Home / Inspiratie / Reisbloggen / De Broadway-ervaring voor kinderen: kindvriendelijke shows en activiteiten

De Broadway-ervaring voor kinderen: kindvriendelijke shows en activiteiten

Met je kinderen naar een musical? Dat kan in Nederland maar natuurlijk ook tijdens jullie vakantie. Extra bijzonder als je dan naar een bestemming als Londen of New York gaat. Broadway is een gigantische straat in het New Yorkse stadsdeel Manhattan, en is een verzameling voor de circa 40 grote zalen die om de Broadway boulevard liggen. In deze zalen worden theater- en musical producties opgevoerd waar een enorm publiek op afkomt. Grote Broadway Shows zijn gigantische en miljoenen kostende projecten, die net zo blijven draaien als ze voldoende bezoekers trekken. Alhoewel je het misschien niet direct zou denken, zijn er genoeg Broadway Musicals in New York voor kinderen. Denk je er ook over om met je kind een musical te bezoeken, kijk dan eens bij Broadway New York, en lees hieronder snel verder.

New York met kinderen

Plan je een vakantie of een stedentrip naar New York en gaan de kinderen mee, bekijk dan goed wat je er met de kinderen kan gaan doen en bekijken. New York en vooral Manhattan zijn voor ouders met kleine kinderen best een uitdaging. Van beperkte kinderwagen toegankelijkheid van het openbaar vervoer tot onvoldoende ruimte voor een kinderstoel in de vaak kleine restaurants. Kunnen de kinderen zelf lopen, dan is New York een echte topper. Er zijn speeltuinen, parken, musea, en talloze bezienswaardigheden. Vervelen is geen optie, eerder een overvloed aan activiteiten. Voor veel dingen moet je wel van te voren online ticket kopen of een tijdslot reserveren. Lees ook ons uitgebreide blog met tips voor een vakantie in New York met kinderen.

Edge New York

Heerlijk Broadway bezoeken met kinderen

Niet alle musical op Broadway zijn geschikt voor kinderen, sommige spelen te laat of bevatten enge scenes. Gelukkig zijn er ook veel musical op Broadway die wel geschikt zijn voor kinderen. Er zijn musicals die leuk zijn voor alle leeftijden en daarnaast zijn sommige shows echt specifiek gericht op kinderen. Omdat de meeste shows te lang duren voor de allerkleinsten, moeten de kinderen ook voor dit soort musicals vaak toch wel minimaal 4 jaar oud zijn.

Op Broadway draaien verschillende Disney Musicals die bij uitstek geschikt zijn voor gezinnen, maar er zijn ook leuke andere shows die kinderen zeker kunnen waarderen. Hieronder een overzicht van de musicals die momenteel te zien zijn. Het is gemakkelijk en veilig om de tickets vooraf online te kopen dan weet je zeker dat er plek is. Ter plekke kan je soms last-minute nog tickets kopen maar de populaire musicals zijn eigenlijk altijd uitverkocht.

New York Bios in het park

Musicals voor kinderen

Momenteel draaien er een aantal Disney Musicals op Broadway. Het prachtige verhaal van The Lion King is in musical vorm toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Dit verhaal met de avonturen van het leeuwenwelpje Simba, en het scala aan wilde dieren dat voorbij komt, is vooral voor kinderen een echte topper. Bekijk van te voren de film zodat je kind het verhaal goed kan volgen ook als ze nog geen Engels kunnen.

Geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder is de musical Aladdin. Dit bekende Disney verhaal gaat over de Arabische jongen Aladdin, die verliefd wordt op prinses Jasmine en die samen de mooiste magische avonturen beleven.

Of bezoek met het hele gezin de Blue Man Group, waar een groep blauwe mannen, muziek en technologie op een komische wijze presenteren in een grappige show. Een andere aanrader is de musical Wicked, waarbij de vriendschap tussen twee totaal verschillende jonge heksen centraal staat, en de strijd tussen goed en slecht op een prachtige manier naar buiten wordt gebracht. Zijn de kinderen ouder, dan is de musical keuze een stuk uitgebreider uiteraard.

Activiteiten in en rond Broadway

Buiten het bezoeken van een Broadwayshow zijn er ook een aantal andere dingen te doen met de kinderen in en rond Broadway. Naast dat je hier kan shoppen kan je ook een bezoekje brengen aan diverse musea zoals: Broadway Museum and Art Gallery, Broadway Playground, High-street Broadway, Gordon Russell Design Museum en de Broadway Tower.

Broadway grenst ook aan Times Square. Het wereldberoemde plein met de neonreclames die je in menige film of reclame tegenkomt. Rond dit drukke plein zijn vele shops en musea te vinden. Op Times Square bevinden zich souvenirwinkels, grote kledingwinkels en ook de hoofdstores van een aantal grote merken, die soms al een bezienswaardigheid op zich vormen.

Er is een gigantische Disney Store, een Hershey’s Chocolate World, een enorme H&M vestiging, en een M&M store. De meeste winkels zijn tot middernacht open zodat je ook hier het maximale uit de dag kan halen. Op en rond Times Square bevinden zich ook een aantal musea zoals Rise, Madame Tussauds, Museum of Broadway. Zeker met tieners is Madame Tussauds leuk om foto’s te maken met bekende sterren.

Madam Tussauds

Zoals je ziet, is er genoeg te doen voor kinderen op en rond Broadway, dus laat niets meer in de weg staan en bezoek New York en Broadway met het hele gezin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top