Home / Oceanie / Australie / Interview: Australië en Nieuw-Zeeland met kids

Interview: Australië en Nieuw-Zeeland met kids

Interview: Australië en Nieuw-Zeeland met kids. Wij vinden het altijd erg leuk om reisverhalen te horen en lezen van andere reizende families. Maar wie zitten er nou achter het verhaal? En zouden wij zelf ook zo’n reis kunnen maken?

Dit gezin stuurde ons een stel prachtige foto’s en een inspirerend verhaal. Als ik hun verhaal lees en dan vooral de gouden tip gewoon DOEN! Dan weet ik dat wij zelf ook eens wat knopen moeten doorhakken. Zo’n reis als dit is toch een droom!

Wil je na het lezen van dit verhaal ook direct op pad, check dan dit blog met meer tips voor een camperreis langs de oostkust.

Wie zijn jullie?

Wij zijn Peter (39) en Wendy (32), en we hebben samen 2 kinderen: Maud van 3 1/2 jaar en Bing van 11 maanden. We wonen in het centrum van Enschede.

Wij houden allebei van reizen en willen graag zoveel mogelijk van de wereld zien, een hele tijd geleden hebben we onze ambities hierover uitgesproken maar daarna ook weer even los gelaten. Tot op een zekere dag het moment en de ruimte kwam dat we dit met ons gezin konden gaan doen. Het is misschien wel nu of nooit!? Nu zo blij dat we dit hebben doorgezet!

Nieuw-Zeeland met kids

Wat sprak jullie aan in NZ, Australië en Fiji en maakte dat je juist voor deze bestemmingen hebt gekozen?

We hebben voor Nieuw- Zeeland gekozen, vanwege de ongelooflijk mooie natuur, die heel veranderlijk is op korte afstanden (dat is ook handig met kinderen, je hoeft op een dag geen uren te reizen). Het is goed te bereizen met een camper, super kindvriendelijk en het klimaat is perfect! Australië wilden we ook graag zien, we hadden niet verwacht dat het hier met een camper en kids ook allemaal zo goed is geregeld.
Supernetjes en schoon, overal speeltuintjes en BBQ plekken. Zelfs in een grote stad als Sydney is het heel leuk met kinderen en is er van alles met ze te doen! Daarnaast gingen we nog naar Fiji.

In totaal zijn we 4 maanden op reis geweest met ons gezin. We hebben veel ondernomen en iedere dag wel iets bijzonders meegemaakt. Een fantastische wandeling, door regenwouden, watervallen, stranden en met veel verschillende soorten wilde dieren zoals pinguïns, dolfijnen, zeeleeuwen, koala’s en kangaroes. Zo bijzonder en ontzettend mooie natuur! Het brengt ons gezin tot rust en bezinning, dat we niet meer nodig hebben en op deze manier ontzettend van elkaar kunnen genieten.

Nieuw-Zeeland met kids

Je bent op reis met een peuter en een baby, wat is daarvan de grootste uitdaging?

De grootste uitdagingen van het reizen met 2 jonge kinderen is ervoor te zorgen dat je in het ritme van de kinderen blijft. We kunnen geen hele dagen rijden, we proberen ons zoveel mogelijk aan te passen aan de wensen en behoeften van onze kids.
In de eerste dagen moet iedereen natuurlijk wennen, vooral om in het andere (bio)ritme (12 uur tijdverschil) te komen. Dan is het heel fijn om in alle rust en op één plek te acclimatiseren. Dit hebben wij de eerste vijf dagen in Auckland gedaan.
Voordat we een stuk gaan reizen zorgen we er ook voor dat de kids hun uitlaatklep hebben gehad. Dat kan van alles zijn; strand, wandeling of een speeltuintje. Als we op pad gaan, hebben we ook een goede uitrusting bij ons (bijv. draagtas en doek voor Maud & Bing en soms ook een buggy). Voor wie moe wordt, is er dus altijd een slaapplek geregeld.

De tas voor onderweg is ook belangrijk, we gaan goed georganiseerd op pad met alles wat je nodig hebt voor onderweg en ook voor het geval de reis (noodgedwongen) iets langer duurt. Je kent het wel: de benodigde hapjes, flesje, water, fruit, zonnebrand, hoedjes, camera etc…..

In Australië is de zon veel sterker dus goede zonnebrand is een must, ook een app zoals de skinvision app kan je helpen om moedervlekken in de gaten te houden.

Soms een verrassing inbouwen is ook erg leuk en wordt goed gewaardeerd. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een broodtrommeltje, waar we dan bijvoorbeeld iets lekkers en gezonds in doen voordat we gaan rijden.

Nieuw-Zeeland met kids
Nieuw-Zeeland met kids

Welke gave ervaring hebben jullie al gehad en wil je met ons delen?

Iedere dag hebben we hoogtepunten beleefd. Echt waar, we kunnen niet kiezen, het zijn er teveel en allemaal te mooi om er maar één te kunnen kiezen. Het zit hem vaak in de natuur en de dieren die ons enorm verrassen en onze kinderen waar we enorm blij van worden en iedere dag weer samen (zonder enige verplichtingen van thuis) van kunnen genieten. Het zijn ‘de kleine’ dingen, bijv. een picknick op een bijzondere plek, ontmoeting met andere reizigers of de innerlijke rust en blijdschap die je kunt voelen dat we dit als gezin samen meemaken.

Nieuw-Zeeland met kids

Welke tip heb je voor ouders die een soortgelijke reis willen maken?

We hebben 1 gouden tip voor gezinnen die ook een verre reis met kinderen willen maken: DOEN, gewoon DOEN. Regel het! Niet wachten totdat…… Er is altijd wel een reden, maar als het nu kan, doe het dan!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent qua (reis)uitrusting, dat maakt het reizen makkelijker. Wij hebben bijvoorbeeld slaaptentjes voor de kinderen via Marktplaats gekocht. Echt ideaal! Ze liggen veilig en comfortabel in hun eigen omgeving bovenin de camper. Zo hebben de kids hun eigen ruimte en wij dus ook, dat is heel prettig.

Bereid je er ook op voor, dat vast niet alle dagen gaan zoals je wil. Het is handig geen haast te hebben, niet teveel plannen maken. Dat geeft rust. Het ideale voordeel met een camper en kinderen is dat we ons huisje bij ons hebben. We hebben altijd een bed, toilet en voeding bij ons en kunnen stoppen wanneer we willen of inderdaad soms moeten…….

Let’s make (family) memories together!

Enjoy

Nieuw-Zeeland met kids

Alle foto’s in het artikel zijn eigendom van de familie 

Nog meer tips: rondreis door Nieuw-Zeeland. Of ga direct naar al onze blogs over Nieuw-Zeeland met kinderen en over Australië met kids.

Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interviewrubriek.

6 gedachten over “Interview: Australië en Nieuw-Zeeland met kids”

 1. Beste Peter en Wendy,
  Wat een mooi verhaal en prachtige foto’s. Wij hebben voor 2019 ongeveer hetzelfde plan met onze dochter van (dan) 5 jaar. We zouden graag met jullie in contact komen voor wat additionele informatie.

 2. Beste Peter en Wendy,
  Inmiddels is jullie reis een tijdje geleden, maar vast nog scherp in jullie geheugen. Wat gaaf! We hebben voor volgend jaar dezelfde plannen, onze dochters zullen dan 3,5 en 1 zijn. We zouden het leuk vinden eens jullie verhaal te horen als jullie daar voor open staan.
  Hoor graag van jullie!

 3. Goedenavond,

  WIj zouden met een maand willen. Mijn zus zit een jaar in Australie. Onze baby is dan 4 maand. Weet iemand of dit is toegestaan in een camper in Australie?

 4. Wauw! Gaaf om te lezen zeg!

  Wij zitten er ook over te denken dit zeer binnenkort te doen met ons zoontje van, op moment van reizen, 7,5 maand.

  Zouden we met jullie in comtact kunnen komen voor tips?

  1. Leuk om te lezen! Wij gaan hoogstwaarschijnlijk in december met ons zoontje, nu 8 maanden. Erg spannend. Vooral de gouden tip DOEN! helpt om het laatste restje twijfel weg te nemen. Hebben jullie al meer concrete plannen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top