Dagje Duitsland: Tecklenburg en Bad Iburg

0

Niet ver van de Nederlandse grens liggen de dorpjes Tecklenburg en Bad Iburg. Met hun kastelen en romantische oude centra een ideaal dagje Duitsland met onze peuter.

We belandden hier bij toeval want ons oorspronkelijk plan was om naar het kasteel van Bad Bentheim te gaan. Onze dame was alleen nogal moe en ze lag zo heerlijk te slapen dat we besloten nog maar wat verder te rijden. De omgeving werd steeds heuvelachtiger en het lijkt enorm veel op Zuid-Limburg waar we eerder dit jaar een weekendje waren, er zijn ook veel vergelijkbare bezienswaardigheden zoals een stoomtrein.

Bad Iburg

Bad Iburg

We stoppen in Bad Iburg niet omdat ons poppetje wakker is, maar omdat je moeilijk helemaal door kunt rijden naar Berlijn. Het dorp heeft een kasteel/klooster op de heuvel welke we al van verre zien. We lopen naar het kasteel met Schlossmuseum Bad Iburg, maar alles zit dicht. We hebben geen zin om te wachten tot  de middag tot alles open is. In plaats daarvan gaan we naar het meer en de naastgelegen speeltuin aan de voet van het kasteel. Ondertussen bekijken we wat er verder te doen is in de omgeving. We zitten aan de rand van het Teutoburger Wald en er zijn dan ook veel wandelmogelijkheden in de buurt. Het is een hele wisselvallige dag. Om wanneer de zon schijnt in het bos te wandelen is een beetje zonde en als de regen echt losbarst hebben we ook geen regenkleding mee. Op naar Tecklenburg dus, maar wel via de mooie binnendoorroute.

Tecklenburg

Tecklenburg

Tecklenburg is een toeristisch stadje en we zijn dan ook blij een parkeerplekje te kunnen vinden. De vele witte vakwerkhuizen stralen ons tegemoet. De meest huizen zijn tegenwoordig winkeltjes en als je op zoek bent naar prullaria kan je hier de hele dag shoppen. We gaan eerst maar eens lunchen met een echte Duitse apfelstrudel. Het centrale pleintje is erg gezellig en er staat een grote boom die al 400 jaar oud.

In Tecklenburg zijn diverse bezienswaardigheden. Zo is er een poppenmuseum en een historische burcht waar regelmatig openluchttentoonstellingen worden gegeven. Maar wij vinden wandelen tussen de 16e eeuwse huizen prima. Zo groot is het niet, maar we houden een rustig tempo aan.

Wanneer dan eindelijk de regen die al de hele dacht in de lucht hangt eindelijk losbarst zitten we net in de auto. Eigenlijk wilde we nog een kijkje nemen bij enkele vreemde rotsformaties in de buurt maar het is nu echt geen weer om een stuk te wandelen. Leuk voor een volgende keer.

Liever langer blijven? Bekijk hier de mooiste en goedkoopste hotels en appartementen in Tecklenburg.

Heb jij nog tips voor leuke Duitse stadje waar je makkelijk in een dag naar toe kan?

tecklenburg

 

Share.

Leave A Reply