Home / Voorbereiding / Producten / Tula draagzak review

Tula draagzak review

In dit artikel delen we onze ervaringen met de Tula draagzak die we zowel thuis als op reis gebruiken.

Ben je op zoek naar een ergonomische draagzak voor je baby of peuter en heb je nog geen idee van de verschillen tussen de verschillende aanbieders draagzakken? Twijfel je nog welke draagzak het beste bij jouw doel aansluit? Lees dan eerst ons artikel waarin we verschillende merken testen en je vertellen wat volgens ons de beste draagzak is. In deze review deel ik onze ervaringen met de Tula Draagzak. Ben je benieuwd naar de actuele motieven en prijzen bekijk ze hier.

Tula draagzakTula draagzak

Toen onze dochter klein was, zijn we begonnen met een draagdoek, en later zijn we overgestapt op de Ergobaby baby drager. Pas toen deze te klein werd, kwamen we in aanraking met het merk Tula. Dit product trok in eerste instantie onze aandacht vanwege het leuke motiefje maar dat is natuurlijk geen doorslaggevende reden om een Tula draagzak te kopen.

We leenden de draagzak Tula voor een paar dagen voordat we besloten dat dit de peuter draagzak was die we gingen aanschaffen.

tula peuterdrager

Tula zit lekker en ergonomisch

De Tula draagzak werkt met een handig kliksysteem vergelijkbaar met een rugzak. De bandjes zijn makkelijk te verstellen en aan te trekken. Dit is ergonomisch dragen voor je kind en voor jezelf. Je ziet ook direct dat je kind goed in de drager zit (knietjes hoger dan de kont). Wat wij wel prettig vinden is dat de Tula drager langs de randen een dikkere stof heeft. Dit voorkomt dat je kind schuurplekken krijgt als je met blote beentjes gaat dragen.

Robuste drager

De hele uitstraling van een Tula drager is robuust. De stof die gebruikt is voor ergonomische draagzak is van stevig materiaal. Dit maakt het een drager die je ook prima op een gure Nederlandse dag kunt gebruiken. Tijdens onze vakanties naar tropische bestemmingen merkte we wel dat de drager wat aan de warme kant is. Tula heeft ook een versie speciaal als zomerdrager met een ventilerend rugpand. Onze dochter zelf klaagde overigens niet dat ze het te warm had. Van belang is vooral om huid-op-huid contact zo veel mogelijk te vermijden.

Tula draagzak

De stof wordt niet snel vies maar mocht dit toch gebeuren dan kan Tula in de wasmachine, al wordt aangeraden dit zo min mogelijk te doen.

Verschil Tula babydrager en Tula peuterdragr

Het verschil tussen de Tula babydrager en de Tula peuterdrager is met name de grootte. Zoek je een draagzak voor een kind van 2 jaar en ouder dan let je toch op andere dingen dan wanneer het om een pasgeboren baby gaat. Hiervoor is een speciale insert waardoor je je kind vanaf maat 56 kunt dragen, zonder de insert is de Tula babydrager geschikt vanaf maat 68/74. De peuterdrager is geschikt vanaf maat 92. Beide zijn zowel een buikdrager als een rugdrager. Wij hadden onze baby liever op de buik en onze peuter dragen we bij voorkeur op de rug.

Eenvoudig in gebruik

Het is erg makkelijk om ook wanneer je alleen bent deze ergonomische drager te gebruiken. Ik kan zonder hulp mijn dochter op en van mijn rug krijgen.

De Tula draagzak komt met een hoofdstukje dat er ook eenvoudig af te halen is als je deze niet gaat gebruiken. Wat deze ergonomische babydrager niet heeft is een goed afsluitbaar vakje om enkele spulletjes in meenemen.

tula peuterdrager

Al met al zijn we zeer tevreden nu we deze drager. Het is echt een hoogwaardig product. Wij worden er blij van omdat we dankzij de drager meer leuke dingen kunnen doen. We kunnen langere wandelingen maken die te ver zijn om te lopen, we kunnen onze dochter dragen als ze even een dutje wil doen en als er geen fietsstoeltje is dan kunnen we toch op pad. Onze dochter laat zich ook altijd met plezier dragen en slaapt er heel fijn in.

Ben je benieuwd tot welke leeftijd je de Tula drager kunt gebruiken. Wij hebben onze nog een aantal keer gedragen toen ze niet fit was tijdens onze reis in Zuid-Amerika. Dus we hebben de drager zelf gebruikt tot begin 4 jaar daarna was het niet meer nodig. Maar in principe is die getest en goedgekeurd voor kinderen tot 27 kilo en een leeftijd (met bijpassende lengte) van 5 jaar.

Tula draagzak
tula drager ervaringen

Tula draagzak kopen

Wil je een Tula draagzak kopen dan zijn moet je nog een lastige keuze maken, namelijk het motief. Zowel de babydragers als de peuterdragers zijn beschikbaar in een hele reeks van motieven waarvan enkele speciaal geschikt zijn voor reislustige ouders. Bepaalde motieven zijn duurder dan anderen.

De Tula drager is geen goedkope draagzak maar wel een kwaliteitsproduct dat lang mee gaat.

Vergelijk de prijzen en de verschillende motieven Tula draagzakken.

Dit artikel verscheen voor het eerst in 2016 maar is ge-update met onze laatste ervaringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top