Home / Voorbereiding / Tips / Uit eten met baby op vakantie

Uit eten met baby op vakantie

Uit eten met baby op vakantie is een kleine uitdaging. Eten kan in Nederland aan de keukentafel met kleine kinderen al een gevecht zijn, dat kan het ook zijn in het buitenland in een restaurant. Helemaal wanneer je niet in Europa blijft waar je kunt rekenen op kinderstoelen maar kiest voor een verre reis met dreumes naar Azië , Afrika of Latijns-Amerika. Met onze tips voorkom je dat je de zaak uitgezet wordt of zelf van schaamte weg rent.

Uit eten met baby

Als je met je kinderen een hele leuke dag hebt gehad op het strand of bij een attractie, dan is er een moment dat de dag over is. Jammer genoeg is dat vaak het moment dat je net lekker uit eten wilt gaan bij een restaurant. Zo hadden wij met onze baby van 1 jaar oud het probleem dat zij gedurende de dag vooral nog melk en bijvoorbeeld in Cambodja bananen eet. Zij hoeft dus niet echt te gaan avondeten, maar snoept soms wat van ons mee. Om de ervaring zo leuk mogelijk te houden voor jou, je kind en de andere gasten de volgende tips:

Uit eten met baby

Stappenplan eten met baby op vakantie

Stap 1: Kies een geschikte eetgelegenheid. Wij kozen vaak voor een plek waar we op de grond konden zitten, zodat onze baby rond kan kruipen/lopen en tegen ons aan kan hangen als ze moe was. Veel plekken in bijvoorbeeld Cambodja hebben Arabische kussens (zo’n driehoekig kussen met daaraan vast een driedelige flap met kussens). Deze zijn ideaal, omdat onze baby hier lekker op kon ravotten.

Uit eten met baby

Je zit ook op de grond, dus je hoeft niet de hele tijd je kindje op te tillen als ze op schoot wil. Kunnen ze al zelf rechtop zitten dan is een kinderstoel of opvouwbare kinderstoel handig. Denk er ook aan dat je ‘footprint’ in een restaurant gigantisch is, want misschien wil ze wel rondkruipen, een beetje lopen etc. Je wilt dan wel een plek waar dat makkelijk kan, bijvoorbeeld een plek met tuin of grasveldje. Idealiter is het een beetje rustig in het restaurant, dus om 18:30u gaan eten is niet handig. Tot slot: kies een restaurant waar het vies mag worden. Een prachtig wit tafellaken en een mooi tapijtje zijn niet geschikt…

Uit eten met baby

Stap 2: je bent binnen. Nu moet je gaan bestellen. In de meest westerse landen komt je eten zodra het klaar is, dus met een beetje mazzel kan papa alvast zijn eten op hebben terwijl mama op de kleine past. 10 minuten later draait het om. Je hoeft uiteraard niet om die reden iets verschillends te bestellen… Wij nemen vaak ook mangosap of iets dergelijks, wat dan in haar flesje kan. Mocht het eten dan lang duren heeft ze alvast wat om zich mee te vermaken.

Uit eten met baby

Stap 3: je kind begint zich te vervelen. Ze wil rondkijken en rondlopen, dus dat moet dan maar. Bij ons moeten papa en mama vaak even mee, maar als ze alleen gaat, moet je ook nog uitkijken of andere gasten het wel leuk vinden. De meesten vinden het wel schattig, dus ze willen graag met haar spelen en roepen haar ook. Tandenstoker, servetjes, rietjes in glazen, hete koffie: allemaal interessant, maar niet bedoeld voor een kleine dreumes. Zorg dus dat je speelgoed mee hebt. Lage tafels (zie stap 1) zijn dus ook handig om daarop wat speelgoed te zetten, waarmee ze kan spelen.

Uit eten met baby

Stap 4: betalen en kind naar bed. Tegen deze tijd is ze al lekker rozig en moet dus eigenlijk naar bed. Alle indrukken van het restaurant maken het er niet makkelijker op, dus het kan zomaar omslaan. Een flesje voor je kindje mee zodat je dat in het restaurant nog kan geven, is wel zo handig. Dan terug naar de kamer en hoppa, meteen in bed.

Wij hebben op de laatste reizen veel geprobeerd en we zijn benieuwd hoe anderen dit doen: we horen het graag!

1 gedachte over “Uit eten met baby op vakantie”

  1. Is inderdaad even zoeken naar de juiste modus voor iedereen. Toen wij drie weken gingen backpacken met de trein zat ons kindje (16 mnd) net tussen het zelf eten en nog gevoerd worden in, wat betreft avondeten. Wij gaven hem op onze kamer (met magnetron of gasstelletje) vast zijn avondeten rond 17 uur. Daarna met piepende buggybanden naar een restaurant die we al van tevoren hadden uitgezocht. Bij voorkeur nog voor de drukte inderdaad. Daar gaven we hem zijn melkfles. Als de verveling echt toesloeg, gaven we hem een stukje brood of nog wat eten van ons eigen bord. Machtig interessant en niet meer narrig omdat hij trek had. Hij zat dan heel tevreden te graaien in ons bord. Om een complete ravage enigszins binnen de perken te houden, kreeg hij dan een verfschort van Ikea om. Ook ideaal voor thuis! Na het eten haalde we onderweg een eventueel toetje voor onszelf en kon ons kindje eenmaal weer terug, meteen naar bed. Dit heeft voor ons heel goed gewerkt destijds.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven