Home / Reisinformatie / Europa / Cyprus / Zien en doen rondom Ayia Napa

Zien en doen rondom Ayia Napa

Ayia Napa is een van de meest populaire bestemmingen op Cyprus. In het hoogseizoen komen er veel jongeren om te feesten. Kom je er zoals wij juist in het voor- of naseizoen, dan is het een rustig stadje. Je komt hier dan vooral vanwege de supermooie natuur en stranden in de omgeving.

Ayia Napa

Wat te doen in Ayia Napa

De kustplaats iets meer dan een uur rijden vanaf de luchthaven van Limassol mag van april tot oktober dan een walhalla zijn voor mensen die overdag graag op het strand liggen en ’s avonds gaan stappen, in de winter is dat het absoluut niet. De vele gesloten luiken, hotels en restaurants maken dat het allemaal wat ongezellig aandoet.

Ayia Napa Cyprus
Ayia Napa Cyprus

Een grote pre om hier dan toch in het na- of voorseizoen heen te gaan, is dat de hotels die open zijn een super goede prijs kwaliteit verhouding bieden.

We vragen wat rond en krijgen als tip om naar de haven te gaan. Hier is het zowaar levendig met meerdere restaurants die open zijn. Lokale bewoners die gezellig met hun vrienden uit eten zijn.

Ayia Napa Cyprus

In het stadje is ook een mooi middeleeuws klooster te bezichtigen. Het werd in 1500 gebouwd en heeft wel wat weg van een kasteel. Het klooster is het hele jaar door open, maar in de winter alleen in de ochtenden.

Ayia Napa Cyprus

Een andere plek om te bezoeken, is het Ayia Napa beeldenpark. Een park welke zoals je verwacht vol met beelden staat.

Mocht je in de zomer in Ayia Napa zijn, dan is er veel meer te doen. Ben je in Ayian Napa met kinderen, dan mag je WaterWold waterpark niet missen. Lees ook ons park over waterparken op Cyprus. Er zijn meerdere arcades en speeltuinen in de stad. Het reuzenrad wordt in de winter verplaatst naar Nicosia, maar in de zomer staat deze hier aan zee.

waterpark cyprus

Er zijn verschillende stranden in Ayia Napa zelf, waaronder het bekende en vaak drukke Nissi Beach. Wij waren zelf fan van Konnos Bay, een klein baaitje wat verder buiten de stad.

Nissi Beach.

Hotel Ayia Napa

Aan hotels in Ayia Napa geen gebrek en zeker in het laagseizoen kun je hier dus echt een vier sterren hotel vinden voor minder dan 60 euro per nacht. Veel hotels gaan ook dicht in deze periode van het jaar. Dus je kunt het beste hier de aanbiedingen in Ayia Napa bekijken.

Wil je een kindvriendelijk hotel in Ayia Napa, dan zijn er ook genoeg opties met zwembad. Bekijk ook zeker deze kindvriendelijke hotels met vlucht. Soms is het makkelijker en goedkoper om alles in één keer te boeken.

hotel-ayia-napa
hotel-ayia-napa

Omgeving van Ayia Napa

Ben je op vakantie op Cyprus en heb je een huurauto, ga dan zeker op verkenning in de omgeving van Ayia Napa. Zolang het niet snikheet is, is een fiets huren ook een goede optie.

De omgeving van Agia Napa is een van de meest vlakke gebieden op Cyprus en alleen dat al maakt het aantrekkelijker om er met kinderen te gaan fietsen. Maar daarnaast is de regio één van de weinige waar je fietspaden vindt. Wandelen is ook een goede optie, maar dan kun je beter de auto of fiets parkeren bij de start van de wandelroutes.

Agia Napa
Agia Napa

Veel mensen die in Agia Napa verblijven, huren een buggy om de omgeving te verkennen. Voor jongere kinderen is dit niet heel geschikt, maar met oudere kids is dit heel leuk. Je hebt veel ruige zandpaden naar uitkijkpunten die met de auto niet heel goed bereikbaar zijn.

Love Bridge

Nog dichterbij aan de rand van het stadje vind je de ‘Love Bridge”, een van de meeste gefotografeerde plekken op Cyprus.

Agia Napa

Kaap Greco

Kaap Greco ligt op zo’n tien minuten rijden van Agia Napa. Naast ruige kliffen, baaitjes en veel rotsformaties vind je hier ook zeegrotten. De rotsen hebben door de golven van de zee bijzondere vormen gekregen.

Bij het bezoekerscentrum kun je meer informatie krijgen over de omgeving en de verschillende wandelroutes. Die zijn trouwens ook prima aangegeven met bordjes. Ga je met jonge kinderen, neem dan de drager mee, de route is niet buggyproof. Je kunt een langere wandeling maken helemaal naar de vuurtoren van Kaap Greco of kortere wandelingen (half uur tot een uur) naar plekken zoals de Blue Lagoon en de Kamara Tou Koraka stenen brug.

Kaap Greco cyprus
Kaap Greco cyprus

Konnos strand

Wat verder naar het noorden kom je bij Konnos strand, een van de betere, lange en rustige zandstranden van Cyprus. Het strand is zo rustig omdat je vanaf de parkeerplaats via een aantal trappen omlaag moet lopen.

Konnos strand cyprus
Konnos strand cyprus

Zeegrotten Ayia Napa

Ook vlak buiten Ayia Napa vind je deze zeegrotten al. Je kunt ze vanaf (op een boot) of vanuit het water (snorkelend) bewonderen, maar ook vanaf ‘boven’ zijn ze al erg mooi. Ga vooral op zoek naar het geheime gat. Daar kun je naar binnen klauteren en dan ben je opeens in een grot met uitzicht op het water. Vanaf hier kun je ook relatief makkelijk naar de zee klimmen om een duik in het heldere water te nemen. Hoewel er natuurlijk ook waaghalzen zijn die vanaf de top springen.

zeegrotten ayia napa
zeegrotten ayian napa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top