Home / Voorbereiding / Tips / Flixbus met kinderen: onze ervaringen

Flixbus met kinderen: onze ervaringen

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen; de grote groenen Flixbussen op de snelweg. Of anders de advertenties met belachelijk lage prijzen: voor 5,- euro van Amsterdam naar Parijs. Daar kan de Thalys niet tegen op! Maar is het wat? En de Flixbus met kinderen, hoe werkt dat? In de meivakantie van 2018 maakten wij, enigszins noodgedwongen (de treinen in Frankrijk staakten), gebruik van een Flixbus en dat viel absoluut niet tegen. We boekten een jaartje zelfs nog een keer de Flixbus en ook in 2022 kwam Flixbus weer to the rescue toen we treinproblemen hadden.

Bekijk hier de tarieven van Flixbus.

Flixbus met kinderen: onze ervaringen

Het boekingssysteem van Flixbus werkt erg simpel. We geven de gewenste datum en bestemming aan en krijgen een overzicht van de beschikbare stoelen en de actuele prijs. Wij nemen de Flixbus naar Parijs. We zijn vrij laat met boeken en er is dus niet meer heel veel ruimte in de bus. Wil je echt extreem goedkoop boeken met Flixbus, zoals voor 5 euro, dan moet je de aanbiedingen in de gaten houden. Voor ons is een ticket nog steeds maar de helft van de prijs van een treinticket.

flixbus met kinderen

Kinderkorting, niet zo interessant

Wanneer je een ticket boekt bij Flixbus met kinderen tot en met 15 jaar, dan heb je recht op kinderkorting. Vaak is dat alleen niet zo interessant omdat de korting wordt gegeven over de reguliere prijs. Dit is zelden de prijs die je betaald, omdat er meestal allerlei kortingen en aanbiedingen zijn. De website geeft automatisch aan wat de beste prijs is voor je kind. De reguliere prijs met korting of het aanbiedingtarief. In ons geval betaalde onze dochter voor haar ticket dus net zoveel als wij.

Flixbus met kinderen: kinderzitje verplicht onder de 2 jaar

Bij het boeken geven we aan dat we een kind hebben van tussen de 0 en 15 jaar. Pas op het volgende scherm geef je de geboortedatum aan. Het kan dan zijn dat je onderstaande melding krijgt:

Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor een kinderzitje of zitverhoging voor je kind. Uit veiligheidsgronden kunnen wij je kind niet meenemen als één van deze twee hulpmiddelen niet aanwezig is.

Om verder te gaan moet je wel eerst even de gelezen tekst aanvinken. Voor reizen in Nederland en Frankrijk krijg je deze melding bij kinderen tot en met 2 jaar. Oudere kinderen mogen dan wel mee zonder kinderzitje of stoelverhoger.  Vind je een zitverhoger wel fijn, maar geen zin om te sjouwen? Wij zijn fan van de bubblebum, een opblaasbare zitverhoger.

bubblebum opblaasbaar autostoeltje

Flixbus met kinderen, kinderwagen mag gratis mee

Een kinderwagen mag gratis mee als bijzonder bagage, maar moet je wel van tevoren (niet eerder dan 48 uur voor vertrek) telefonisch aanmelden. Alleen opvouwbare kinderwagens mogen mee. Dit is dus bovenop de koffer en de handbagage die je standaard mee mag nemen. Heb je nog meer nodig, dan is het eenvoudig om extra bagage bij te boeken.

flixbus met kinderen

Ervaringen Flixbus: download de app

Na het boeken kregen wij de boekingsbevestiging en de tip de app te downloaden. Meestal doen we dat niet, want ik heb er een hekel aan als mijn telefoon vol staat met apps, maar deze keer wel. De app was echt heel handig, niet alleen om het ticket mee te laten zien maar vooral vanwege de functie waarmee we konden zien waar de bus was. Met de bus heb je nou eenmaal meer kans op vertraging. Als er een ongeluk is gebeurd, kan de Flixbus er ook niks aan doen. Met de app konden we zien hoe ver de bus nog van de ophaalplek was. We waren hier zelf 15 minuten van te voren aanwezig en onze bus draaide precies op tijd het terrein op.

flixbus met kinderen

Ervaringen Flixbus onderweg

Onze bus was prima. Lekkere stoelen, schoon en met veel beenruimte. De wifi in de bus werkte niet echt soepel waar de chauffeur ook excuses voor maakte. Nu we in heel Europa zonder kosten kunnen roamen maakt mij dit ook niet uit. En er is voldoende ruimte! Je hebt natuurlijk niet zoveel ruimte als in de trein, maar het is zeker beter dan een Ryanair vlucht.

Wat ik ook fijn vond, is dat de chauffeur gelijk duidelijk aangaf wat de planning was. Omdat hij een rustpauze moest nemen zouden we nog een half uur stoppen onderweg. Tijdens de stop konden we ook naar de wc, daarnaast is er een toilet in de bus voor noodgevallen. Natuurlijk moest onze dochter plassen, een echt noodgeval denk ik niet, meer een nieuwsgierig geval. Onze chauffeur reed heel netjes en we kwamen precies op tijd aan in Parijs. Kortom we waren erg tevreden over de Flixbus.

In 2019 boekten we daarom weer de Flixbus en ook nu was alles weer goed geregeld als was deze bus wel een stukje rommeliger maar dat lag aan de medepassagiers die er al een nacht op hadden zitten toen wij in de ochtend opstapten. In 2022 maakten we ook weer twee keer gebruik van Flixbus tot volle tevredenheid.

Een lange busrit met kinderen is niet onze hobby, maar nu we weten dat de Flixbus met kinderen heel goed te doen is worden die acties toch wel erg aantrekkelijk. Bekijk hier de aanbiedingen van Flixbus, zoals Parijs of Berlijn voor 5,-

flixbus met kinderen

Flixbus is op geen enkele wijze betrokken bij deze review. Meer tips, lees ook ons artikel over duurzaam op reis en over interrailen met kinderen

3 gedachten over “Flixbus met kinderen: onze ervaringen”

  1. hey wat ongelofelijk leuk om jullie ervaring te lezen en wat een handige tips. Ik ga deze zomer voor het eerst met de bus naar Zwitserland en gezien we dit vorig jaar met de auto gedaan hebben (en ons dochtertje de hele nacht door sliep) ga ik nu met de nachtbus(hopelijk slaapt ze ook daarin door). Ik vroeg mij af hoe jullie ervaring is met de stoel-verhoger? Ik zag op internet dat die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar/18kilo. Ons kindje is echter pas 2,5 jaar en weegt slechts 11 kilo. Zou ze toch op de stoelverhoger kunnen of zal ik haar in de maxi-cosi doen(waar ze geen fan van is). Mogen kinderen tijdens de rit ook op schoot zitten of moeten ze verplicht in hun stoel blijven.

    1. Zitverhoger lijkt me dan niet heel handig. Bij Flixbus volgen ze de regels zoals in het land zelf je komt door Duitsland en Zwitserland dat weet ik niet precies. Ik zou even bellen als ik jou was.

      1. Alexandra Joosten

        Dank u wel ik heb besloten om haar mee te nemen in de maxi-cosi(past gelukkig nog precies), de grote autostoel die we in de auto gebruiken is helaas geen optie, omdat ik in Zwitserland het laatste stuk nog met het ov moet voordat ik op de plek van bestemming ben. Hartelijk dank voor uw antwoord. Ik hoop dat de reis beter zal verlopen als het contact dat ik de afgelopen 4 dagen met Flixbus heb gehad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top