Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / New York met kinderen, praktische tips en de leukste activiteiten

New York met kinderen, praktische tips en de leukste activiteiten

Laten we eerlijk zijn. New York met kinderen; het kan wel, maar je moet je goed voorbereiden. Lees onze praktische tips, zeker wanneer je New York met een baby of met jonge kinderen gaat bezoeken. New York, en dan vooral Manhattan, is voor ouders met jonge kinderen een uitdaging. Van het openbaar vervoer dat beperkt met een kinderwagen toegankelijk is tot restaurants die te klein zijn om een kinderstoel te bieden. 

Kunnen je kinderen eenmaal goed lopen en hebben ze veel energie, dan is New York erg gaaf! Ga shoppen, bezoek de diverse kindvriendelijke musea, ontdek plekken uit de films en kijk je ogen uit. New York met pubers is natuurlijk helemaal een fantastisch idee. 

New York met baby

New York met kinderen

Hoe kom je in New York?

Wil je ook naar New York met je gezin? Als onderdeel van een langere vakantie in Amerika met kinderen of misschien als stedentrip? Door de concurrentie zijn er altijd veel vliegmogelijkheden naar New York. Zeker in de meivakantie of herfstvakantie kun je, als je tijdig boekt, voor minder dan 350,- euro retour. Bijvoorbeeld met een rechtstreekse vlucht van Norwegian of met overstap in IJsland met Icelandair. Vergelijk de prijzen via Skyscanner

Hotels zijn jammer genoeg wel duur. Daarom is het ook altijd de moeite om even te kijken naar opties, zoals met TUI naar New York. Soms is het goedkoper en is het net zo makkelijk om op die manier vier of vijf dagen naar New York te gaan. 

Kindvriendelijk hotel New York

Accommodatie in New York is duur en vaak ook nog erg klein. Heb je geen groot budget, dan kun je het beste ver van tevoren boeken. Zoek naar hotels die een studio aanbieden of op zijn minst een magnetron en koelkast hebben als je ook wil besparen op maaltijden. Lees daarom vooral ons artikel “12x kindvriendelijke accommodatie in New York” of vergelijk direct de beste deals in New York.

kindvriendelijk hotel-new-york-pod-39

Bezienswaardigheden New York met kinderen

In New York is erg veel te zien en te doen. Om alleen al de belangrijkste hoogtepunten te zien, heb je zeker een dag of vier nodig. 

Bezoek je New York met kinderen en wil je deze even laten uitrazen, ga dan op zoek naar een speeltuin. Je kunt deze vinden in Central Park, maar ook in diverse andere parken. Zo is er bijvoorbeeld de Hudson River Park’s Pier 25 Playground, een speeltuin met veel klimtoestellen, een basketbalveld en minigolf in de wijk Tribeca.

Vrijheidsbeeld en Ellis Island

De bekendste bezienswaardigheid van de stad is het Vrijheidsbeeld. Na een jarenlange renovatie is ook de kroon weer open voor bezoekers. Je kunt het beeld en Liberty Island (waar het op staat) bezoeken als tour, maar er zijn maar een beperkt aantal plekken per dag. Ik vond het leuk om van binnen te zien hoe het Vrijheidsbeeld eruit ziet, maar voor kinderen is het niet zo heel boeiend. Je moet flink wat trappen beklimmen en hebt dan boven alleen een paar kleine raampjes.

New york met kinderen ellis island
New york met kinderen ellis island
New york met kinderen ellis island

Een bezoek aan Liberty Island  wordt gecombineerd met een stop bij Ellis Island. De geschiedenis van Ellis Island is vooral boeiend wanneer je met kinderen naar New York gaat die begrippen als ‘immigratie’ al snappen. Na de lange boottocht vanuit Europa moest elke immigrant hier gekeurd worden voordat ze Amerika in mochten. Het zou je maar gebeuren dat je zo’n Iers dodenschip hebt overleefd, maar dan zo ziek bent dat je Amerika niet in mag! Bij de tour hoort een audiogids en voor kinderen is er een eigen tour (wel in het Engels). Er is ook een ruimte speciaal voor kinderen, maar dat stelt weinig voor. Vooral handig met jonge kinderen die hier een beetje kunnen spelen, terwijl de andere ouder rondloopt. 

Boek hier je ticket naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld.

Ferries in New York & de Roosevelt Island Tram

Heb je geen tijd voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island? Dan kun je er wel langs varen voor een leuke foto. Dit kan gratis door de ferry te nemen naar Staten Island die dag en nacht vaart.

New york met kinderen ellis island

Op Staten Island kun je ook diverse activiteiten ondernemen, maar je kunt ook gewoon weer in de boot stappen om terug te varen naar het vasteland.

New york met kinderen

Ook een leuke tip: pak de ferry naar Roosevelt Island, je krijgt dan een heel mooi beeld van de stad vanaf het water. Je vaart onder de Brooklyn en Manhattan Bridge door. Bij Roosevelt Island kun je uitstappen en daar de Roosevelt Island Tram instappen. Deze is niet gratis, maar als je een metro kaart hebt, kun je deze wel gebruiken. 

Roosevelt Island Tram

Deze kabelbaan gaat over de East River en geeft een geweldig uitzicht op de stad. Het is vooral mooi om deze tocht in de avond te maken, dan zie je hoe mooi New York verlicht is.

Empire State Building

Voor een mooi uitzicht over New York ga je naar het Empire State Building. Het zeer herkenbare gebouw is te zien in honderden films en was bij de opening in 1931 het hoogste gebouw ter wereld.

Je kunt een ticket kopen voor de 86e verdieping, die is afgesloten met gaas, of voor de 102e verdieping, die afgeschermd is met glas. Voor foto’s adviseren wij de 86e verdieping en vanaf hier heb je al een fantastisch uitzicht over de stad. Neem een paar muntjes mee zodat je ook de verrekijkers kunt gebruiken. 

Een bezoek aan het Empire State Building is ontzettend populair, en terecht, maar hierdoor lopen de wachttijden enorm op. Je kunt hier het beste direct om 8:00 in de ochtend bij opening zijn. Een ticket online kopen is goedkoper en sneller dan ter plekke. Als je niet wilt wachten, kun je voor een extra bedrag een skip-the-line ticket voor het Empire State Building kopen. Bekijk hier de verschillende ticketopties

New york met kinderen

Central Park & dierentuin

Het enorm grote park in het midden van New York is Central Park, de plek waar je het echte New York ziet. Doe net als de lokale bevolking en ga lekker picknicken om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Fietsen in Central Park is een activiteit die veel gezinnen ondernemen. Omdat het park zo enorm groot is, is dit ook de beste manier om in een relatief korte tijd veel te zien. Reserveer hier alvast je fiets online.

In Central Park kun je een kleine dierentuin vinden. Leuk om te bezoeken als je een uurtje wat anders wilt dan de drukte van de stad. Natuurlijk kun je in het park ook een speeltuin vinden. Wij vonden het vooral fijn om hier lekker in het gras te liggen en bij een van de vele kraampjes wat te kopen om zo onze eigen picknick te maken. 

New york met kinderen

Fietsen in New York met kids

Een leuke manier om New York te zien is door een fietstour te maken. Blogger Vera en haar gezin gingen fietsen met een Nederlandstalige gids door Central Park. Een hele leuke manier om wat te leren over de stad en het park. Een andere optie is om te kiezen voor een tocht door Manhattan en over de Brooklyn Bridge. 

fietsen in central park

Blogger Leonie en haar tienerdochter Resa huurden voor een dag fietsen en maakten een fietstocht van ongeveer 35 kilometer. Vanaf de fietsverhuurder, Unlimited Biking, fietsen we (van zuid naar noord) door Central Park. Vanaf Central Park fietsen we naar de Hudson River Greenway, een mooi aangelegd lang fietspad langs de Hudson River. We lunchen bij Pier 57, een overdekte food market aan de Hudson River. Naast Pier 57 ligt Little Island, een bijzonder stadspark gebouwd op palen. We maken een stop bij het indrukwekkende 9/11 Memorial. En fietsen naar de Brooklyn Bridge waar we overheen fietsen.

Fietsen in NY

In Brooklyn eten we een ijsje bij de Brooklyn Icecream Factory. En dan we fietsen weer terug over de Brooklyn Bridge naar Manhattan. Aan het eind van de middag zijn we weer terug bij Unlimited Biking om onze fietsen weer in te leveren. De fietsroute hebben we genavigeerd via Google Maps en dat werkte prima. In New York wordt veel gefietst en de stad heeft veel fietspaden. Toch blijft het wel erg opletten als je fietst door het drukke verkeer van New York. Kleine kinderen zelf laten fietsen door New York is wat ons betreft dan ook niet echt een aanrader.

Fietsen in NY

Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art is het grootste en meeste uitgebreide museum van New York. Het is een van mijn favoriete plekken in de stad. Van schilderijen tot aan een complete Egyptische tempel; je hebt het er allemaal. Er is vast een onderwerp in het museum dat je kind interesseert. Het museum heeft ook regelmatige speciale activiteiten en programma’s voor kinderen. Bovendien kan je vanaf de rooftop bar een drankje drinken met uitzicht over Central Park.

Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Het Metropolitan Museum of Art had lange tijd een suggested ticket price, maar tegenwoordig is de prijs als je niet in de staat New York woont $30. Koop je ticket hier van tevoren online, dan bespaar je op de entreeprijs.

New york met kinderen

Natural History Museum

Het Natural History Museum is een van de leukste musea in New York voor kinderen. Je hebt er van alles, van dinosauriërs tot Maya-standbeelden. Waar in de meeste musea het om gipsen replica’s gaat is hier 80% van de botten echt. Een van de dino’s is zo groot dat deze zelfs twee ruimtes nodig heeft. Het Natural History museum in New York is enorm, je kunt er een hele dag in rondkijken.

Het is een mix van wetenschap, cultuur en natuur. Kijk vooral op de kaart die je bij binnenkomst krijgt en kies de onderwerpen die je het meest aanspreken. Een aantal ruimtes zijn echt nog redelijk ouderwets met fossielen en opgezette dieren achter glas. Er zijn ook veel modernere tentoonstellingen, zoals The Big Bang, welke begint met een filmpje over het ontstaan van ons universum. Daarna kom je via een spiraaltrap langs diverse proefjes. 

natural history museum

Je betaalt extra om naast het museum ook het Hayden Planetarium te bezoeken, voor speciale tentoonstellingen en om 3D-films te bekijken. 

Wanneer je het Natural History Museum met kinderen bezoekt, ga dan eerst naar de Discovery Room. Dit is een speciale ruimte voor kids van 5-12 jaar. Als er niet direct plek is, krijg je een time-slot toegewezen en kun je hier op een later moment terugkomen.

Jammer genoeg zijn er wel vaak lange rijen om binnen te komen (tascontrole en entree). Dus ga vroeg en, als het even kan, juist niet in het weekend. Dit museum werkt op basis van suggested donations. Hoewel ze het niet fijn vinden, kun je er dus ook voor kiezen om een lager bedrag te betalen. 

natural history museum

Spyscape spionnenmuseum

Voor iets totaal anders kun je naar Spyscape gaan. Dit is een interactief en heel origineel museum. Bij binnenkomst krijg je een polsbandje en daarmee maak je verschillende opdrachten. Dit kunnen vragenreeksen zijn die je karakter bepalen, maar ook actievere opdrachten.

Een van de leukste opdrachten vond ik die in de lasertunnel. Hier moet je zo snel mogelijk zo veel mogelijk lampjes uitdrukken zonder geraakt te worden door de laserstralen. Een andere gave opdracht is de surveillance-uitdaging, waarbij je op een heleboel schermen specifieke situaties en personen moet vinden. Dat is echt nog best wel moeilijk. 

Spyscape New York

Behalve dingen doen, is er ook genoeg te bekijken, zoals bijvoorbeeld een originele enigma codeermachine. Als je de film hebt gezien, weet je waar ik het over heb. Ook zijn er diverse profielen te lezen van spionnen uit het verleden. Zoals dat van Virginia ‘Dindy’ Hall Goillot, een vrouwelijke spion die, ondanks dat ze maar één been had, heel belangrijk was tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Dit is echt een tof uitje voor tijdens een stedentrip New York met tieners. Jongere kinderen zijn welkom, maar je zult dan wel moeten helpen de vragen te vertalen vanuit het Engels. Sommige opdrachten, zoals die waarbij je cijferreeksen moet voltooien en berichten moet decoderen, zijn sowieso te moeilijk voor kinderen die nog niet op de middelbare school zitten. Voor Spyscape moet je een à twee uur uitrekken. 

Spyscape New York
Spyscape New York

Times Square

Times Square is het beroemdste plein van New York. Vol met neonreclames en drukte. Er paraderen hier ook diverse Disney-figuren. Speek vooraf een prijs af voordat je een foto maakt (als je hier überhaupt gebruik van wilt maken). Je kijkt hier je ogen uit, maar houd je kinderen wel goed aan de hand. 

times square New York met kids

Een winkel waar een echt werkend reuzenrad in past! Dat is New York voor kinderen. Tenminste tot voor kort, want jammer genoeg is de Toys “R” Us-speelgoedwinkel op Times Square weg en daarmee ook het reuzenrad. Toch shoppen? Je kunt hier nog wel een grote Disney-winkel vinden met heel erg leuk speelgoed. Ook de M&M-superstore met allerlei bijzondere smaken moet je gezien hebben. 

times square New York met kids

Musical op Broadway

Ook bijzonder om te doen, is het bijwonen van een musical of een comedyshow op Broadway. Niet goedkoop, want voor een musical moet je toch rekenen op prijzen vanaf $100 per persoon. Ik bezocht de Lion King, en hoewel ik ook daarna nog steeds geen musicalliefhebber ben, waren de effecten, het decor en de acteurs wel echt gaaf. 

Ga je naar New York met tieners, dan kun je natuurlijk naar de avondvoorstelling. Met jongere kinderen kun je het beste in het weekend gaan, want dan spelen veel musicals ook in de middag. Het voordeel van een avondshow is dat je eventueel nog last-minute Broadway-kaarten met korting kunt kopen. In New York zijn meerdere TKTS-kramen en die verkopen vanaf 15:00 kaartjes voor dezelfde dag met 20-50% korting. De bekendste is op Times Square waar altijd een enorme rij voor staat. Op de digitale schermen ter plekke is te zien welke voorstellingen met korting beschikbaar zijn. De TKTS-kramen bij Lincoln Centre en bij South Street Seaport zijn vaak wat rustiger. 

9/11 Memorial museum 

De World Trade Center site is de herdenkingsplek voor de aanslagen van 9/11 en ook de plek waar het hoogste gebouw van New York staat. Zeker een plek waar je met oudere kinderen heen moet gaan om ze wat te vertellen over de recente geschiedenis. Lees hier onze ervaring van een bezoek aan het 9/11 Memorial Museum en check hier de verschillende types entreetickets

New york met kinderen

Uitzicht vanaf One World Observatory

Voor uitzicht over New York kun je naast het Empire State Building en de Top of the Rock ook naar het One World Observatory. Dit is de hoogste van de drie opties, hoewel je nog lang niet helemaal bovenin de toren bent op het uitkijkpunt. Met een supersnelle lift gaan we naar boven. Ondertussen begint de show al, want op de digitale schermen zien we New York met de tijd veranderen. Daarna volgt nog een wachtruimte met wederom animaties en pas daarna het uitzicht.

one world observatory

Het uitzicht is echt supermooi ondanks dat we een vrij grauwe dag hadden. Een voordeel van het One World Observatory is bovendien dat je binnen bent. Dit maakt het, wanneer er tijdens je bezoek aan New York met kids veel wind staat of het koud is, een betere optie dan het Empire State Building. 

Het is mogelijk om een iPad te huren en daarop filmpjes te kijken over alles wat je ziet. Verder is er ook een restaurant waar je met een drankje op je gemak het uitzicht kunt bekijken. Wat ook leuk is, is om een van de (gratis) City Pulse shows bij te wonen. Een super enthousiaste dame vertelde hier met behulp van een aantal schermen over de verschillende wijken in New York.

Kaartjes zijn vaak aanzienlijk goedkoper online via Klook.

one world observatory
one world observatory

De Highline, park op oude treinrails

De Highline is een oude vrachtrails die boven de straten van New York loopt. De lijn is nu een wandelpad waarop je in een parkachtige setting relaxt boven de straten van New York kunt lopen. Zeker wanneer je New York met een kleuter of peuter bezoekt, is dit even heel fijn en rustig. Het pad is ook kinderwagen-proof en er zijn verschillende bankjes en hoekjes om te zitten.

High Line NY

Het park is gelegen op een verhoogde treinrails die vroeger werd gebruikt voor vrachtvervoer vanuit het zogenaamde Meatpacking District. In het Meatpacking District zit steeds minder industrie en de spoorbaan wordt sinds 1980 niet meer gebruikt. De Highline loopt parallel aan 10th Avenue en is 2,3 kilometer lang. Het park ging open in 2009; in 2011 werd een tweede deel geopend. Er zijn plannen om nog een extra deel bij het park te voegen.

De High Line is erg leuk om te bezoeken met kinderen. Er zijn op diverse plekken punten waar je met een lift omhoog kan. Ook een kinderwagen kan dus goed meegenomen worden. Verspreid over de High Line zijn er veel plekken waar je goed kunt zitten en het is dan ook een ideale plek om in de zomer te picknicken. Een mooi uitzichtpunt zit halverwege, bij 10th Avenue. Daar kijk je door een glazen wand de stad in.

high line new york

Spectaculair uitzicht vanuit Edge

Wil je New York vanuit de lucht goed bekijken? Ga dan naar de hippe wijk Hudson Yard, want daar ligt Edge. Edge is een wolkenkrabber van maar liefst 345 meter hoog, een van de hoogste uitkijkpunten van New York. Bekijk de website van Edge  voor de openingstijden en reserveer je kaartje.

Edge New York

Wanneer je bij de entree komt, word je door middel van videobeelden teruggenomen in de tijd. De tijd dat New York ontstaan is en hoe het gebied Hudson Yard ontwikkeld is. Na deze interactieve show loop je door tot aan de lift. Wanneer je deze betreedt, voel je het wel even kriebelen in je buik. Binnen een kleine 60 seconden sta je op de 100e etage.

Edge New York

Eenmaal boven zie je direct het fantastische uitzicht wat de stad je biedt. Je hebt een binnen- en een buitengedeelte. Dat laatste is het observatiedek. Hier kijk je door een hoge glazen wand op de stad neer en kun je meters weg kijken, helemaal tot ver voorbij Staten Island. Als je goed kijkt, zie je het vrijheidsbeeld liggen.

Edge New York

Het bijzondere aan het observatiedek is dat het een driehoekvormige punt is die uithangt aan het gebouw en een glazen vloer heeft. Dit laatste is echt voor waaghalzen. Durf jij over deze vloer te lopen en ruim 300 meter naar beneden te kijken? De extreme waaghalzen gaan nog een stapje verder en gaan voor Edge Climb. Hiermee kun je aan de buitenkant van Edge hangen en kijk je recht naar beneden. Binnen is er gelegenheid om een hapje te eten en is er een shop. Edge is leuk voor jong en oud en is prima toegankelijk met een kinderwagen of buggy.

Edge New York

The Vessel

Net naast Edge zit nog een coole uitkijktoren, wel velen malen lager, maar leuk om te bekijken, The Vessel. Deze toren in de vorm van een honingraat is 46 meter hoog en heeft een open trappenhuis. Door 2500 trappen te betreden loop je helemaal rond. Dit is een van de weinige gratis uitkijkpunten in New York.

the Vessel

Zee-, lucht- en ruimtevaartmuseum Intrepid 

Het Intrepid Sea Air en Space Museum is een aanrader voor vliegtuigliefhebbers en voor gezinnen met kinderen. Er zijn hier allemaal bijzondere voertuigen te zien. Het vliegdekschip de USS Intrepid, de eerste spaceshuttle, een oude onderzeeër, maar ook enkele supersonische vliegtuigen. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Koop je ticket hier online

FDNY Fire Zone

Iets voorbij Rockefeller Plaza aan de 48th Street ligt FDNY Fire Zone. Dit is een leercentrum voor brandveiligheid in New York City. Dit leercentrum is heel interessant voor kinderen. Wanneer je van plan bent om het 9-11 memorial museum te bezoeken, is het wellicht goed om hier eerst heen te gaan, omdat je zo veel informatie krijgt over het leven als brandweerman in New York. 

FDNY New York

Het is helemaal ingericht voor kinderen, dus op hun eigen niveau krijgen ze uitleg. In de Fire Zone kun je op een realistische brandweerwagen klimmen, bunkeruitrusting uitproberen, een brandweerman ontmoeten en leren kruipen door een met rook gevulde gang.

FDNY New York

De brandweermannen die er werken, leggen je precies uit wat je moet doen bij een brand, je kunt zelfs een vuursimulator testen. Het is een interactief leercentrum dat zowel kinderen als volwassenen een kijkje in de keuken van het leven van een brandweerman geeft en ze leert wat je zelf kunt doen voor extra brandveiligheid. Het wordt aangeraden om het te bezoeken vanaf vijf jaar en ouder.

FDNY New York

Shoppen met je kids in New York

Ga je met oudere kinderen of met tieners naar New York, dan willen ze vast wel shoppen. Wel is zo dat er in New York regelmatig nieuwe winkels bijkomen en oude verdwijnen. In de omgeving van Rockefeller Plaza zitten in ieder geval wel veel gave winkels voor kinderen. Tijdens ons laatste bezoek aan New York bezochten we onder andere hier onder andere de Nintendo Shop, de Lego Store en FAO Schwarz.

In de Nintendo shop kun je met diverse grote poppen op de foto zoals Mario, Zelda en Pokémon. Ook kun je de allernieuwste games spelen.

Shoppen NY

Ook de Lego Store is super om met je kinderen naartoe te gaan. Ga met het Vrijheidsbeeld van Lego op de foto of stel je eigen minifiguren samen.

Shoppen NY

FAO Schwarz is de oudste speelgoedwinkel in de Verenigde Staten. De winkel is een feestje, je kunt er je eigen knuffel maken, speelgoedauto’s personaliseren, je eigen prinsessenjurk samenstellen en nog veel meer. Het hoogtepuntje is de danspiano, hier kun je je lekker even op uitleven en muziek maken. In de winkel lopen diverse personeelsleden in een notenkrakerstenue rond om je welkom te heten.

Helikoptervlucht in New York

Het is geen budget uitje maar wel een onvergetelijke ervaring: een helikoptervlucht in New York. Blogger Leonie en haar tienerdochter Resa bekijken tijdens hun moeder-dochter tripje naar New York de geweldige skyline van Manhattan vanuit de lucht in een helikopter. Ruim voor vertrek naar New York heb ik online de helikoptervlucht voor ons geboekt. Er zijn in New York een aantal aanbieders van helikoptervluchten en op basis van recensies kies ik uiteindelijk voor de Liberty Harbor Tour van Zip Aviation. Een uur voor onze vlucht melden we ons bij de Downtown Manhattan Heliport.

Helikopter NY

Na een paar formaliteiten worden we gewogen op een weegschaal, krijgen kort instructies, een pakketje met een zwemvest om en bergen we onze handtassen op in een kluisje. Als het onze beurt is wordt ons groepje naar de helikopter begeleid. Daar wordt nog een foto van ons gemaakt voor de helikopter en dan nemen we plaats in de helikopter.

Helikopter NY

Na een kort welkomstwoord van de helikopterpiloot stijgen we op. We vliegen eerst langs het Vrijheidsbeeld. Dan vliegen we, over de Hudson River, heen en terug langs de indrukwekkende skyline van Manhattan. Onderweg krijgen we via onze koptelefoons informatie over wat we allemaal zien. Wat een geweldig uitzicht en wat een toffe ervaring! Na een kwartier vliegen landen we weer veilig op het helikopterplatform van de heliport. Vooraf had ik twijfel of ik een helikoptervlucht zou gaan doen gezien de kosten. Maar het was het geld dubbel en dwars waard.

Madame Tussauds New York

Het beroemde Madame Tussauds wassenbeeldenmuseum heeft ook een vestiging in New York. Hoe tof is het voor je tieners om met hun favoriete (Amerikaanse) superster een selfie te maken. Neem plaats achter het bureau van president Biden in de Oval Office of wees te gast in de Tonight Show van Jimmy Fallon. In de MARVEL Hall of Heroes kunnen kinderen hun favoriete superhelden zien en kun je kijken naar een MARVEL 4D film.

NY met tiener Madame Tussauds

Spannend en ook een beetje eng is de Warner Bros. Icons of Horror waar je verschillende figuren uit horrorfilms kunt zien. Dit gedeelte kun je eventueel ook overslaan als je dat niet wil zien. Madame Tussauds New York vind je vlakbij Times Square, op 234 West 42nd Street.

NY met tiener Madame Tussauds

Top of the Rock

Vanaf het Top op the Rock observatiedek kun je genieten van een geweldig 360 graden uitzicht over New York. Je kunt ondermeer het Empire State Building, Central Park en het Chrysler Building goed zien vanaf het observatiedek.

Top of the Rock bevindt zich op de 70e verdieping van 30 Rockefeller Plaza. Kijk omhoog als je in de lift staat die je naar de 70e verdieping brengt. Je kunt namelijk door het plafond van de lift de liftschacht in kijken.

Je kent vast wel de beroemde foto van de arbeiders die op een stalen balk zitten. Die foto werd gemaakt tijdens de bouw van het 30 Rockefeller Plaza. Je kunt met je gezin deze foto na laten maken in The Beam Experience op Top of the Rock. Je moet hier wel extra voor betalen en een tijdslot reserveren.

New York met tiener Top of the Rock

Brooklyn met kinderen

Voor een volgende keer New York willen we niet alleen in Manhatten blijven, maar ook de andere wijken ontdekken. Vooral Brooklyn heeft veel opties voor gezinnen. Bijvoorbeeld de dierentuin, maar ook het Brooklyn Children’s Museum, dat, zoals de naam al aangeeft, speciaal voor kinderen is bedoeld. Je kunt er niet alleen dingen bekijken, maar ook veel zelf doen, zoals pizza’s bakken.

NY Brooklyn Bridge

Wat kost New York met kids?

We zijn inmiddels een paar keer in New York geweest en het antwoord op de vraag ‘Wat kost New York?’ is altijd ‘meer dan je begroot had’. New York is een hele gave stad maar ook relatief duur. Dat zit met name in de prijzen van hotels, attracties en musea. Vliegen is vrij betaalbaar en prijzen voor eten & drinken zijn vergelijkbaar met Nederland, mits je een simpel tentje opzoekt. Om je een idee te geven van de prijzen in New York:

  • Familiekamer in een budgethotel: € 100-150 per nacht
  • Kaartje voor The Lion King-musical achterin de zaal: $112 p.p.
  • Ontbijt voor drie personen in een sfeervol restaurantje: $66
  • Ontbijt voor drie personen in een simpele diner: $45
  • One World Observatory: $34 p.p
  • Suggested donation voor het Natural History Museum: $23 p.p., kinderen (2-12) $13 p.p.

Het is zeker de moeite waard om te kijken naar de verschillende kortingskaarten en andere kortingen die er online beschikbaar zijn voor New York. Op Klook koop je vanaf 90 dagen voor je trip kaartjes voor diverse activiteiten met korting. Een kaart om zeven dagen onbeperkt met de metro te rijden, koop je bij een kiosk. Vaak is dit ook voordeliger als je maar drie of vier dagen in plaats van steeds losse kaartjes kopen.

Voor New York zijn meerdere kortingskaarten beschikbaar. Wij hebben zelf ervaring met de New York City Pass en de New York Explorer Pass. Bij de New York Explorer Pass maak je zelf een selectie van minimaal drie bezienswaardigheden uit een totaal van 93 musea, attracties en tours. Dan heb je dus meer vrijheid om zelf te kiezen dan bij de New York City Pass, maar de korting is wel minder groot. Bij de New York City pass krijg je toegang tot de zes meest bezochte attracties in New York. 

Kerstvakantie in New York

Ga je voor de ultieme New York-ervaring, dus met kerst in New York, dan moet je natuurlijk ook gaan schaatsen en minimaal één lichtshow bijwonen. Misschien heb je wel net zoveel geluk als Marcel en zie je Jay-Z en Beyoncé met hun entourage van bodyguards wat drinken bij Bryant Park. Dit is een van de populairste schaatsbanen in New York, maar ook bij o.a. Rockefeller Center en Central Park kun je schaatsen. De huur van schaatsen en toegang tot de baan kost je wel al snel € 50. 

New york met kinderen

Helemaal gratis en ook heel leuk is het bekijken van alle bijzondere kerstetalages op 5th Avenue. Die maken er echt een sport van om de mooiste en meeste bijzondere etalages te hebben. Ga je naar New York met tieners, dan willen ze waarschijnlijk toch ook even winkelen.

In de kerstvakantie naar New York gaan is echt heel bijzonder. De kans op sneeuw in december is in New York niet zo heel groot. In januari en februari valt er meer sneeuw. Maar wie weet heb je geluk en kun je Central Park in de sneeuw bewonderen!  

sneeuw new york

Praktische tips voor een bezoek aan New York met baby

Babyvoeding is in New York goed verkrijgbaar. Er zijn verspreid over de stad veel biologische supermarkten die biologische babyvoeding verkopen. Wat betreft poedermelk en luiers zijn wij geen Nederlandse merken tegengekomen.

New York is niet kinderwagenvriendelijk. Zo hebben veel metrostations helemaal geen lift. Zoek dus naar metrostations met een rolstoeltoegankelijkheidsaanduiding: bij deze zit wel een lift! Maar zelfs dan komt het nog voor dat de lift lastig te vinden is (elk metrostation heeft meerdere ingangen) of niet naar alle perrons gaat. Daarnaast moet je ook door draaipoortjes heen, wat niet mogelijk is met een kinderwagen. Doe liever als de New Yorkers en gebruik de nooddeur (gewoon het alarm negeren). Veel attracties zijn ook niet heel handig met een kinderwagen. Een draagzak is dus zeker noodzakelijk om mee te nemen als je New York bezoekt met een baby.

In New York is nou eenmaal weinig ruimte en dat merk je ook in restaurants. Stoeltjes en tafels staan vaak dicht op elkaar en er is weinig ruimte om te schuiven. Een kinderstoel is vaak niet aanwezig. Wil je niet met kind op schoot eten, check dan van tevoren op sites zoals TripAdvisor waar je een kindvriendelijke optie kunt vinden.

New york met kinderen

Dit blog verscheen voor het eerst in 2014 toen we New York met onze babydochter bezochten. Daarna volgden nog meerdere (werk)bezoeken aan New York. Ook enkele bloggers bezochten New York met kids. Dit blog is het laats geüpdatet in 2023 naar aanleiding van ons laatste bezoek in de zomervakantie van 2022.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top