Home / Oceanie / Fiji / Wat kost een vakantie op de Fiji eilanden?

Wat kost een vakantie op de Fiji eilanden?

Wat kost een vakantie naar Fiji? Als je dit leest, dan ben je vast aan het uitzoeken of een vakantie naar Fiji binnen je budget past.

Er zullen weinig Nederlanders zijn die alleen voor Fiji de halve wereld overvliegen. Vaak is het onderdeel van een wereldreis of op zijn minst een langere vakantie waarbij Fiji gecombineerd wordt met Australië. Zo ook voor ons, ik ging met mijn toen 10-jarige dochter twee weken naar Fiji en vijf weken naar Australië. We verbleven op het hoofdeiland Viti Levu en gingen eilandhoppen op de Yasawa eilanden. Ik deel je wat wij uitgaven met zijn tweetjes voor 12 nachten en 13 dagen op Fiji.

Yasawa eilandhoppen

Ik vind het zelf altijd fijn om te weten wat andere mensen uitgeven, maar vooral ook wat ze daarvoor kregen. Het maakt nogal uit of je het liefste in fijne hotels overnacht of ook wel tevreden bent met een simpel guesthouse. Je zal het misschien niet denken maar Fiji is goedkoop. Niet zoals Zuidoost Azië goedkoop, maar zeker wel vergeleken bij Australië, als je maar de juiste plekken kiest. Zo kun je hier voor minder dan €50,- euro per nacht nog een hotel vinden. Aan de andere kant is Fiji duur als je het liefst in 4-5 sterren resorts verblijft, dan ga je (ruim) boven de €200 euro per nacht betalen.

Fiji kosten tips

Wat we zelf deden, is een mix van budget accommodatie en twee midrange opties. We gingen eilandhoppen, wat een stuk duurder is dan op het hoofdeiland blijven, maar keken wel kritisch naar de activiteiten die we ondernamen. In plaats van een (dure) tour deden we een do-it-yourself tour met een mix van openbaar vervoer, taxi’s en een vriendelijke lift die ons een stuk lopen scheelde.

Fiji kosten tips

We kwamen uit op een dagbudget van €202,- euro per dag (exclusief vluchten), maar omdat we de laatste nacht geen accommodatie hadden is dat een iets vertekend beeld. Wel zitten er enkele dure activiteiten in, zoals duiken en een bezoek aan een waterpark.

Yasawa eilanden barefoot manta

Alle kosten waren actueel tijdens de zomervakantie van 2023 voor een volwassene en een kind. Wil je het budget voor een gezin met twee kinderen, dan moet je de kosten verdubbelen. Wil je een budget voor twee volwassenen weten, dan heb je hiermee wel een aardige indicatie, maar met name eten en transport (Yasawa Flyer) zal duurder zijn. omdat we hier niet voor twee maar voor anderhalf betaalde, omdat mijn dochter vaak rond de 50% korting kreeg. Aan de andere kant kun je dan veel besparen door in dorms te overnachten in plaats van in tweepersoonskamers.

Kosten vakantie Fiji (1 volwassene en 1 kind)

Vliegtickets – € 600 (vanuit Australië)

Een grote kostenpost voor vertrek zijn de kosten van het vliegticket. De meeste Nederlanders en Belgen zullen alleen geen los ticket helemaal vanuit Nederland of België kopen naar Fiji. Je moet dan namelijk echt wel aan bedragen richting de €2000,- denken. Er zijn ook helemaal geen rechtstreekse vluchten naar Fiji. Het is dan ook veel logischer om je vlucht naar Fiji los te boeken van je andere vlucht(en) richting Oceanië. Nadi International Airport is het belangrijkste vliegveld van Fiji, daarnaast kun je ook kiezen voor Nausori International Airport vlakbij hoofdstad Suvi.

Brisbane vlucht Singapore

Nadi International Airport heeft goede connecties met diverse bestemmingen in Australië zoals Sydney, Melbourne en Brisbane, met Auckland in Nieuw-Zeeland en met enkele andere eilanden zoals met Port Vila in Vanuatu. Ook richting het oosten zijn er opties, zoals naar Hawaii, Los Angeles of Tokio. Wij betaalden voor onze tickets vanaf Australië en verder naar Vanuatu omgerekend €600,-.

Accommodaties – €1467 (op de Yasawa eilanden inclusief maaltijden)

De kosten van accommodatie zullen een groot deel zijn van de totale kosten van een vakantie op Fiji. Wat veel mensen niet weten, is dat je op Fiji echt niet alleen maar resorts hebt, maar dat er ook goedkope hotels op Fiji te vinden zijn. Je moet hier wel even voor zoeken en genoegen nemen met accommodatie die wat ouder is en een beetje basic. Dan heb je wel dezelfde stranden en uitzichten als reizigers die veel meer betalen voor een resort.

Ik koos zelf voor een mix van verschillende accommodaties.

Fiji Wailoalao beach blue water

Onze eerste nachten op Nadi sliepen we in Blue Water Lodge, een simpel hotelletje tussen de luchthaven en het strand. De wijk Wailoaloa aan het strand heeft diverse straten met vooral goedkoper accommodaties en enkele al wat oudere resorts. We betaalden hier omgerekend €42,- euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Het is een echte backpackers accommodatie, maar het beviel ons prima. Aardig personeel, een prima tuintje met klein zwembad en een handige locatie. Voor actuele informatie bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Fiji The Palms Denarau

Onze tweede keer op het hoofdeiland sliepen we in The Palms Denarau in de wijk Denarua. Dit is een wijk speciaal gebouwd voor resorts en dus een eindje buiten Nadi gelegen. Hier betaalden we €150,- per nacht. Dit hotel is geen resort, maar een appartement hotel. Ons appartement was echt gigantisch met een heerlijke regendouche en fijne extra’s, zoals een wasmachine en droger. Voor actuele informatie bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Yasawa eilandhoppen

We gingen niet alleen naar Nadi, maar ook eilandhoppen op de Yasawa eilanden. Ook hier zijn er genoeg resorts waar je meer dan €400,- per nacht betaalt, maar er zijn ook een aantal goedkopere opties. Op de eilanden is het gebruikelijk dat je een maaltijdpakket bijboekt. Dit omdat er verder toch eigenlijk geen opties zijn om elders te eten. Soms betaal je voor de kamer en is het maaltijdpakket daarnaast los te boeken, maar wel verplicht. Andere keren hebben ze er al een all-in prijs van gemakt. Om het helder te houden, deel ik hier de prijs inclusief verplichte maaltijden.

Yasawa eilanden Naqalia lodges

We kozen hier voor drie verschillende eilanden en dus ook drie verschillende accommodaties.

fiji naqalia

Naqalia Lodge was echt een budget accommodatie. Hier betaalden we €115,- per nacht voor een simpel houten huisje met eigen badkamer met alleen koud water. Het was echt wel heel simpel met een doorgezakt bed en gordijnen die niet meer echt dicht konden. De mensen waren dan wel weer top! En we hebben ook heerlijk gegeten hier. Wil je echt opgenomen worden in het familieleven in Fiji, dan is dit een aanrader. Voor actuele informatie bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Yasawa eilanden Naqalia lodges

Barefoot Manta, een resort met veel faciliteiten zoals een duikschool. Hier hadden we een knus huisje met een gedeelde badkamer. Wel heel netjes allemaal. Het eten vonden we matig, vooral door de bereiding. De ligging is wel top en je kunt hier geweldig snorkelen. We betaalden hier €105,- euro per nacht voor de kamer en €85 voor het verplicht af te nemen eten, dus €190,- in totaal. Voor actuele informatie bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

fiji-barefoot-manta-1

Nabua Lodge, een beetje een optie er tussenin. Niet die gezelligheid van verblijven bij een familie en niet die faciliteiten van een resort. Wel simpele en nette bungalows. Het etensaanbod was hier beperkt, maar smaakte wel oké. We betaalden hier €75,- per nacht voor de kamer en voor maaltijden €46,-, waarmee je op een prijs komt van €121,-. Het is hier ook mogelijk, als je het maar de dag van te voren doorgeeft, om een maaltijd niet mee te eten en dan hoef je ook niet te betalen. Voor actuele informatie bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Fiji Nabua Lodge

Meer weten over deze accommodaties? Lees ook ons uitgebreide blog over de Yasawa eilanden in Fiji.

Overige kosten eten en drinken, inclusief fooi – €234,-

Naast de al genoemde kosten voor verlicht af te nemen maaltijdpakketten op de Yasawa eilanden moesten we natuurlijk ook nog een aantal dagen zelf eten kopen. Natuurlijk wil je ook wel eens wat lekkers drinken, zoals een smoothie of cocktail.

Fiji kosten tips

Eigenlijk was ik heel tevreden over onze eetkosten toen we bij Wailoaloa Beach verbleven. Zo haalden we ontbijt bij de supermarkt of aten bij de beachclub voor nog geen €15. Een uitstekende Mexicaanse maaltijd bij een restaurant hier was ook maar €23.- Een biertje bij de supermarkt kost hier 3FJD (ongeveer €1,26).

Yasawa eilanden barefoot manta

Eenmaal op de eilanden is het een stuk duurder en voor wat frisdrank en drie happy hour cocktails bij Barefoot Manta resort was ik €55,- kwijt. Ook de restaurantjes en de supermarkt in Denarau zijn duurder dan die in Nadi.

Yasawa Flyer – €407,-

Wil je ook eilandhoppen in Fiji? Dat is makkelijk, maar wel een aanslag op je budget. Het is veel goedkoper om naast het hoofdeiland nog een ander kleiner eiland te kiezen in de Yasawa of Mamanuca archipel en daar dan een week te verblijven. Toch kozen we ervoor te gaan eilandhoppen, dit stond al lang op mijn bucketlist.

Yasawa Seabus

Wil je heel veel verschillende eilanden zien, dan kun je een Bula pass kopen waarmee je binnen een aantal dagen zo vaak als je wil Yasawa Flyer kunt nemen. Deze boot komt dagelijks langs de eilanden in de Yasawa archipel. De boot gaat naar het noorden, waar het na een uur of vijf bij het noordelijkste punt komt, daarna draait de boot om en gaat het richting het zuiden. Bij de meest noordelijke eilanden stopt de boot maar een keer. Uiteindelijk was het voor ons toch net wat voordeliger om losse tickets te boeken in plaats van de Bula Pass, mede ook omdat ik niet elke dag van eiland wilde wisselen. In plaats daarvan bezochten we drie eilanden waar we zeven nachten doorbrachten.

Fiji kosten tips

Je betaalt per boottocht, in ons geval was dit 257FJD, 167FJD, 148FJD en 400FJD. Dat laatste was meer dan nodig, omdat ik koos voor de ‘captains lounge’, een aparte ruimte op het schip met comfortabelere stoelen en hapjes en drankjes. Dit leek mij wel handig aangezien we 5 uur op de boot zouden zitten. Echter, de meeste hapjes waren al op toen we op de boot kwamen en ik had beter €33,- euro kunnen besparen en daarvoor zelf snacks kunnen kopen.

Yasawa South Sea Flyer

Overige vervoerskosten – €50,-

Tours in Fiji zijn echt heel duur je bent zo €100,- kwijt voor een halve dagtrip en het dubbele voor een hele dag. Nog meer als het om boottrips gaat. Dat hebben we dus heel bewust niet gedaan. In plaats daarvan zijn we zelf op stap gegaan met een combinatie van de bus en taxi’s. Ook hadden we een taxi nodig van en naar het vliegveld (20FJD naar Wailoaloa en 40FJD vanaf Denarau) en we huurden (samen met een andere toerist) een bootje op een van de eilanden om naar een strand te gaan.

Activiteiten €286,- en duiken €130,-

Niet alleen tours op Fiji zijn vrij duur, ook entreegelden voor een aantal attracties zijn best aan de prijs. Sommige dingen wilden we nou eenmaal doen. Om je een idee te geven:

  • Entree voor Big Bula Waterpark €77,-
  • Boottocht naar de Sawa-i-Lau grot €63,-
  • Entree Garden of the Sleeping Giant €16,-
  • Vissen vangen €17,-
  • Fiji Cultural village €112,-
  • Voor twee duiken vanaf Barefoot Manta betaalde ik €130,-, een prima prijs voor duiken op Fiji.
Fiji barefoot manta

Overige kosten – €59,-

We hebben onze nagels laten doen en leuke souvenirs voor thuis gekocht. Deze kosten zijn dus echt optioneel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top