Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Graffiti en Streetart in Bremen: Hippe wijk Das Viertel

Graffiti en Streetart in Bremen: Hippe wijk Das Viertel

Ontdek een andere kant van Bremen met de graffiti en streetart in de wijk Das Viertel. De officiële naam van deze wijk is Ostertor en de meeste gebouwen komen uit de 19e eeuw. In de jaren 30 zou de wijk deels gesloopt worden voor een nieuwe brug en de wijk liep leeg. Uiteindelijk ging de bouw niet door en de krakers die in de huizen waren getrokken maakten er een kleurrijke wijk van.

bremen das viertal

We maakten een korte wandeling door deze wijk en ontdekten al snel waarom das Viertel de naam heeft één van de meest hipste gebieden van de stad Bremen te zijn.

das viertel bremen

Oude huizen en knusse straatjes met kasseien worden afgewisseld met saaie betonnen flats. Het geheel komt tot leven doordat de graffiti die we tegen komen, de vele bloemen en planten en de huizen met vrolijke kleuren. Sommige graffiti is amateuristisch, op andere plekken gaat het om ware kunstwerken.

bremen streetart
bremen das viertal

Hoewel das Viertel een heel ander sfeertje heeft dan de oude binnenstad van Bremen liggen ze geografisch gezien vlakbij elkaar. Het is maar 5 minuten lopen vanaf het historische oude centrum naar het hippe Bremen met graffiti en streetart. Je mag de kans om deze kant van Bremen te zien dan ook niet laten liggen.

bremen das viertal

De wijk wordt doorkruist door de Ostertorsteinweg, een drukke winkelstraat met leuke tentjes, restaurantjes en vintage winkels. Wij bezochten Bremen met onze dochter, dus uit eigen ervaring kunnen we niet spreken maar dit schijnt ook een enorm goede wijk te zijn als je wil stappen.

Bremen das viertal
graffiti bremen
das viertel bremen
hip bremen

Meer tips over Bremen lees ook onze andere artikelen Bremen met kinderen en de Musea van Bremen

1 gedachte over “Graffiti en Streetart in Bremen: Hippe wijk Das Viertel”

  1. Hi! I will visit Bremen next year. I have been reading a lot and I would be interested to know if there is a website to be able to locate exactly graffiti in Das Viertel and other areas.
    I will appreciate the information!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top