Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Curaçao / Ruige natuur in Shete Boka National Park, Curacao

Ruige natuur in Shete Boka National Park, Curacao

Shete Boka National Park was één van de hoogtepunten van de twee dagen dat we met een huurauto Curaçao verkenden. Na de diverse bounty stranden van Curaçao gezien te hebben was het een verassing om opeens aan een ruige oost kust te staan. Geen mooi wit zand maar stevige natuurkracht. Water dat het eiland aan lijkt te vallen en vol kracht knalt op de kale rotsen.

De inhammen van Shete Boka

Shete Boka betekent letterlijk “Zeven inhammen” en diverse daarvan zijn relatief makkelijk bereikbaar. Je kunt met je auto door het park rijden en dan bij diverse parkeerplaatsen stoppen om een stukje te lopen. Er is ook een wandelpad dat je langs alle inhammen voert, mocht je dat willen.

Onze eerste stop is Boka Wandomi. Wat gelijk opvalt, is dat de natuur in het Sheta Boka National Park heel erg droog en rotsachtig is. Op sommige plekken kan je in de rosten de motieven van koraal zien. Ooit was dit deel van Curaçao gewoon de zeebodem. Op andere plekken herken je kale droge Lava gesteentes. Deze inham is beroemd vanwege de rotsbrug een plek waar je echt de kracht van de natuur door water en wind voelt.

shete boka
shete boka

Onze volgende stop is Boka Tabla. Hier is een grot die ook aan de zeekant open is. Het water slaat hier naar binnen waardoor je even in het duister staat. Het geluid van het binnenrollende water is oorverdovend. Stiekem ben ik elke keer weer blij als het water een meter voor mijn voeten weer terug rolt.

shete boka

Het hoogtepunt van het Shete Boka National Park vonden wij Boka Pistol. Hier slaat het water zo hard op de kust dat het door een klein gat meter omhoog wordt geperst. Het gevolg is een meter hoge water fontein. Een boeiend schouwspel waar we minuten lang naar kunnen blijven kijken. Wij niet alleen: dit is de enige plek in het park waar we echt met meer mensen zijn. Je voelt hoe iedereen zijn adem inhoudt op het moment dat het water er aan komt, de foto’s worden snel genomen en wanneer het water wegzakt, is het moment om te kijken of het gelukt is. Zo niet dan is er altijd nog de volgende golf.

shetaboka05

Op weg terug naar de auto spotten we nog een blauw-bruin gekleurde hagedis. Deze lijkt wel speciaal gemaakt voor dit park waar de blauwe zee de kust ontmoet.

shete boka

We bezochten Curaçao met onze pas geboren dochter. Praktische tips in het artikel Curaçao met kinderen. Lees ook ons blog over het Christoffelpark.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top