Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Curaçao / Top 6 kindvriendelijke stranden Curaçao
Stranden Curacao

Top 6 kindvriendelijke stranden Curaçao

Curaçao, de naam alleen al roept beelden op van blauwe zee, palmbomen en prachtige stranden. En dat klopt allemaal!  Curaçao is ook nog eens erg kindvriendelijk en dus een perfecte bestemming voor een zon-zee-strandvakantie voor het hele gezin.

Wil je veel faciliteiten of zoek je liever een ongerept plekje, het is allemaal mogelijk. Curaçao is heerlijk compact en met een huurauto kun je zelfs makkelijk meerdere stranden op een dag met elkaar combineren. Wij delen onze top zes familiestranden met jullie!

Jan Thiel beach

Het strand van Jan Thiel staat bovenaan deze top 5 kindvriendelijke stranden Curaçao vanwege  de vele faciliteiten die er zijn. De openbare toiletten hebben zelfs een toilet met verschoningskussen. Aan het strand liggen diverse restaurants zoals Zanzibar en Zest die allemaal verantwoordelijk zijn voor een ander deel van het strand. Allemaal hebben ze veel parasols staan die voldoende schaduw geven aan jonge kinderen. Oudere kinderen kunnen ook lekker volleyballen of voetballen. De meeste restaurants hebben hebben ook service op het strand. Wel zo gemakkelijk: je kinderen lekker aan het spelen en jullie aan een cocktail of smoothie.

Er is een gedeelte waar het strand langzaam af loopt en ook nog deels afgesloten is van de zee door een  pier. Een fijne, veilig plek om je kind te laten zwemmen. Anders kun je ook nog kiezen voor het zwembad bij Zest (vanuit het zwembad heb je uitzicht over zee).

Het grote minpunt van Jan Thiel is dat het strand voornamelijk uit opgespoten zand bestaat en daarom de natuurlijke schoonheid mist die je misschien voor ogen had.

Bekijk hier de leuke kindvriendelijk hotels die op loopafstand van Jan Thiel strand zitten zoals Chogogo waar wij zaten. Of check hier hoe je goedkoop naar Curaçao kunt gaan met vakantiedealz. Huur dan een auto bijvoorbeeld via SunnyCars zonder bijkomende kosten om de andere stranden te bezoeken.

curacao mooiste stranden

Snorkelen met zeeschildpadden bij Playa Grandi

Bij het strandje van Playa Piskado/ Playa Grandi, vlakbij Wespunt, heb je hele grote kans om zeeschildpadden te zien tijdens het snorkelen. Op dit kleine strandje gooien lokale vissers, na het schoonmaken van de vers gevangen vis, het visafval terug in zee en op deze resten komen zeeschildpadden af. Ook wij hadden geluk en hebben gesnorkeld met hele grote schildpadden. Het was een fantastische ervaring voor onze kinderen.

Het strand van Playa Piskado/Playa Grandi heeft geen voorzieningen en weinig schaduwplekken dus dit strand is niet echt ideale plek om een hele dag te blijven.

snorkelen curacao

Blue Bay Beach

Een privé-strand behorende bij een resort. Dit strand is ook populair bij ouders met kinderen. Er is een speeltuin en een groot zwembad. Ook andere faciliteiten zijn goed zoals prima douches en toiletten. Je kunt hier prima in de schaduw zitten onder een palmboom of parasol. Het bijbehorende restaurant heeft ook kinderstoelen.

Cas Abou

Cas Abou

Het strand van Cas Abou is erg lang en breed en loopt rustig af. Ideaal voor kinderen die nog niet heel goed kunnen zwemmen. Het is een perfect wit zandstrand met prachtige blauwe zee. Er is voldoende ruimte om te kiezen voor een rustig plekje of liever wat dichter bij de faciliteiten te gaan zitten.

Je kunt strandstoelen en parasols huren. Dit is wel aan te raden omdat er verder weinig schaduw is. Het restaurant aan het strand heeft voornamelijk gerechten in de trant van hamburgers met frietjes. Jammer genoeg ontbreekt er een speeltuin of iets anders voor kinderen, maar in de weekenden en tijdens drukke periode zijn er watertrampolines en bananenboten.

curacao stranden playa kalki

Playa Kalki

Ben je op zoek naar een klein besloten strandje dan is Playa Kalki helemaal in het noorden van Curaçao wat je zoekt. Ook hier is de zee rustig, wat ideaal is voor jonge kinderen. Bovendien is een gedeelte afgezet met een touw om te zwemen. Het strandje heeft ook veel natuurlijke schaduw en de uitstraling met kliffen aan beide kanten is erg pittoresk. Er zijn faciliteiten zodat je kunt douchen en wat eten. Het strand zelf is alleen niet heel lang en op sommige plekken erg smal.

Curacao lagun strand

Playa Lagun

Playa Lagun, onze favoriet tijdens onze vakantie in Curaçao, mag niet ontbreken in deze top 5 meest kindvriendelijke stranden Curaçao. Dit strandje is prachtig! Bovendien is het erg besloten en het strand loopt ook erg rustig af. Het is een hele fijne plek voor kinderen die net leren te snorkelen. Er is veel vis te zien en vanwege de kliffen aan beide kanten is de zee toch erg rustig.

Tot aan open zee is er ongeveer 200 meter lagune beschikbaar. Lokale families komen hier ook erg graag om te barbecueën. Het is belangrijk om te weten dat je zelfvoorzienend moet zijn want de faciliteiten zijn maar beperkt open. Wel is er een restaurant op loopafstand.

Dit blog is geschreven in 2014 en in 2018 aangevuld met tips van Blogger Leonie.

3 gedachten over “Top 6 kindvriendelijke stranden Curaçao”

  1. Porto Mari heeft (nov 2018) ook een kleine speeltuin. Wel vroeg komen, staat vol in de zon. Superleuk strand met kleine kids!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top