Home / Voorbereiding / Producten / De beste oordopjes voor kinderen, een vergelijking
oordopjes kinderen

De beste oordopjes voor kinderen, een vergelijking

Op zoek naar de beste oordopjes voor kinderen? We hebben er een aantal vergeleken en vertellen je welke kindergehoorbescherming wij aanraden. Thuis, maar zeker op reis zijn er verschillende situaties waar je kinderoordopjes voor nodig kunt hebben.

Denk aan oordopjes voor in het vliegtuig die kinderen helpen die last hebben van het drukverschil. Zwemoordopjes voor kinderen om te zorgen dat er geen water in het oor komt. Daarnaast zal het, zeker wanneer je gaat backpacken met kinderen, niet altijd even rustig zijn in je accommodatie en dan helpen oordopjes om je kind door te laten slapen.

Oordopjes Kinderen

Naam comfort geluid vliegen zwem Cijfer
Alpine Pluggies oke goed goed goed 9
Orthopax klimaat wol goed oke oke nee 7,5
Alpine swimsafe oke nee nee top 7,5
Sanohra – Vliegtuig goed top top nee 8
Hema oordopjes slecht goed oke nee 6
Get Plugged – Swim goed oke oke top 8

Vanaf welke leeftijd zijn oordopjes voor kinderen aan te raden

De meeste fabrikanten raden hun oordopjes voor kinderen aan vanaf 3 of 4 jaar. Bij jongere kinderen wordt het gebruik van oordopjes niet aangeraden. Ze kunnen uit de oren vallen en ingeslikt worden.

Ga je vliegen met een baby? Voor baby’s worden daarom andere vormen van gehoorbescherming aangeraden zoals een koptelefoon. Zolang je je kind echter niet mee neemt naar plekken met harde geluiden zoals festivals moet je je afvragen of je dit echt nodig hebt.

Jonge kinderen slapen bovendien over het algemeen door een heleboel herrie heen. Waar jij wakker van wordt, is voor hen geen probleem. Met de jaren neemt helaas dit vermogen af. Zwemmen in chloorwater is van invloed op het ontstaan van oorontsteking bij kinderen. Afhankelijk van je vakantiebestemming kan het handig zijn op zwemdopjes mee te nemen. Deze verkleinen de kans op oorproblemen.

Verschillende types oordopjes voor kinderen

Schapenwol oordopjes voor kinderen

Klassieke oordopjes werden gemaakt van natuurlijke materialen zoals wax of schapenwol. Voor kinderen kan je de Ohropax Klimawolle oordopjes kopen die gemaakt zijn van waterafstotende geïmpregneerde schapenwol.

Het voordeel van deze dopjes is dat ze heel zacht zijn en echt lekker zitten. Onze dochter is niet zo blij met dopjes in haar oren maar deze zijn geen probleem. Het nadeel van deze oordopjes voor kinderen is echter dat er maar een beperkt geluiddempend effect is.

Daarnaast zijn ze waterafstotend en niet waterdicht en daarom niet geschikt als zwemdopjes. Deze oordopjes zijn wel erg goedkoop en in een doosje zitten 12 oordopjes. In theorie kan je ze wassen maar voor deze prijzen gooien wij ze gewoon weg. Als je voor je kind oordopjes zoekt om te gebruiken in het vliegtuig en ze niet per se nodig hebt om te zwemmen of tegen het lawaai dan raad ik je aan te kiezen voor deze optie.

oordopjes kinderen

Zachte kunstof oordopjes voor kinderen

Ik ben geen fan van dit type oordopjes voor kinderen. Dit zijn het soort oordopjes dat in winkels zoals de Hema en de Kruidvat goedkoop verkrijgbaar zijn. Vaak in opvallende fluoriserende kleuren. Zelf heb ik bij schuimoordopjes na een paar uur jeuk in mijn oor en ook onze dochter klaagde al snel dat het niet lekker zit. Als je toch deze oordopjes gebruikt zie je vaak dat de volgende ochtend de bovenkant bruin is van het oorsmeer. Ba.

Dop model oordopjes voor kinderen

De meest gebruikte oordopjes voor kinderen zijn de dopmodel oordopjes voor kinderen. Een hard kunststof staafje met zachte schelpvormige dopjes bovenop. Het voordeel van deze oordopjes is dat ze zowel te gebruiken zijn als zwemoordopjes, in het vliegtuig oordopjes en om omgevingsgeluiden te dempen. De oordopjes zijn duurder maar wel herbruikbaar en indien je ze elke ochtend schoon maakt blijven ze fris.

Wij gebruiken zelf de Alpine Pluggies, een heel prettig en multifunctioneel product dat bovendien diverse prijzen heeft gewonnen. Er zijn echter ook goedkopere oordopjes voor kinderen te krijgen die specifiek ontworpen zijn voor in het vliegtuig of voor in het zwembad. Het enige nadeel is dat slapen met deze oordopjes echt wel even wat gewenning vraagt. Als je met je oor op het kussen ligt voel je deze dopjes zitten.

Lees ook onze andere reisartikel reviews

1 gedachte over “De beste oordopjes voor kinderen, een vergelijking”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top