact op te nemen om te vragen of ze nog een plekje hebben voor onze zoon. Even een dagje met z’n tweeën op pad is toch ook wel erg fijn en bij Janice is onze zoon in goede handen. De dag daarna brengen we hem aan het begin van de ochtend naar de Kids Academy.

kinderopvang curacao
kinderopvang curacao

We worden met open armen ontvangen en krijgen eerst een rondleiding door de gloednieuwe dagopvang die gevestigd is in een omgebouwd woonhuis. Er zijn meerdere slaapkamers waar de kleintjes kunnen slapen en veel ruimte om te spelen. Ook is er een keuken waar elke dag vers voor de kinderen wordt gekookt! Verder valt ons op dat het er brandschoon is en dat de plek een zekere rust ademt. Janice gaat daarna met ons aan een tafel zitten en neemt alle tijd om door te nemen wat de rituelen zijn van onze zoon, hoe vaak en hoeveel voeding hij krijgt en vraagt of er nog andere bijzonderheden zijn die ze moeten weten. Daarna nemen we afscheid van onze zoon die inmiddels al druk in de weer is met de andere kindjes die er ook zijn.

kinderopvang curacao

Quality tijd samen

De rest van de dag genieten we van de rust, lezen we een boekje en nemen we de tijd om uitgebreid te lunchen. Aan het eind van de dag zijn we weer helemaal bijgetankt en halen we onze zoon weer op uit de dagopvang. Hij heeft ook een heerlijke dag gehad en er is heel goed voor hem gezorgd. We bedanken de dames van de opvang voor de goede zorgen en rekenen 50 Antilliaanse gulden (ca. €25) af. Dat is niet duur vergeleken met de kosten voor de kinderopvang in Nederland! Een uurtje later krijgen we via WhatsApp nog een uitgebreid dagverslag toegestuurd waarin staat wat onze zoon de hele dag heeft gedaan, nota bene in dichtvorm! We hebben er achteraf zeker geen spijt van om dit een dagje te doen en genieten de rest van de dagen op Curaçao nog volop met ons gezin. 

kinderopvang curacao

De Kids Academy van Janice is gelegen in een zijstraat van de Caracasbaaiweg die het centrum van Willemstad verbindt met Jan Thiel waar veel accommodaties voor toeristen zijn gelegen. Het is met een huurauto daardoor makkelijk te vinden en de locatie is dichtbij veel hotels en de fijne stranden van Jan Thiel. Zie voor meer informatie en foto’s: www.facebook.com/kidsacademycuracao. Lees ook ons blog met kindvriendelijk hotels op Curaçao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top