Home / Reisinformatie / Europa / Cyprus / Waterparken in Cyprus

Waterparken in Cyprus

Plannen voor een vakantie met kinderen op Cyprus? Dan is een bezoek aan een een van de vele waterparken in Cyprus natuurlijk een must. Kies voor een dagje in waterpark of juist voor een tof hotel met Aquapark op Cyprus. Beide is mogelijk.

Waterparken in Cyprus

Cyprotel Laura Beach – Coral Bay

Toe aan een dagje waterpark op Cyprus? Kies dan een hotel met een mooi Aquapark. Het Cyprotel Laura Beach is dan echt een gave optie waar je kinderen super blij van worden. Dit kindvriendelijke all-inclusive hotel op Cyprus heeft meerdere zwembaden. Er is genoeg afwisseling in glijbanen, race tegen elkaar op de multi-lane glijbaan, ga voor de snelle tube of kies voor de boomerang. Ook aan de kleintjes is gedacht, die hebben hun eigen kinderzwembad met waterspeeltuin.

Cyprotel Laura Beach
Cyprotel Laura Beach

Dit is echt een hotel voor alle leeftijden, of je nu met tieners naar Cyprus gaat of met een kleuter. Er is een kidsclub vanaf 3 t/m 16 jaar. Ook babybedjes, kinderstoelen en andere benodigdheden zijn natuurlijk aanwezig. Lees hier meer reviews en bekijk de prijs van Cyprotel Laura Beach.

Cyprotel Laura Beach
Cyprotel Laura Beach

Waterpark WaterWorld – Ayia Napa

Waterpark WaterWorld ligt bij de kustplaats Ayia Napa, een populaire vakantiebestemming op Cyprus. Het is een van de toffe things-to-do in Cyprus. Met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter is het één groot waterspeelparadijs, er zijn zo’n twaalf grote glijbanen en negen andere attracties.

Het park opent om 10.00 uur en als je een beetje op tijd komt, heb je keuze genoeg als het gaat om de vele ligbedden die door het park verspreid staan. Zo kun je een plekje vinden waar veel schaduw is of in de buurt van jouw favoriete attractie. Margje bezocht het park met een kleintje van net twee jaar en daarom wilden ze het liefst een plekje uit de zon en in de buurt van de attracties voor jongere kinderen.

waterpark cyprus

Voor ons bezoek aan WaterWorld waren we toch wel een beetje bang dat het park niet heel geschikt zou zijn voor kleine kinderen. Bij veel van de glijbanen gelden regels met betrekking tot  lengte: vaak mogen kinderen kleiner dan 105 centimeter niet op de attracties, bij andere glijbanen geldt 120 of 140 centimeter als minimale lengte. Maar eenmaal binnen hadden we al snel door dat Jelmer hier een geweldige dag zou hebben.

Er zijn verschillende baden en attracties die heel geschikt zijn voor jongere kinderen. Jelmer vond vooral de Children’s Playground erg leuk. Dit is een soort grote waterspeeltuin met overal waterstralen, waterpistolen en twee glijbaantjes. Als je niet oppast, word je zeiknat door een van de omkiepende emmers of spuit iemand je nat. Trojan Adventure is een kinderbad met daarin een groot speeltoestel in de vorm van, jawel, het paard van Troje. Je vindt er onder andere kleine glijbanen en tunneltjes. Ideaal voor peuters en kleuters. Het naastgelegen Wave Pool is erg groot en lang ondiep, daardoor kunnen kinderen daar ook goed in spelen. Tijdens de golven, dat is niet heel vaak, kun je natuurlijk beter niet te diep gaan. Er is ook nog een speciaal zwembad voor kleinere kinderen, hier zijn helemaal geen golven en het is overal ondiep.

waterpark cyprus

Er zijn ook nog attracties die niet specifiek voor kleine kinderen zijn, maar waar ze wel in kunnen. Relaxed ronddobberen kan in de Lazy River. Alleen of met je kindje samen in een band dobber je door het park, lekker genieten en je kunt meteen een deel van het park verkennen. De Adonis Baths is een soort bubbelbad, waarin je samen lekker kunt liggen. Bij deze attractie vind je ook nog een ander zwembad, waar de kleintjes samen met jou van het water kunnen genieten.

waterpark cyprus

Eigenlijk kunnen alle leeftijdsgroepen goed uit de voeten in WaterWorld. Voor de kleintjes zijn er sowieso de kinderbaden en de Children’s Playground is geweldig. Iets oudere kinderen kunnen misschien al van sommige glijbanen, maar er zijn ook andere leuke attracties voor hen. Zo is er The Big Wet Bubble waar je met een touw lang een glibberige natte bol omhoog moet klimmen. En in de Activitiy Pool moet je onder andere over wiebelige plateaus in het water naar de overkant klauteren. De nog oudere en stoerdere kids kunnen ook van de glijbanen voor ‘gevorderden’, zoals de Lightning. Deze glijbaan van 75 meter lang is zo steil, dat het voelt als een vrije val. Mijn man Michel vond hem geweldig, ik heb deze glijbaan maar overgeslagen…

waterpark cyprus

Heel eerlijk, goedkoop is een bezoek aan WaterWorld niet. Kinderen tot drie jaar zijn gratis, tot 13 jaar betaal je 24 euro en volwassenen zijn 38 euro per persoon kwijt. Tip: Kijk voor je bezoek op de website van het waterpark, waterworldwaterpark.com, voor eventuele aanbiedingen. Eigen eten en drinken mag niet mee naar binnen.

Hier wordt op gecontroleerd, we hebben gezien dat mensen een tas vol eten en drinken achter moesten laten bij de ingang. In het park zijn wel veel horecagelegenheden. Ook zijn er kluisjes en is er een souvenirwinkeltje waar ook zwemkleding en dergelijke te krijgen is, mocht je wat vergeten zijn. Het park is geopend van april tot en met oktober. In april en oktober sluit WaterWorld om 17.00 uur, tijdens de andere maanden om 18.00 uur. Vooral aan het einde van het seizoen is het park vrij rustig en zijn er amper rijen voor de attracties. Wij waren er ook in oktober en het was heerlijk rustig!

Anastasia Beach Hotel – Protaras

Anastasia Beach Hotel ligt direct aan Marlita Beach in Protaras. Dit is een hotel met een waterpark. Het heeft ongeveer acht glijbanen en daarnaast een waterspeeltuin waarmee het een van de kleinere waterparken op Cyprus is. In mijn ogen nog steeds meer dan voldoende voor een fijne vakantie. Jammer genoeg zijn de recente beoordelingen van het bijbehorende hotel matig. Lees hier meer reviews.

Fassouri Watermania – Limassol

Fassouri Watermania is op dit moment het grootste waterpark in Cyprus. Je kunt dit park vinden op ongeveer 10 minuten buiten Limassol. Het heeft een heleboel zwembaden en attracties zoals een lazy river. Natuurlijk zijn er ook glijbanen zoals de Kamikaze Slide. Of race met maximaal zes personen tegen elkaar. Er is ook een turbotol en er zijn een aantal extreme glijbanen. Ook voor de kleintjes is er gelukkig genoeg te doen met meerdere waterspeeltuinen en eigen badjes.

Er is een speciale bus die vanaf Limassol naar de Fassouri Watermania vertrekt en je ook weer terug kan brengen. Dit is sowieso een waterpark waar je wel een hele dag voor uit mag trekken. Dit park is (als het weer het toelaat) open vanaf 1 mei tot begin oktober. Check de website voor eventuele acties en entreeprijzen.

MarisMare Aquasol Village & Waterpark – Phapos

Wil je in Paphos verblijven? Ook hier is een fijn kindvriendelijk hotel met waterpark te vinden. Het MarisMare Aquasol Village & Waterpark heeft een echt goed aquapark. Met Lazy River en waterspeeltuin. Voor oudere kinderen zijn er meerdere glijbanen en een aantal toffe stroomversnellingen. Bekijk hier direct vakanties naar het MarisMare Aquasol Village & Waterpark.

Nog een ander aquapark op Cyprus bezocht? Laat het ons weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top