Graffiti en Streetart in Bremen: Hippe wijk Das Viertel

0

Ontdek een andere kant van Bremen met de graffiti en streetart in de wijk Das Viertel. De officiële naam van deze wijk is Ostertor en de meeste gebouwen komen uit de 19e eeuw. In de jaren 30 zou de wijk deels gesloopt worden voor een nieuwe brug en de wijk liep leeg. Uiteindelijk ging de bouw niet door en de krakers die in de huizen waren getrokken maakten er een kleurrijke wijk van.

We maakten een korte wandeling door deze wijk en ontdekten al snel waarom das Viertel de naam heeft één van de meest hipste gebieden van de stad Bremen te zijn.

bremen das viertal

 

Bremen das viertaldas viertel bremenOude huizen en knusse straatjes met kasseien worden afgewisseld met saaie betonnen flats. Het geheel komt tot leven doordat de graffiti die we tegen komen, de vele bloemen en planten en de huizen met vrolijke kleuren. Sommige graffiti is amateuristisch, op andere plekken gaat het om ware kunstwerken.

bremen streetart

bremen das viertalbremen das viertalHoewel das Viertel een heel ander sfeertje heeft dan de oude binnenstad van Bremen liggen ze geografisch gezien vlakbij elkaar. Het is maar 5 minuten lopen vanaf het historische oude centrum naar het hippe Bremen met graffiti en streetart. Je mag de kans om deze kant van Bremen te zien dan ook niet laten liggen. De wijk wordt doorkruist door de Ostertorsteinweg, een drukke winkelstraat met leuke tentjes, restaurantjes en vintage winkels. Wij bezochten Bremen met onze dochter, dus uit eigen ervaring kunnen we niet spreken maar dit schijnt ook een enorm goede wijk te zijn als je wil stappen.

bremen streetart

graffiti bremendas viertel bremen

hip bremenMeer tips over Bremen lees ook onze andere artikelen Bremen met kinderen en de Musea van Bremen

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.