Home / Voorbereiding / Producten / Snorkelen was nog nooit zo fijn, het easybreath snorkelmasker

Snorkelen was nog nooit zo fijn, het easybreath snorkelmasker

Ooit al eens gehoord van de Easybreath snorkel ook bekend als het Decathlon Snorkelmasker? Zo niet lees dan dit artikel om een indruk te krijgen van dit full face snorkelmasker dat er voor zorgt dat kinderen en volwassenen echt geen water in hun mond krijgen.

Voor de actuele prijs check hier de site van Decathlon en bekijk hier de Easybreath Junior voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Inmiddels zijn er ook andere merken snorkelmaskers voor kinderen.

Snorkelen met kinderen, niet elk kind vind het leuk

Een keer met het hele gezin snorkelen op een mooie bestemming wat zou dat leuk zijn. Alleen hebben we tijdens onze snorkeltrips altijd één probleem. Al een aantal jaren lopen we op vakantie tegen het probleem aan dat onze jongste zoon niet mee wilt snorkelen en dan toch maar op de boot achter blijft terwijl wij heerlijk dobberen en genieten van al het moois in de onderwaterwereld. Hij wilt niet snorkelen omdat een ‘normaal’ snorkelsetje (duikbril en mondstukje) af en toe water doorlaat in de bril en als het mondje niet helemaal goed zit hij wel eens een slokje zout water binnen krijgt. Dat heeft onze jongste zoon ervaren en sinds dien is het snorkel plezier over. Wat wij helemaal niet leuk vinden. Want met zijn allen snorkelen is toch het leukst.

easybreath snorkelmasker decathlon

Easybreath snorkel

En ineens is daar de oplossing. Ik mocht van gezinopreis de Easybreath snorkel testen om vervolgens mijn ervaringen met jullie te delen. En ik kan je alvast verklappen dat wij en vooral de kinderen er heel blij mee zijn. Nog geen week later hebben we namelijk een tweede Decathlon snorkel bijbesteld omdat de kinderen steeds ruzie hadden wie het masker op mocht. Nou dat zegt toch genoeg denk ik zo…!

Maar om even vooraan te beginnen. We moesten nu eerst onze jongste zoon overtuigen om de Easybreath snorkel uit te proberen. Na veel uitleg te hebben gegeven over hoe het masker werkt en nadrukkelijk te hebben benoemd dat hij absoluut geen water zou binnenkrijgen heeft hij de sprong gewaagd. In het zwembad in onze tuin heeft hij het masker voor de eerste keer uitgeprobeerd. Vol spanning zaten wij te kijken en te wachten op een eerste reactie. Die kwam gelukkig al snel samen met een enorm gejuich en een big smile. Het masker is voor de rest van de dag niet meer afgegaan.

easybreath snorkelmasker decathlon

Na het zwembadje in de tuin volgde de proef op de som en zijn we naar een groot zwembad gegaan. Hij was helemaal enthousiast en vertelde aan iedereen die het wilde horen dat hij een nieuw snorkelmasker had waar geen water inkomt. Dat geeft aan hoe blij hij ermee is. Voor ons is dit echt de uitkomst op het gebied van snorkelen. Wij zijn zelfs aan het overwegen om er ook 2 voor ons aan te schaffen want ook wij houden niet van die zout water hapjes.

Voordelen Easybreath snorkelmasker

  • Gebruiksgemak, je ademt net als boven water.
  • Goede pasvorm door de siliconen binnenkant.
  • Indien er water in het masker komt gaat dit er vanzelf weer uit door een filter.
  • Mooi breed zicht tijdens het snorkelen, je ziet dus meer dan met een normaal snorkelmasker.

Nadelen Easybreath masker

  • Je kunt niet dieper dan 1 meter snorkelen omdat de druk in het masker dan te groot wordt en het vacuüm zuigt. Bovendien werkt het masker als je te schuin hangt niet goed meer.
  • Het product is zwaarder dan een gewone snorkel set en neemt meer ruimte in.
  • Het masker is minder makkelijk schoon te maken dan een traditionele snorkel en kan verstopt raken door zand
  • Het is duurder dan een reguliere snorkel

Nuttige informatie over de Easybreath snorkel

Het Easybreath masker dus een full face mask en is online verkrijgbaar bij Decathlon voor de prijs van € 29,95.

Sinds 2019 is er ook een Easybreath junior kindermasker voor kinderen vanaf zes jaar. Op de site van Decathlon staat vermeld dat het Decathlon snorkelmasker dat door ons getest is geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar Dit komt omdat het snorkelmasker vacuüm kan trekken als je meer dan 1 meter diep gaat. Jonge kinderen kunnen hier niet altijd adequaat mee omgaan en hierop reageren en daarom hebben voor de veiligheid gekozen om er een leeftijdsgrens aan te koppelen. Er zijn maar 2 maten beschikbaar namelijk S/M en M/L.  Maar niet getreurd, of onze jongste nu een groot hoofd heeft of dat het snorkelmasker kleiner valt dat weet ik niet, maar met zijn 6,5 jaar zit maat S/M perfect.  Natuurlijk gebruikten we het alleen onder toezicht.

easybreath snorkelmasker decathlon

De Easybreath snorkel is verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen en roze. Bestel nu direct of lees eerst meer reviews bij Decathlon. Het nieuw Easybreath Junior masker is wel speciaal gemaakt voor kinderen van 6-10 jaar.

easybreath snorkelmasker decathlon

Easybreath of Decathlon zijn op geen enkele wijze betrokken bij deze easybreath review. We betaalden zelf voor dit product en delen graag onze ervaringen met jullie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top