Home / Reisinformatie / Afrika / Egypte / Route rondreis Egypte van dag tot dag, voor 1 week

Route rondreis Egypte van dag tot dag, voor 1 week

Ben je op zoek naar een route voor een rondreis door Egypte? Er zijn verschillende mogelijkheden, maar het hangt zeker af van hoeveel tijd je hebt. Het is mogelijk om in één week de belangrijkste hoogtepunten te zien en zelfs nog een dagje te chillen op het strand.

We hebben dit zelf ook gedaan, maar zijn daarna nog een aantal keer naar Egypte geweest en kozen toen voor een wat minder intensieve route. Ik neem je mee in onze route van dag tot dag en geef je tips voor een alternatieve, wat minder intensieve, route voor een week.

Rondreis Egypte

Beste reistijd voor een rondreis door Egypte

We zijn zowel in de zomer-, als in de herfst- en kerstvakantie naar Egypte geweest. In de zomer was het overdag 37 graden. Ik kan je vertellen: dat is echt snikheet. Het kwam alleen zo uit dat we met Egypt Air naar Tanzania vlogen en we een stopover van 4 dagen in Caïro maakten, omdat onze dochter graag de piramides wilde zien.

Aswan

De herfstvakantie en voorjaarsvakantie zijn een veel prettigere tijd voor een rondreis door Egypte van een week. Kun je in de meivakantie of kerstvakantie naar Egypte, dan zou je zelfs langer kunnen gaan, waardoor je niet alleen meer kunt zien maar ook gewoon op een wat rustiger tempo kunt reizen. Ik zou je dan aanraden om bijvoorbeeld de westerse woestijn (goed bereikbaar vanuit Caïro) toe te voegen. Of voeg Aswan en Aboe Simbel toe, door de nachttrein vanuit Caïro helemaal naar Aswan te nemen. Je kunt dan ook kiezen voor een meerdaagse boottocht van Aswan naar Luxor. Wat extra tijd in Caïro en aan het strand is ook wel fijn.

Geen zin om je hele reis zelf te organiseren? De volgende organisaties hebben rondreizen van een week naar Egypte:

Route Egypte in 1 week, van dag tot dag

Deze route start in Hurghada, omdat hier de meeste lowcost airlines naartoe vliegen. Je kunt de route ook starten in Caïro.

Dag 1: Aankomst Hurghada

De meeste vluchten uit Nederland naar Hurghada vertrekken vroeg. Je kunt in de middag dus nog lekker een paar uur relaxen aan het zwembad en wennen aan de warmte in Egypte.

Dag 2 – 3: Chillen in Hurghada

De reden dat wij aan het begin van de reis in Hurghada blijven, is omdat we duikers zijn. Als je hebt gedoken, mag je de komende 24 uur niet vliegen. Als je geen duiker bent, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om juist aan het einde van je vakantie naar Hurghada te gaan.

Sindbad Club Hotel Hurghada waterpark

Hurghada zelf is niet de meest bijzondere bestemming, daarom zou ik zeker kiezen voor een hotel met alle extra’s, zoals een waterpark en een eigen strand. Verder kun je dagtrips maken om te gaan duiken of snorkelen of je kunt de woestijn ingaan.

Tijdens onze laatste reis overnachten we bij Sinbad Club, niet al te ver van het vliegveld. Een prima hotel met een fijne tuin met zwembad en ook een eigen beach club. Bekijk hier direct de prijs en beschikbaarheid of lees ons uitgebreide blog over Hurghada met kinderen.

Hurghada

Dag 4: Bus naar Caïro

Er zijn verschillende busmaatschappijen in Egypte. Voor sommigen, zoals Go Bus, kun je ook online kaartjes kopen. Zeker als je een bepaalde tijd wil hebben of als je in drukke periodes van het jaar reist, is dat slim. Alle maatschappijen hebben slechte reviews, laat je hierdoor niet afschrikken. De bussen zelf zijn meestal echt prima, gewoon touringcars. Al maakt het wel uit of je kiest voor ‘classic’ of ‘elite’.

Rondreis Egypte

De matige reviews klagen vooral over de punctualiteit van de bus. Bussen kunnen minder hard rijden dan een auto, onderweg is er nog een stop om wat te weten. Er zijn stops bij busstations. Zelfs als de busmaatschappij zelf aangeeft dat ze 7 uur onderweg zijn, is het heel gebruikelijk dat ze er een uur langer over doen.

Eenmaal in Caïro moet je bedenken waar je wil slapen. Wil je in de buurt van de piramides slapen? Dan kun je er in de ochtend vroeg zijn en ook hier heb je hele fijne hotels met zwembad. Of slaap je juist liever midden in de bruisende stad Caïro?

Le meridien Pyramids Cairo

Dag 5 – 6: Caïro en nachttrein naar Luxor

Je hebt twee volle dagen voor Caïro. De eerste dag zou ik besteden bij de piramides van Gizeh en in het Egyptisch museum. De tweede dag kun je bijvoorbeeld de koptische wijk, een van de vele parken van de stad, of de citadel bezoeken. Je kunt ook kiezen voor een dagtrip naar Sakkara.

cairo egyptisch museum

Of maak je kinderen blij en ga naar een van de attracties in Caïro die speciaal voor gezinnen zijn. Lees ook ons uitgebreide blog over Caïro met kinderen voor meer tips.

In de avond neem je de nachttrein naar Luxor. Je kunt kaartjes vooraf online kopen via de officiële website. De nachttrein is echt een prima manier om deze lange afstand af te leggen.

Cairo stedentrip piramides van gizeh

Dag 7- 8: Luxor

Je komt ’s ochtend vroeg aan in Luxor. Hopelijk heb je een beetje lekker geslapen, want in Luxor is ook weer ontzettend veel te doen. De komende twee dagen ga je natuurlijk naar een aantal van de koningsgraven. Ook de tempel van Luxor en de tempel van Karnak staan wel op iedereens lijstje.

Daarnaast zijn er nog heel veel meer tempels en graven te bezoeken, zoals de graven van de notabelen. Voor afwisseling maak je een boottochtje op de Nijl of ga je naar een van de lichtshows in de avond.

Lees ook ons uitgebreide blog over Luxor met kinderen.

Medinat Habu Luxor

Dag 9: Luxor, naar vliegveld van Hurghada

Je laatste dag is aangebroken. Je kunt eventueel met de bus van Luxor naar Hurghada. Die doet er ongeveer vijf uur over, maar vertrekt ook wel eens te laat. Duurder, maar wel zeker weten dat je op tijd bent, is een taxi van Luxor naar Hurghada. Tijdens onze laatste reis naar Egypte kostte de bus voor drie personen 20,- euro en de taxi 110,- euro. Als alternatief kun je natuurlijk ook al eerder naar Hurghada gaan of juist pas aan het einde van je reis. Het hangt er helemaal vanaf wat jullie fijn vinden.

Route Egypte 1 week, van dag tot dag: alternatieven

Heb je jonge kinderen of is deze route je om een andere reden te heftig?

Tijdens onze laatste reis naar Egypte in de kerstvakantie kozen we er voor om alleen Hurghada en Luxor te combineren. We hadden toen ook echt van zaterdag tot zaterdag, dus net een dagje minder. Bovendien waren we met onze dochter al in Caïro geweest. Nu hadden we naast de middag van aankomst nog twee volledige dagen om te chillen en te genieten van alle luxe van een all inclusive hotel met glijbanen. We bleven tot de uitchecktijd in het hotel en reisden daarna naar Luxor. Hier hadden we dan ook weer drie volledige dagen. Dit kan prima met het openbaar vervoer.

Vallei van de koningen

Een ander alternatief, mits je op Caïro vliegt, is om in een week Caïro en de Witte Woestijn te combineren. Het is echter wel zo makkelijk en gebruikelijk om voor dat deel van de reis dan gebruik te maken van een auto met chauffeur. Dit vraagt dus wat meer voorbereiding vooraf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top