Cyprus: Waterpark WaterWorld en de omgeving van Agia Napa

0

Plannen voor een vakantie met kinderen op Cyprus? Dan is een bezoek aan waterpark WaterWorld bij Agia Napa een aanrader. Dit glijbanenparadijs is leuk voor jonge en oudere kinderen. En ook de rest van de omgeving is een bezoekje waard. Er is een mooi natuurgebied en de omgeving is ideaal voor een fietstocht.

Waterpark WaterWorld

Waterpark WaterWorld ligt bij de kustplaats Agia Napa, een populaire vakantiebestemming op Cyprus. Het is van de toffe things-to-do in Cyprus. Met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter is het één groot waterspeelparadijs, er zijn zo’n twaalf grote glijbanen en negen andere attracties. Het park opent om 10.00 uur en als je een beetje op tijd komt, heb je keus genoeg als het gaat om de vele ligbedden die door het park verspreid staan. Zo kun je een plekje vinden waar veel schaduw is of in de buurt van jouw favoriete attractie. Wij waren met een kleintje van net twee jaar en wilden het liefst een plekje uit de zon en in de buurt van de attracties voor jongere kinderen.

waterpark cyprus

Voor ons bezoek aan WaterWorld waren we toch wel een beetje bang dat het park niet heel geschikt zou zijn voor kleine kinderen. Bij veel van de glijbanen gelden regels met betrekking tot  lengte: vaak mogen kinderen kleiner dan 105 centimeter niet op de attracties, bij andere glijbanen geldt 120 of 140 centimeter als minimale lengte. Maar eenmaal binnen hadden we al snel door dat Jelmer hier een geweldige dag zou hebben. Er zijn verschillende baden en attracties die heel geschikt zijn voor jongere kinderen. Jelmer vond vooral de Children’s Playground erg leuk. Dit is een soort grote waterspeeltuin met overal waterstralen, waterpistolen en twee glijbaantjes. Als je niet oppast word je zeiknat door een van de omkiepende emmers of spuit iemand je nat. Trojan Adventure is een kinderbad met daarin een groot speeltoestel in de vorm van, jawel, het paard van Troje. Je vindt er  onder andere kleine glijbanen en tunneltjes. Ideaal voor peuters en kleuters. Het naastgelegen Wave Pool is erg groot en lang ondiep, daardoor kunnen kinderen daar ook goed in spelen. Tijdens de golven, dat is niet heel vaak, kun je natuurlijk beter niet te diep gaan. Er is ook nog een speciaal zwembad voor kleinere kinderen, hier zijn helemaal geen golven en het is overal ondiep.

Er zijn ook nog attracties die niet specifiek voor kleine kinderen zijn, maar waar ze wel in kunnen. Relaxed ronddobberen kan in de Lazy River. Alleen of met je kindje samen in een band dobber je door het park, lekker genieten en je kunt meteen een deel van het park verkennen. De Adonis Baths is een soort bubbelbad, waarin je samen lekker kunt liggen. Bij deze attractie vind je ook nog een ander zwembad, waar de kleintjes samen met jou van het water kunnen genieten.

waterpark cyprus waterpark cyprus

Eigenlijk kunnen alle leeftijdsgroepen goed uit de voeten in WaterWorld. Voor de kleintjes zijn er sowieso de kinderbaden en de Children’s Playground geweldig. Iets oudere kinderen kunnen misschien al van sommige glijbanen, maar er zijn ook andere leuke attracties voor hen. Zo is er The Big Wet Bubble waar je met een touw lang een glibberige natte bol omhoog moet klimmen. En in de Activitiy Pool moet je onder andere over wiebelige plateaus in het water naar de overkant klauteren. De nog oudere en stoerdere kids kunnen ook van de glijbanen voor ‘gevorderden’, zoals de Lightning. Deze glijbaan van 75 meter lang is zo steil, dat het voelt alsof je een vrije val. Mijn man Michel vond hem geweldig, ik heb deze glijbaan maar overgeslagen…

waterpark cyprus

Heel eerlijk, goedkoop is een bezoek aan WaterWorld niet. Kinderen tot drie jaar zijn gratis, tot 13 jaar betaal je 24 euro en volwassenen zijn 38 euro per persoon kwijt. Tip: Kijk voor je bezoek op de website van het waterpark, waterworldwaterpark.com, voor eventuele aanbiedingen. Eigen eten en drinken mag niet mee naar binnen. Hier wordt op gecontroleerd, we hebben gezien dat mensen een tas vol eten en drinken achter moesten laten bij de ingang. In het park zijn wel veel horecagelegenheden. Ook zijn er kluisjes en is er een souvenirwinkeltje waar ook zwemkleding en dergelijke te krijgen is, mocht je wat vergeten zijn.  Het park is geopend van april tot en met oktober. In april en oktober sluit WaterWorld om 17.00 uur, tijdens de andere maanden om 18.00 uur. Vooral aan het einde van het seizoen is het park vrij rustig en zijn er amper rijen voor de attracties. Wij waren er ook in oktober en het was heerlijk rustig!

Omgeving van Agia Napa

Je kunt makkelijk een hele dag vertoeven in WaterWorld, maar mocht je ergens in de middag toch iets anders willen gaan doen of ben je meerdere dagen daar in de buurt, dan is het verkennen van de omgeving van Agia Napa een goede optie. De kustplaats zelf hebben wij tijdens onze reis overgeslagen. Het is vooral een walhalla voor mensen die overdag graag op het strand liggen en ’s avonds gaan stappen. Er schijnt een mooi Middeleeuws klooster te bezichtigen zijn, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Wij vonden het er niet echt gezellig en sfeervol uitzien en zijn de grillige kust gaan ontdekken.

Agia Napa Agia Napa

De omgeving van Agia Napa is een van de vlakste gebieden op Cyprus en alleen dat al maakt het aantrekkelijker om er met kinderen te gaan fietsen. Maar daarnaast is de regio één van de weinige waar je fietspaden vindt. Wandelen is ook een goede optie. Bijvoorbeeld in het natuurgebied Kaap Greco, dat op zo’n tien minuten rijden van Agia Napa ligt. Naast ruige kliffen, baaitjes en veel rotsformaties vind je hier ook zeegrotten. De rotsen hebben door de golven van de zee bijzondere vormen gekregen. Ook vlak buiten Agia Napa vind je deze zeegrotten al. Je kunt ze vanaf (op een boot) of vanuit het water (snorkelend) bewonderen, maar ook vanaf ‘boven’ zijn ze al erg mooi.

Agia Napa Agia Napa

Veel mensen die in Agia Napa verblijven, huren een buggy om de omgeving te verkennen. Voor jongere kinderen is dit niet heel geschikt, maar met oudere kids is dit heel leuk. Je hebt veel ruige zandpaden naar uitkijkpunten die met de auto niet heel goed bereikbaar zijn. Wil je nog meer waterpret, dan zijn er ook verschillende stranden in de buurt. Wij waren zelf fan van Konnos Bay, een klein baaitje waar het iets rustiger is dan bijvoorbeeld op het populaire Nissi Beach.

Het bezoek van blogger Margje en haar gezin aan WaterWorld was een samenwerking met Cyprus Verkeersbureau. Lees al haar blogs over het eiland Cyprus op onze Cypus pagina.

Share.

About Author

Margje is moeder van een zoon en dochter. Als blogger kon ze twee passies combineren. Schrijven en anderen vertellen over de leuke reizen die je met kinderen kan maken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.