Home / Reisinformatie / Europa / IJsland / Gletsjerwandeling Ijsland, beleef het avontuur

Gletsjerwandeling Ijsland, beleef het avontuur

In IJsland zijn heel veel gave outdoor activiteiten en een gletsjerwandeling mag je niet missen. Hikend over het ijs met stijgijzers en een ijshelm ontdek je het bijzondere landschap van een gletsjertong.

gletsjerwandeling ijsland

Gletsjerwandeling vanuit Skaftafell

Er zijn verschillende plekken voor een gletsjerwandeling in IJsland, maar wij kozen voor een start vanaf Skaftafell. Je gaat hier een uitloper van de Vatnajökull-gletsjer op, de grootste van IJsland. Er zijn meerdere aanbieders die de tocht aanbieden en je hebt keuze uit verschillende afstanden van 2 uur tot een meerdaagse tocht. Marcel deed de 4 uur durende tour maar achteraf gezien was 2 uur ook lang genoeg geweest.

De minimumleeftijd om mee te doen is 14 jaar. Wij kozen er dan ook jammer genoeg voor om alleen Marcel deze tour te laten doen, ondertussen maakten moeder en dochter een gewone wandeling door het park.  We denken dat een gletsjerwandeling met tieners zeker een gaaf familie-uitje is. Zijn je kinderen nog te jong lees dan onze andere tips voor een vakantie in IJsland met kinderen.

gletsjerwandeling ijsland
gletsjerwandeling ijsland

De wandeling begint met het ontmoeten van de rest van de groep bij het visitors centrum van Skaftefall. Alle benodigdheden worden ingeladen en met de auto rijden we naar de gletsjer toe.

Hier is het tijd om de crampons aan te doen die we onder de schoenen binden voor extra grip. Je komt nog eens wat tegen op zo’n wandeling bijvoorbeeld de set van de film van Christopher Nolan (Interstellar, 2014). De gletsjer is namelijk een geliefde locatie om films en series zoals Game of Thrones op te nemen.

Het is even wennen maar na een tijdje gaat het wandelen vanzelf. Er is tijdens de gletsjerwandeling in Ijsland volop tijd om rond te kijken, foto’s te maken en te luisteren naar de informatie van onze gids.

gletsjerwandeling ijsland
gletsjer ijsland
hike ijsland
ijsland
gletsjerwandeling ijsland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top