Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Autoroutes Christoffelpark, Curacao

Autoroutes Christoffelpark, Curacao

Het Christoffelpark in Curaçao is één van de twee grote nationale parken op het Caribisch eiland. Het andere park is het Shete Boka National Park. Wanneer je op een luie manier de natuur wilt beleven, bijvoorbeeld omdat je Curaçao met kinderen bezoekt, dan kan dat hier perfect want naast de diverse wandelroutes lopen er ook autoroutes door door het park heen.

Wij begonnen met een kleine wandelroute. In dit stukje bos zou je hertjes moeten kunnen zien. Zoals je ook al in ons reisverslag Curaçao las geen hertjes. De hertjes zijn allemaal gevlucht en dat hadden wij ook moeten doen, zoveel muggen.

De bergroute

We beginnen met de bergroute. Deze groene route maakt een rondje door het binnenland van het park. De route is inderdaad heel erg groen en misschien daarom ook wel een beetje saai.

Christoffelpark curacao

We zien vooral heel veel bomen en verder weinig. Gelukkig zijn er enkele plekjes waar je de auto kunt parkeren. Hier kan je naar een uitkijkpunt lopen. In de verte zie je de kust liggen en één van de landhuizen op Curaçao.

Curacao Christoffelpark
Curacao Christoffelpark uitzicht

We stoppen ook aan de voet van de Christoffelberg. Hier begint het pad naar de top. Omdat we met een baby op reis zijn laten we de beklimming deze keer voor wat het is. Jammer, want bovenop schijn je uitzicht te hebben over heel Curaçao.

Een andere stop op deze route is de oude kopermijn. De mijngangen zijn nog goed te zien en ook op aan de oppervlakte is het direct duidelijk dat er hier koper in de grond zit.

Curacao Christoffelpark kopermijn

De kustroute

Als je maar tijd hebt voor een route, dan adviseren we absoluut de kustroute. Deze is een stuk afwisselender dan de bergroute. In eerste instantie begint deze route ook een beetje saai, maar als snel is er meer afwisseling in de natuur. We rijden langs grote cactussen en stoppen langs de kant van de weg wanneer we een grote iguana zien zonnebaden.

Christoffelpark-kustroute

Christoffelpark kustroute uitzicht

Verder aan de kust is een uitkijktoren gebouwd. Dankzij de hoogte krijg je zo uitzicht over het hele gebied tot aan de kust. Je ziet hier één van de inhammen Boka Grandi.

Een volgende stop geeft je de mogelijkheid om iets te zien van een van de weinig dingen die de oorspronkelijke bewoners van het eiland hebben achtergelaten. Toen de Europeanen Curaçao ontdekten, was het al bewoond door de Arawak-indianen die er al eeuwen woonden.

Curacao Christoffelpark rockart

De meesten overleefden de bezetting niet en er werden slaven geïntroduceerd om het eiland verder te ontginnen. In de grotten in het Christoffelpark zijn nog een aantal schilderingen bewaard gebleven van de inheemse bewoners.

Curacao Christoffelpark

Ben jij wel eens in het Christoffelpark geweest? 

2 gedachten over “Autoroutes Christoffelpark, Curacao”

  1. Heel herkenbaar, deze route hebben wij ook gereden en erg van genoten! Geen kids op de achterbank alleen, maar ik kan me erin vinden dat dit ook heel leuk is om als gezien te doen!

  2. Wauw, die laatste foto is gaaf! Sowieso leuk om te lezen, ik ben benieuwd. Ik ben van plan om begin februari een weekje te gaan, even lekker relaxen en natuurlijk wat wandelingen / routes doen. Ik ga deze onthouden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top