Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Eifelpark Gondorf, dierenpark en pretpark

Eifelpark Gondorf, dierenpark en pretpark

“Dit was echt super leuk!”. Wij zijn het met onze dochter eens. Een bezoek aan Eifelpark Gondorf is echt iets waar je tijd voor moet maken tijdens een vakantie in de Zuid-Eifel of in de Vulkaaneifel.

Praktische informatie Eifelpark Gondorf

Eifelpark Gondorf is centraal gelegen in het zuidelijke deel van de Eifel. Wij kwamen uit Gerolstein op 45 minuten rijden. Je kunt het ook combineren met de moezel regio. Vanaf Cochem is het een uur rijden. Vanuit Trier 45 minuten en vanuit het Luxemburgse Vianden ook een klein uur.

Eifelpark Gondorf

Je kunt je hier prima een dag vermaken. Het is vooral een heel leuk park voor jonge kinderen en kinderen in de basisschool leeftijd. Voor stoere tieners is er wat te weinig te doen. Zo zijn er geen achtbanen die over de kop gaan of andere echte adrenaline attracties. Hoewel de rodelbaan en waterbaan best spannend zijn.

Er is best veel hoogteverschil op het park, maar gelukkig rijdt er een shuttle. Handig als je een kinderwagen bij je hebt. Er zijn meer dan voldoende restaurantjes en die zijn voor Nederlandse begrippen ook heel betaalbaar. Voor de actuele entreeprijs en openingstijden bekijk de website.

Er zijn een aantal waterattracties. Schijnt de zon niet heel hard dan is het handig om droge kleren mee te nemen.

Eifelpark gondorf

Wildpark Eifelpark

Het Eifelpark bestaat is heel ruim van opzet. Bij binnenkomst komen we eerst in een gedeelte met een aantal attracties. Daarna lopen we door naar het wildpark want we zijn precies op tijd voor het voeren van de wolven.

De dieren zitten er al klaar voor maar zodra de oppasser het hok in loopt rennen ze schichtig weg. Pas later durven ze het vlees te komen eten. We zijn blij de wolven nu te kunnen zien want ze hebben echt een enorm terrein ter beschikking en met zoveel groen en hoogteverschil kunnen ze zichzelf makkelijk onzichtbaar maken voor ons mensen.

eifelpark gondorf wilpark
eifelpark gondorf wilpark

Daarna krijgen ook de lynxen te eten. Die zijn een stuk minder verlegen. De oppasser noemt er eentje liefkozend “dikkie”, deze Lynx is meer dan 10kilo te zwaar en eet graag het vlees van de rest op. De oplossing is simpel met een waterpistool wordt hij nadat hij zijn portie heeft gehad uit de buurt gehouden. Dat doet ons wel heel erg denken aan onze kat thuis. Als die stout is, krijgt die ook met de plantenspuit.

Eifelpark Gondorf

Verderop in het park lopen we over een wildrooster en we komen in een gedeelte waar de dieren los lopen. Vooral steenbokken en herten. Er is een fijne rustplek met hangmatten tussen de bomen. We gaan rustig liggen en zien de dieren steeds dichterbij komen. Jammer genoeg wordt de rust opeens ruw verstoort door een gezin met luidruchtige kinderen.

Eifelpark Gondorf
Eifelpark Gondorf
Eifelpark gondorf wilpark

We maken de wandeling af en lopen nu naar een ander gedeelte met nog meer attracties toe.

Attracties Eifelpark Gondorf

“Als je een ding mag kiezen om nog een keer in te gaan welke wil je dan?”. We hadden zelf maar een halve dag in het Eifelpark en dat was echt te weinig om alles te doen.

Onze dochter kiest voor een 2e ritje in de rodelbaan en daar zijn wij ook blij mee. Dankzij het hoogteverschil is er gewoon een echte rodelbaan op rails (vanaf 3jr en 100cm met ouder) binnen het park. Hartstikke leuk. Dat hoogteverschil wordt ook gebruikt voor verschillende glijbanen.

Eifelpark gondorf

Voor de kleintjes zijn er gelukkig ook genoeg andere opties. Zoals een treintje, miniauto’s en bootjes om mee te varen.

Bovenin het park is nog een veel groter gedeelte met attracties. Hier bevinden zich ook de nieuwste aanwinsten, de wildwaterbaan en de kanonnenritt. In 2017 is er ook al een achtbaan bij gekomen (niet over de kop) en daardoor is er vergeleken met een aantal jaar terug nu meer te doen voor oudere kinderen. Een aantal van de attracties zijn vanaf 120cm en 6 jaar maar veruit het grootste deel is vanaf 90cm en 2 jaar.

Eifelpark gondorf

Verder is er ook enorm uitgebreide speeltuin die bestaat uit verschillende gedeelten en verspreid over het park zijn er ook nog enkele kleinere speeltuinen. Wij gaan helemaal los in de ballenbak. Die is namenlijk ook voor papa’s en mama’s, en wij kunnen de mooiste bommetjes maken!

Eifelpark gondorf
eifelpark gondorf

Shows en speciale evenementen in Eifelpark Gondorf

Naast de vaste attracties zijn er ook nog shows en speciale evenementen in het Eifelpark Gondorf. Zoals de poppenshow met Jan Klaassen, en nieuw in 2019 een hondenshow en een magieshow.

Evenementen vinden meerdere keren plaats bijvoorbeeld tijden Halloween. Terwijl wij er waren, was er ook een circusevent met een toffe show vol acrobatiek.

eifelpark gondorf

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Duits Verkeersbureau (regio Eifel) en NOVASOL. Zoals je van ons gewend bent, delen we altijd onze eigen ervaringen en mening. 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top