Home / Reisinformatie / Afrika / Egypte / El Gouna, zo relaxt kan een vakantie in Egypte zijn

El Gouna, zo relaxt kan een vakantie in Egypte zijn

Op vakantie naar Egypte. Het weer in El Gouna is zelfs tijdens de Nederlandse winter nog heerlijk. Mijn winterjas doe ik snel uit en ik stap in de shuttlebus vanaf het vliegveld van Hurghada. Wat volgt is een weg door het zand, heel veel zand en dan als een fata morgana verschijnt El Gouna. Wat is het groen, met grasvelden en palmbomen langs de lagunes! Wat is het hier schoon! Ik maakte als eerder een reis door Egypte maar dit is een heel andere ervaring.

Een fijn sfeervol hotel aan zee met diverse zwembaden. Een stadje waar ik rustig rond kan lopen. Opdringerige verkopers worden hier niet getolereerd. Leuke activiteiten zoals duiken, karten en waterskiën. Na een weekje winterzon in El Gouna kwam ik weer helemaal opgeladen thuis.

In dit blog vertel ik meer over het gemoedelijke El Gouna en deel ik mijn tips voor de leukste kindvriendelijke hotels in El Gouna. Geen tijd om alles te lezen? Mijn drie favoriete hotels voor gezinnen zijn:

vakantie el gouna egypte
vakantie el gouna egypte

Vakantie El Gouna Egypte

De historie van El Gouna

El Gouna is gebouwd door (en ook eigendom van) de Egyptische ondernemer Samih Sawiris. Het begon als kleine jachthaven en is inmiddels uitgegroeid tot een resort-stad met naast de diverse hotels ook scholen, een ziekenhuis en woningen voor de lokale bevolking. In ruim dertig jaar tijd is er uit het niets een heerlijke plek geschapen.

Dit is ook nog eens op een milieuvriendelijke manier gedaan. El Gouna wil de eerste klimaatneutrale bestemming zijn in Afrika en heeft al diverse awards gewonnen. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen, afval wordt gerecycled en het water waardoor deze omgeving zo groen blijft komt van de eigen ontziltingsfabriek. 

Je zou kunnen zeggen dat El Gouna niet het authentieke Egypte is, maar waarom zou deze plek minder echt zijn dan het chaotische Caïro en de eeuwenoude tempels van Luxor? Je moet El Gouna waarderen voor wat het is: een fijne ontspannen bestemming voor een relaxte vakantie. In sommige delen van Egypte, zoals op het Sinaï-schiereiland, geldt een aangescherpt reisadvies, maar El Gouna is veilig.

Bezienswaardigheden El Gouna

Marina el Gouna

Benieuwd naar de bezienswaardigheden in El Gouna? Ik liep een rondje door de haven. Een aardige plek om even even doorheen te lopen en te kijken naar de luxe jachten die hier liggen. Aan het water ligt een klein parkje met daarin een speeltuin en een midgetgolfbaan.

’s avonds heeft de Marina een heel andere uitstraling. De sfeerverlichting gaat aan en het water krijgt een onnatuurlijke blauwe kleur. Uit diverse restaurantjes en barretjes komt muziek. Eind november is het uitgaansleven in El Gouna niet bijzonder bruisend, maar als je een lekkere cocktail wilt drinken dan is dat in El Gouna ook buiten je hotel zonder problemen goed te doen. Ik vond The Bartender een aanrader; fijne zitjes, aan het water en vriendelijk personeel.

El gouna harbour
El gouna harbour

El Gouna Centrum

Het centrum van El Gouna bestaat uit een aantal winkeltjes en restaurants rondom een plein. Zelfs als je een all-inclusive vakantie hebt geboekt in El Gouna is het een aanrader hier een keer te gaan eten. Dat is extra makkelijk dankzij het zogenaamde ‘Dine Around’ programma in El Gouna. Je kunt indien je verblijft in een van de aangesloten hotels als all-inclusive gast kosteloos dineren bij een ander deelnemend hotel. Of je kunt met korting uit eten gaan bij een van de aangesloten restaurants in het centrum. Verblijf je een week in El Gouna dan kan je drie keer gebruik maken van deze optie.

Rondom het plein zijn enkele zijstraatjes waar je bijvoorbeeld het aquarium van El Gouna (waarover later meer) kunt vinden. Loop zeker even een rondje want er zijn ook verschillende muren met graffititekeningen.

Dit is ook waar je enkele supermarktjes kunt vinden en natuurlijk een bank en een apotheek. Ga je met een baby of peuter naar El Gouna? In de supermarkt vond ik een schap met luiers van Pampers en van het goedkopere merk Molfix. Ook zwemluiers, spenen, babyzonnebrand en flesjes zijn hier te koop. Er was daarnaast een kleine selectie aan babyvoeding van het merk Hero. Heb je zelf niet voldoende meegenomen dat kan je hier dus babypotjes of poedermelk bijkopen. De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland en gezien de beperkte selectie zou ik aanraden babyvoeding van huis mee te nemen.

In het centrum van El Gouna is een kleine souq gebouwd waar je typisch Egyptische souvenirs kunt kopen. De meeste hotels in El Gouna hebben hun eigen winkelgebied maar hier is het aanbod net wat groter en afwisselender. Natuurlijk proberen de verkopers je enthousiast te maken voor hun producten, maar dat gaat op een hele ontspannen en vrolijke manier. Totaal niet vergelijkbaar met de ervaringen die ik op een eerdere vakantie in Egypte had. Je kunt hier rustig de tijd nemen om rond te kijken en wat leuks uit te zoeken.

El gouna centrum
El gouna centrum

Bibliotheca Alexandrina El Gouna

De Bibliotheek van El Gouna, ook bekend als de ‘Ambassade van Kennis’, is verbonden aan de bibliotheek van Alexandrië. Je kunt hier zowel echte als digitale boeken lezen en lenen. Het is ook mogelijk een Culturama-video te bekijken over de geschiedenis van Egypte. Jammer genoeg vond ik dat de oh zo boeiende Egyptische geschiedenis hierin niet tot haar recht kwam. Ik plaats daarvan kon ik nauwelijks mijn ogen open houden.

Wat te doen in El Gouna met kinderen

Op zoek naar leuke kinderactiviteiten in El Gouna? Uiteraard heb je wanneer je kiest voor een kindvriendelijk hotels meestal meerdere zwembaden waaronder vaak ook een verwarmd kinderbad. Veel hotels hebben ook een kidsclub en een speeltuintje. Verderop in dit blog kan je mijn tips vinden voor de leukste hotels in El Gouna voor gezinnen. Ook buiten de hotels heeft El Gouna meerdere activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin.

Waterski El Gouna

Altijd al eens willen waterskiën? In El Gouna kan je het leren. Sliders Cable Park in El Gouna is een van de grootste waterskiparken in de wereld. Er zijn meerdere banen waaronder een oefenparcours. Kinderen vanaf vijf jaar die kunnen zwemmen zijn welkom om samen met hun ouders de waterskisport te ontdekken.

Vorig jaar bezocht ik zo’n park in Duitsland en ondanks een dikke wetsuit was dat flink koud. Hier in El Gouna is het helemaal niet erg om in het water te vallen. Ik vind het wel een pittige sport en na het al eerder op andere locaties geprobeerd te hebben vond ik het deze keer prima om anderen te bekijken. Er trainen hier diverse echt goede waterskiërs en als je geluk hebt laten die hun moves zien.

Bij het Sliders Cable Park is een restaurant, een speeltuintje en een zwembad. Dat maakt het echt een heel geschikt uitje met het hele gezin. Stel dat niet iedereen mee wil doen dan kunnen de achterblijvers zich hier ook prima vermaken met de faciliteiten en met het bekijken van de rest van de familie. Een les boeken? Bekijk de website van het Sliders Cable Park.

el gouna waterski
el gouna waterski
el gouna waterski

El Gouna Go-Kart

Een van de leuke activiteiten om te ondernemen in El Gouna met kinderen is karten. Wanneer we hier aankomen vraag ik me af of de baan wel open is, maar de eigenaren zitten gewoon binnen totdat klanten zich melden.We krijgen een kap op en daaroverheen de helm. Na een korte uitleg mogen we van start.

Een mannetje zwaait met een vlag en racen maar! De kartbaan bestaat uit twee wat langere rechtere stukken waar je vol gas op kan geven, drie scherpe bochten en een aantal flauwe bochten. Ik moet toegeven dat ik jammerlijk heb verloren maar ik racete dan ook met één hand om ondertussen te kunnen filmen. Goed excuus toch. Voor tien minuten karten in El Gouna betaalde ik omgerekend tien euro. Hoe langer je gaat hoe goedkoper de prijs per minuut.

el gouna go kart
el gouna go kart

Aquarium El Gouna

Kan je niet gaan snorkelen tijdens je vakantie in El Gouna met kinderen, bijvoorbeeld omdat deze nog te jong zijn? Of wil je gewoon even wat anders doen? In het centrum van El Gouna bevindt zich het El Gouna aquarium.

Gelukkig had ik al van tevoren te horen gekregen dat het maar een klein aquarium zou zijn en verwachtte ik geen SEA LIFE. Het Aquarium van El Gouna bestaat uit een handjevol kamers waarin een aantal kleine en iets grotere tanks zijn geplaatst. Daarin zitten diverse spannende vissen zoals Murenes en de Lionfish. Deze vis kan je normaal gesproken nooit van zo dichtbij bekijken omdat het gif ook voor mensen erg gevaarlijk is. In andere tanks zijn diverse kleine en kleurige visjes te bekijken.

In een ruimte kruipen er een paar schildpadden over de grond en er is zelfs een krokodil, maar die heeft wel erg weinig ruimte. Het is best een aardig aquarium om een minuutje over twintig met kinderen door te brengen. Zeker omdat ze hier in alle rust de mooie vissen kunnen bekijken. De entreeprijs van 100EGP (5 euro) vond ik wel aan de hoge kant.

aquarium el gouna
aquarium el gouna
aquarium el gouna

Snorkelen en Duiken El Gouna

Duiken El Gouna

Bij de Rode Zee denk ik automatisch aan snorkelen en duiken. Kleurig koraal, leuke visjes, misschien wel een schildpad. Ik had dan van tevoren ook enorm veel zin in mijn duiktrip vanaf El Gouna. Ik ben zelden op pad geweest met zo’n luxe boot als die van TGI Diving, het duikcentrum dat bij het Sheraton Miramar Resort ligt. Heel veel ruimte, een groot zonnedek en twee schone toiletten.

Alles op de boot was goed verzorgd. Flesjes water, een lekkere lunch en duidelijke briefings. We hadden zelfs een fotograaf mee die boven en onderwater foto’s maakte. Enigszins hilarische fotosessies waarbij ik in allerlei onnatuurlijke poses werd gezet en een showtje opvoerde in het maken van handdoekenkunst.

Duiken el Gouna
Duiken el Gouna

Een fijne boot mag ook wel, want we zijn lang onderweg naar onze eerste duik- en snorkellocatie, genaamd Umm Gammar. Grappig genoeg heb ik hier zo’n honderd duiken eerder, net nadat ik mijn PADi open water had gehaald, ook al eens gedoken. Deze duiklocatie ligt dan ook dichterbij Hurghada dan bij El Gouna. Dat is ook direct een klein nadeel van duiken in El Gouna: de meeste duiklocaties zijn een tot twee uur varen.

Duiken el Gouna
Duiken el Gouna
Duiken el Gouna

Het duiken zelf was heel relaxt. Hoewel de gehoopte showstopper zoals een schildpad, manta ray of dolfijn uitbleef was er meer dan genoeg leven op het rif. Veel gekleurde vissen, groupers, lionfishes en enkele enorm dikke murenes. Ook voor de snorkellaars op onze boot was er meer dan genoeg te zien. Het koraal is in redelijke staat en er is voldoende afwisseling onderwater.

Zwemmen met dolfijnen Egypte

Wie wil er nou niet zwemmen met dolfijnen? Er is een duik- en snorkellocatie genaamd Dolphin House waar deze dieren zich regelmatig onderwater laten zien. Gelukkig zijn dit wilde dieren, en hoewel je nooit garantie hebt, is dankzij moderne technologie de kans groot dat je tijdens een speciale dolfijnenexcursie de dolfijnen in ieder geval boven water ziet.

Snorkelen El Gouna

Door de setting van El Gouna met kunstmatig aangelegde lagunes is het snorkelen vanaf het strand niet echt de moeite waard. Ik zag wel visjes maar er was geen koraal. Zelfs op de plekken waar je wel aan zee zit lopen de stranden erg langzaam af waardoor grotere vissen zich niet laten zien. Wil je het toch echt proberen dan schijn je het beste naar Zeytouna Beach (gelegen in de buurt van het Sheraton Hotel en niet te ver van het Movenpick) te kunnen gaan. Spring aan het einde van de steiger in het water en dan moet je na een klein stukje zwemmen een rif tegenkomen.

Snorkelen el gouna
Snorkelen el gouna

Nog meer tips voor kinderactiviteiten in El Gouna

Tijdens mijn vakantie in El Gouna heb ik niet alles kunnen doen. Zo is El Gouna een populaire kitesurf-bestemming en is het mogelijk om hier les te nemen. In El Gouna is er verder nog een indoor speeltuin van Cheeky Monkey vergelijkbaar met Ballorig. Met klimtoestellen, springkussens, trampolines, schommels en glijbanen. Ook is er er een grote buitenruimte om te spelen.

Excursies naar de woestijn

El Gouna mag dan wel groen zijn, je bent omgeven door de woestijn. Geen wonder dat er diverse excursies worden aangeboden die de woestijn in gaan. Heb je zin in een dag vol actie en ben je op vakantie in El Gouna met oudere kinderen dan kan je kiezen voor een Quad-safari door de woestijn.

Meer low-key is de wekelijkse Desert Night waarbij je naar een locatie in de woestijn wordt gereden. Hier zijn een aantal elementen van een bedoeïenenkamp overgenomen om je als toerist een avond in de woestijn te laten beleven. Eten terwijl je aan een lage tafel en op kussens op de grond zit. Broodjes worden ter plekke in de houtoven gebakken en de rest van het buffet komt van een van de hotels. Een buikdanseres en een Tannura-danser zorgen voor een show.

woestijn el gouna
woestijn el gouna
woestijn el gouna

Excursies El Gouna naar Luxor en Caïro

Ik heb zelf geen excursies ondernomen vanuit El Gouna maar bezocht Cairo, Aswan, Abu Simbel en Luxor tijdens een eerdere vakantie in Egypte. De meest populaire dagexcursies vanuit El Gouna zijn die naar Luxor en naar Caïro. In beide gevallen kan je kiezen voor een excursie met de bus of eentje met het vliegtuig.

Het vliegtuig is uiteraard wel duurder, maar als je weet dat de bus naar Caïro er zes uur over doet wordt het vliegtuig een stuk aantrekkelijker. Luxor is alweer een stuk dichterbij; voor deze excursie vertrek je vaak rond 5:00 met de bus en ben je rond 19:00 weer terug in het hotel.

Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen. Als je een beetje avontuurlijke instelling hebt is dit zelfs een hartstikke leuke manier van reizen door Egypte. Voor Luxor is het dan het handigst om eerst naar Hurghada te gaan en daar een van de meerdere dagelijkse bussen te nemen naar Luxor. Je zult daar dan wel moeten blijven overnachten. Doordat deze bussen pas later vertrekken dan de excursiebussen en er langer over doen heb je onvoldoende tijd om dingen te bekijken en dezelfde dag nog terug te gaan.

Vervoer in en naar El Gouna

Je vliegt in minder dan zes uur vanuit Nederland naar Hurghada. Vanaf daar is het nog ongeveer 40 minuten met een shuttlebus naar El Gouna. FTI reizen is een grote Europese touroperator die ook in Nederland steeds bekender wordt. Ze vliegen met de bekende Nederlandse en Duitse maatschappijen naar Hurghada. Bekijk hier het aanbod van reizen naar El Gouna.

Vervoer binnen El Gouna is heel makkelijk. Er rijden tuktuks waarmee je overal heen kunt. Het hotel kan die voor je bellen, in het centrum is een tuktuk-standplaats, of je kunt gebruik maken van de Uber app op je telefoon. Een andere optie zijn de e-bikes die op verschillende plekken in El Gouna geparkeerd staan. Hiervoor moet je een speciale app downloaden en je betaalt alleen voor de periode dat je de fiets gebruikt.

El gouna vervoer
El gouna vervoer

Kindvriendelijke hotels in El Gouna

Heb je besloten op vakantie te gaan naar Egypte met kinderen. Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in El Gouna? Er zijn meer dan genoeg vier en vijf-sterren hotels en bijna allemaal bieden ze de all-inclusive formule aan. Tijdens mijn reis naar El Gouna bezocht ik meerdere hotels en dit zijn mijn favoriete hotels in El Gouna voor gezinnen:

Sheraton Miramar Resort El Gouna

Het Sheraton Miramar Resort is een ruim opgezet resort gebouwd op verschillende eilanden in de lagune. Ik volgde het hardlooprondje van twee kilometer over het resort en hoewel alle gebouwen anders van vorm zijn vormen ze wel een organisch geheel. Aardetinten, blauwe accenten, veel palmbomen en kleurige bougainvillea.

De kamers zijn ruim; sommigen hebben ook een balkon terwijl anderen een fijn overdekt terras hebben. Deze hebben veel privacy en bijna allemaal een mooi uitzicht op de lagune. Voor gezinnen zijn er de familiekamers en de juniorsuites. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van het El Gouna Hotel Sheraton Miramar Resort.

Sheraton Miramar Resort El Gouna
Sheraton Miramar Resort El Gouna

Er zijn twee zwembaden waarvan één verwarmd is. Voor de kleintjes zijn er drie kleinere baden die deels overdekt zijn. Heel fijn met de brandende zon. Deze baden liggen naast de miniclub. Voor kinderen is er ook nog een grote overdekte speeltuin en ze hebben hun eigen gedeelte bij het buffet.

Sheraton Miramar Resort El Gouna
Sheraton Miramar Resort El Gouna
Sheraton Miramar Resort El Gouna

Behalve het zwembad kan je ook aan een van de strandjes gaan liggen. Family Beach is een van de grotere strandjes met fijne ligstoelen en een bar. Ook kan je hier waterfietsen of een kajak huren. Ik vind het Sheraton Miramar Resort een heel fijn rustig resort waar je echt kunt genieten van een vakantie in Egypte.

Sheraton Miramar Resort El Gouna
Sheraton Miramar Resort El Gouna
Sheraton Miramar Resort El Gouna

Three Corners El Gouna

Dit hotel met een van oorsprong Belgische eigenaresse is een van de populairste hotels van El Gouna bij gezinnen. Dit komt natuurlijk ook door de zwembaden met glijbanen. Voor El Gouna is dat echt uniek, want hoewel elk hotel wel een zwembad heeft heb je alleen hier zwembaden met toffe glijbanen.

Eigenlijk is het niet een hotel zijn het twee verschillende hotels. Het Three Corners Rihana Inn en het luxere Rihana Resort. Ze zijn beide van dezelfde eigenaar en het buitenterrein is vanuit beide hotels toegankelijk. Three Corners heeft zelfs nog een derde hotel in El Gouna, genaamd het Three Corners Ocean View, maar dit is een adult-only hotel en heeft een andere locatie. De Rihana hotels liggen op loopafstand van het centrum van El Gouna waardoor je dus ook makkelijk even naar de supermarkt gaat of de souq inloopt.

Three Corners Three Corners Rihana Inn & Rihana Resort
Three Corners Three Corners Rihana Inn & Rihana Resort
Three Corners Three Corners Rihana Inn & Rihana Resort

Zowel de Rihanna Inn als het Rihanna resort heeft familiekamers. Die van Rihanna Inn is wat meer mijn smaak maar beide kamers zijn ruim voldoende voor een gezin. De kamers zijn wel wat kleiner dan in veel andere hotels in El Gouna.

Beide hotels hebben dus meerdere zwembaden waar je terecht kunt. Er is een echt leuk peuterbad met eigen speeltoestellen voor de allerkleinsten. Daarnaast zijn er een tweetal zwembaden met glijbanen. Zoek je een waterpark in El Gouna dan komt dit hotel daar het dichtste bij.

Ook verder is er aan de kinderen gedacht. Ze hebben een eigen buffethoek en er is een miniclub voor kinderen van vier tot en met elf jaar. Hier kunnen ze lekker knutselen. Vind je het belangrijk om tijdens je vakantie in El Gouna andere Nederlandssprekende gezinnen tegen te komen dan zit je hier zeker goed. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van de Three Corners hotels in El Gouna.

Three Corners Three Corners Rihana Inn & Rihana Resort
Three Corners Three Corners Rihana Inn & Rihana Resort

Ancients Sands

Het Ancient Sands is geopend in 2016 en is een van de nieuwste hotels in El Gouna. Dit is het type hotel waar ik persoonlijk het meest enthousiast van wordt. Ruime en lichte appartementen met een moderne inrichting. Een badkamer met een schuifwand waardoor je kunt kiezen voor privacy of een open verbinding met de slaapkamer hebt.

Vijf verschillende grotere en kleinere zwembaden waaronder een aantal infinity pools. Het buffet vond ik meer afwisseling hebben dan bij sommige andere hotels en op het terrein is ook een spa aanwezig. Ik hou ook van de mix van witte gebouwen, roze bloemen en dan het uitzicht op de droge geelbruine woestijn.

Ancients Sands
Ancients Sands resort

Dankzij de ruime tweekamerappartementen en de mogelijkheid om meerdere kamers met elkaar te verbinden kan je hier ook prima met een gezin verblijven. Je kunt dan ook nog lekker in je eigen woonkamer zitten terwijl de kinderen slapen. Alle appartementen hebben een keuken en je kunt hier dan ook zelf koken. Weinig toeristen maken hier echt gebruik van en daarom is het keukengerei erg beperkt, maar op verzoek krijg je meer pannen en keukenbenodigdheden. Zeker wanneer je met een jong kindje op vakantie gaat is het heel fijn zelf wat te kunnen bereiden.

Ik zag hier dan ook meerdere gezinnen met een baby. Het Ancient Sands is echter geen typisch kindvriendelijk hotel. Er is geen kidsclub of speeltuin. Er zijn meerdere zwembaden maar er is geen apart bad voor kinderen om te spelen. Bovendien zit je niet direct aan het strand maar moet je gebruik maken van de shuttle service die ze aanbieden.

el gouna egypte vakantie

Hoe mooi ik Ancients Sands in El Gouna dan ook vind, met mijn eigen kleuterdochter zou ik kiezen voor een van de andere hotels met meer vermaak voor haar. Maar mocht je met een dreumes of baby naar El Gouna gaan dan is dit wellicht precies het mooie luxe appartementenresort dat je zoekt. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van hotels in El Gouna 

Ancients Sands
Ancients Sands

LABRANDA Club Paradisio El Gouna

De beste feature van het LABRANDA Club Paradisio Hotel in El Gouna is wat mij betreft het strand. Dit hotel heeft een van de grootste stranden van El Gouna. Bovendien zit je direct aan zee en niet aan een van de lagunes. Ik liep het water in om wat foto’s te maken en voelde opeens wat aan mijn voet knabbelen. Het leek wel een fish foot spa met visjes die even aan je voeten komen knabbelen.

LABRANDA Club Paradisio
LABRANDA Club Paradisio

Aan het water zijn lekker veel ligbedjes met genoeg opties in de schaduw. Het strand loopt op sommige plekken wel vrij snel af. Iets om rekening mee te houden met jonge kinderen. Er zijn daarnaast ook meerdere zwembaden. Twee hiervan zijn verwarmd en er is een ondiep bad speciaal voor kleine kinderen. LABRANDA Club Paradisio heeft ook een kidsclub en er is een kleine overdekte speeltuin.

LABRANDA Club Paradisio
LABRANDA Club Paradisio

Het LABRANDA Club Paradisio Hotel heeft familiekamers. Ik vond de badkamers wel iets aan de kleine kant, maar de inrichting is verder heel netjes. Lees hier meer reviews van El Gouna Hotel Labranda Club Paradisio.

LABRANDA Club Paradisio
LABRANDA Club Paradisio

Mövenpick Resort & Spa El Gouna

Het Mövenpick is een van de vijfsterrenhotels in El Gouna. Er zijn drie zwembaden en er is een groot strand. Het leuke van het strand van het Mövenpick vond ik het ondiepe binnenmeer dat gecreëerd is. Hier kunnen jonge kinderen veilig zwemmen. Wil je wat actiefs doen dan worden er ook kano’s en waterfietsen verhuurd.

Mövenpick Resort & spa El Gouna

Het Mövenpick heeft daarnaast een prachtige groene tuin met diverse watertjes. Voor kinderen is er een vrij grote overdekte speeltuin. In de kidsclub worden activiteiten georganiseerd. Het Mövenpick heeft familiekamers en babybedjes zijn beschikbaar op aanvraag.

Een pluspunt van een verblijf in het Mövenpick is het entertainment. In de meeste hotels vinden ’s avonds optredens plaats, maar hier hebben ze er een heel sfeervol binnenplein voor, wat het extra gezellig maakt. Aan het strand is er nog een strandbar waar regelmatig dj’s draaien. Dit maakt het Mövenpick ook een prima hotel wanneer je met tieners naar El Gouna gaat. Lees hier meer informatie over El Gouna Hotel Movenpick Resort El Gouna.

Mövenpick Resort & spa El Gouna
Mövenpick Resort & spa El Gouna

Steigenberger Golf Resort

Wil je golfen in El Gouna dan is het Steigenberger Golf Resort je beste keuze. Direct aan de 18-holes golfbaan van El Gouna. Ook aan gezinnen is gedacht bij dit hotel. Terwijl papa en mama gaan golfen kunnen kids terecht bij een van de twee verwarmde kinderzwembaden en bij de mini-club.

Ik heb zelf geen handicap (wat wel een verplichting is om hier te golfen) maar kon de mooie groene omgeving van het Steigenberger Golf Resort wel waarderen. Dit hotel heeft familiekamers en junior suites die geschikt zijn voor gezinnen. Meer informatie over het Steigenberger Golf Resort lees je hier.

Steigenberger Golf Resort
Steigenberger Golf Resort
Steigenberger Golf Resort

Panorama Bungalows

Panorama Bungalows tot slot is een wat eenvoudiger hotel in El Gouna. Ze hebben hier naast reguliere hotelkamers ook huisjes aan het water. Wil je goedkoop naar El Gouna dan is dit wellicht de optie die je zoekt.

Panorama Bungalows el Gouna

Beste reistijd El Gouna

Van het weer in El Gouna word ik erg blij. Zeker wanneer ik eind november vanuit de Nederlandse kou zo de warme Egyptische zon instap.

In onze zomermaanden lopen de temperaturen op tot ruim boven de dertig graden. Persoonlijk zou ik dan ook eerder kiezen voor een meivakantie in El Gouna, of een herfstvakantie in El Gouna. In mei en in oktober is het in El Gouna zo’n dertig graden.

El Gouna is ook een prima bestemming voor een zonvakantie in de winter. Januari is de koudste maand en zelfs dan is het meestal nog twintig graden. In de avond koelt het wel af, dus neem een vestje mee. Regen valt er het hele jaar door nauwelijks in El Gouna.

el gouna egypte vakantie
el gouna egypte vakantie
el gouna egypte vakantie
Waar ligt el Gouna

El Gouna ligt in Egypte aan de kust ongeveer een uur boven Hurghada. Lees hier waarom wij El Gouna een heerlijke vakantiebestemming vinden.

Wat te doen in el Gouna?

Benieuwd naar de bezienswaardigheden in El Gouna? Lees ons uitgebreide blog over El Gouna voor leuke restaurantjes, duiken, snorkelen, quad rijden en nog veel meer tips voor El Gouna.

1 gedachte over “El Gouna, zo relaxt kan een vakantie in Egypte zijn”

  1. El Gouna is fantastisch.
    Zijn nog nooit 2e x naar zelfde hotel geweest. Maar dit jaar weer rhianna inn in El Gouna.
    Relaxed mooi weer goed eten centrum vlakbij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top