Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Teufelsschlucht dinosauriër park, Dinopark in de Eifel

Teufelsschlucht dinosauriër park, Dinopark in de Eifel

Hebben jouw kinderen ook een fascinatie met dino’s? Bezoek dan zeker het Teufelsschlucht dinosauriër park in de Eifel. Dit park werd in 2015 geopend en is goed onderhouden. Onze op dat moment zesjarige dochter keek haar ogen uit maar ook voor oudere of juist jongere kinderen is het Eifel dinosauriërpark geschikt.

Het park heeft namelijk geen brullende mechanische dino’s en de paden zijn breed en vlak. Het is dan ook zeker niet te eng en je kunt er ook prima wandelen met een buggy.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht

Het park is van half april tot begin november geopend. Bekijk de website voor actuele openingstijden en entreeprijzen. Voor enkele activiteiten betaal je extra zoals het uitgraven van een dino of wanneer je een steen met fossiel wil openbreken.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht

Maar dan heb je wel iets leuks om mee te nemen naar huis. Er is ter plekke voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor een bezoek aan dit dino park in Duitsland moet je ongeveer 1 à 2 uur uitrekken.

Ons bezoek aan Dinosauriërpark Teufelsschlucht

Bij binnenkomst zien we direct het restaurant en de speeltuin. We beloven onze dochter dat ze hier na het lopen van de ronde mag spelen. We willen nu eerst dino’s bekijken.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht

Het park is in chronologische volgorde opgezet. We beginnen zo’n 420 miljoen jaar geleden met wat voorlopers van de dino’s. De eerste dinosauriërs ontstonden 225 miljoen jaar geleden tijdens het krijt, jura en trias tijdperk.

Dinopark Teufelsschlucht

Die eerste dino’s zijn nog klein en schattig pas later komen we bij de zo bekende soorten. Er zijn leuke bordjes met vragen en informatie bij elke soort. Het is ook mogelijk een app te downloaden op je telefoon die dan als audiotour informatie geeft over de dieren die je ziet.

Wat ons betreft hadden er wel wat meer bankjes mogen zijn in dinopark Eifel om even rustig te luisteren. Hoewel we op een gegeven moment wel langs fijne schommelbanken komen.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht

De omgeving is heel groen en daardoor is het ook elke keer weer een verassing welke dino’s er om de hoek opduiken. “Kijk mama een Stegosaurus”, die heeft allemaal stekels. “Wow die is groot”, van de nieuwste aanwinst in dinosauriërpark Eifel is ze flink onder de indruk. Met 8m is het de grootste dino die hier te zien is. Alle dieren zijn trouwens op ware grote nagemaakt.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht
Dinosauriërpark Teufelsschlucht

Bijna aan het einde van onze ronde komen we op een centraal plein. Hier zijn allemaal activiteiten te ondernemen. Sommige zijn gratis zoals het “opgraven” van een enorm skelet en in een zandbak zeven naar steentjes en fossielen.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht

Voor andere activiteiten betaal je extra. Wij kiezen voor het uithakken van een dinotje uit een blok kalk. Eerst moeten we die in emmer water stoppen om wat zachter te maken en dan is het schrapen met een houten stokje en een kwastje. Na een tijdje moet ik helpen maar dan “kijk ik zie de staart!”, dat zorgt voor extra enthousiasme. Hartstikke leuk om weer mee naar huis te nemen.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht

Het laatste gedeelte vond ik zelf wat minder interessant. Eerst komen nog de mammoeten en natuurlijk de mensheid. Daarna volgen fantasiedieren te zien die misschien ooit, lang nadat de mensheid is uitgestorven, op de aarde rond lopen.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht

We sluiten ons bezoek aan het Eifel dinosauriër park af met de beloofde speeltuin en het restaurant. In de speeltuin van dinosaurus park Eifel is een klein klimparcours en verder zijn er enkele schommels, een glijbaan en een wipwap.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht

Hier kunnen we tegen hele schappelijke prijzen een kindermenu en een hamburger bestellen. Je kunt hier alleen buiten zitten wat het wel wat fris maakt.

Dinosauriërpark Teufelsschlucht

Wandeling door de Duivelskloof

Wanneer je een bezoek brengt aan Dinopark Teufelsschlucht dan moet je zeker ook een wandeling maken door de Teufelsschlucht (Duivelskloof). Dat is echt op loopafstand van het Dinosauriër park. Er is een korte wandeling van 1,8km, niet buggyproof maar wel heel goed te doen met kinderen.

eifel bezienswaardigheden Teufelsschlucht wandelen

Onze dochter vond al het klimmen en klauteren en door kloven lopen een echt avontuur. Regelmatig rende ze vooruit om dan “KIEKEBOE” weer te voorschijn te springen. “Mama waarom schrok je niet?”. Alleen toen Marcel het andersom ook deed, schrok ze zo dat ze in huilen uitbarstte. Oeps, zijn we nu slechte ouders…

Om de route nog interessanter te maken kun je een app downloaden die je op verschillende plekken wat vertelt over de geologie en historie (in het Nederlands). Doe dit wel van te voren want in het gebied zelf is de internet verbinding super slecht.

eifel bezienswaardigheden Teufelsschlucht wandelen

Wil je weten wat er nog meer te doen is in de omgeving? Lees dan vooral ons blog over de Zuid-Eifel en de Vulkaaneifel, Eifel National Park, het Eifel pretpark of onze andere blogs over een vakantie in Duitsland.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven