Dagje weg met kinderen, Bad Bentheim kasteel

0

Bad Bentheim in Duitsland ligt net over de grens (10 km) bij Enschede. Een leuk stadje om een dagje naar toe te gaan met kinderen. Het grote kasteel maakt een bezoek altijd de moeite waard maar een bezoek is nog leuker tijdens een van de vele evenementen in Bad Bentheim. Zo is er de kerstmarkt Bad Bentheim maar wij bezochten met onze dochter op een zonnige dag in mei de ridderspelen in Bad Bentheim.

ridderspelen bad bentheim

Bad Bentheim met kinderenBad Bentheim Kasteel

Het kasteel van Bad Bentheim is een flinke burcht gelegen op een heuvel in het stadje Bad Bentheim. Het heeft een stoere uitstraling precies zoals kinderen aanspreekt. Al in 1050 was hier een kasteel en het gebouw wat je nu ziet staan is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland.

Na entree kan je een pad volgen over de muren van het kasteel. Vanaf de muren zie je direct waarom dit zo’n goede plek is voor een kasteel: je hebt een kilometers ver uitzicht over de omgeving. Je komt tijdens de wandeling langs verschillende bouwwerken op het terrein. De oudere gebouwen zijn echt gebouwd voor de verdediging terwijl de recentere aanwinsten eerder paleizen zijn waar de graven en vorsten prettig konden wonen. Een aantal kamers inclusief historische aankleding zijn te bezichtigen. Daarnaast vinden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen plaats. Verwacht geen grote rondgang binnen, maar de buitenruimte met de muren en het gras waar je gewoon op mag lopen en liggen zijn de moeite waard.

kasteel van Bad Bentheim

kasteel van Bad Bentheim

kasteel van Bad Bentheim

kasteel van Bad Bentheim

kasteel van Bad Bentheim

kasteel van Bad Bentheim

De ridderspelen Bad Bentheim

Elke jaar in het eerste weekend van mei vinden de ridderspelen in Bad Bentheim plaats. Een middeleeuwse markt met drankjes, hapjes en spulletjes om te kopen. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals bandjes die optreden en er hangt een echt fijn festivalsfeertje. Het hoogtepunt van de ridderspelen in Bad Bentheim is de riddershow. Toegegeven, het eerste stukje duurde erg lang zeker omdat het verhaal in het Duits was maar zodra de paarden kwamen werd het gaaf. In volle galop en met volledige uitrusting denderen ze voorbij. Even terug naar een tijd uit sprookjes zeker met het grote kasteel op de achtergrond.

De ridderspelen zijn een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Voor kinderen is er altijd wat te zien, acrobaten, goochelaars en een ouderwetse draaimolen. Kleine jongetjes leven met hun houten zwaarden hun eigen ridderfantasie uit en kleine meisjes wanen zich prinses. Behalve onze dochter dan die onder het mom van “ik ben ook wel eens stout” zichzelf met veel plezier opsloot in de kooi van de gevangen, die we voor de gein hadden omgedoopt tot een kooi voor stoute kindjes. Er zijn verschillende middeleeuwse etensgerechten te koop maar daarnaast kan je ook gewoon Duits junkfood als een broodje bratwurst krijgen. Check hier de data van de ridderspelen en andere evenementen in Bad Bentheim.

ridderspelen bad bentheim

ridderspelen bad bentheim

ridderfeesten bad bentheim

ridderfeesten bad bentheim

ridderfeesten bad bentheim

ridderfeesten bad bentheim

ridderfeesten bad bentheim

Zwembad en speeltuin Bad Bentheim

Wat is er te doen in Bad Bentheim naast het kasteel met het gezin? Zwemmen. Wij zijn hier zelf nog niet geweest maar hebben goede verhalen gehoord over het zwembad in Bad Bentheim. Dit is niet alleen een kuuroord met sauna’s maar er is ook een familiebad. Zo is er een groot peutergedeelte en op zonnige dagen kan je gebruik maken van de grote lig en speelweide.

Op zoek naar een speeltuin in Bad Bentheim? Je kunt deze vinden in het grote groene park aan de voet van het kasteel. Er zijn drie speelgedeeltes, één met water, één voor kleine kinderen en één voor wat oudere kinderen. Je kunt hier ook prima picknicken zoals blogger Maud tijdens hun bezoek aan Bad Bentheim.
speeltuin Bad Bentheim

speeltuin Bad Bentheim
Praktische informatie Bad Bentheim

Het stadje Bad Bentheim is gezellig maar mist wel de sfeer van andere stadjes in de omgeving zoals het fotogenieke Tecklenburg. De oude binnenstad heeft veel restaurantjes en winkeltjes maar is een mix van nieuw en oud. Bad Bentheim is echt een toeristenstadje. Mocht je langer willen blijven dan een dagje dan heb je dus een ruime keuze aan hotels en ook voor wie wil kamperen zijn er opties genoeg.

Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in de omgeving van Bad Bentheim. Wij zijn zelf fan van het Teutoburgerwald waar je super goed kunt wandelen en fietsen. Leuke plaatsjes in de buurt zijn het al genoemde Tecklenburg, Nordhorn met een dierentuin en Bad Iburg waar ook een kasteel is.

Bad-Bentheim-met-kind

hotel Bad Bentheim

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.