Bremen met kinderen – de leukste attracties

Een stedentrip Bremen met kinderen is leuk! Van fijne speeltuinen tot gave interactieve musea speciaal voor kids. Er is genoeg te doen om het echt een bestemming voor het hele gezin te maken.

Ga je naar Bremen met kinderen dan kunnen we deze bezienswaardigheden en (kleine) attracties zeker aanraden. Voor het gemak hebben we ze per wijk gegroepeerd.

Bremen met kinderen – in en rondom de Altstad

Waarschijnlijk zal je een groot gedeelte van je tijd in Bremen tijdens je weekendje weg met kinderen doorbrengen met wandelen door het charmante centrum. Met gebouwen die op de Werelderfgoedlijst staan, schattige oude wijkjes en diverse mooie kerken is dit het startpunt van je dagje of weekendje Bremen.

Bremen stadsmuzikanten

Direct aan de Marktplatz staat het beeld van “de Bremer Stadsmuzikanten“. Je kunt het niet missen met alle toeristen die zich verdringen om hier een foto te maken. Extra leuk om je kind van te voren alvast voor te lezen uit het sprookje zodat ze de dieren ook daadwerkelijk herkent uit het boekje. Wat lastiger te vinden is de zingende put. Deze bevindt zich aan de rand van de <arktplatz wanneer je van het Roland beeld naar de McDonalds loopt. Wanneer je een muntje in de put gooit komt er kattengezang, hanengekraai of een dierengeluid uit. Onze dochter kon er geen genoeg van krijgen. Ze vond sowieso de verschillende beelden in het centrum erg grappig.

bremen-zingendeput
bremen-pannenkoekenboot

Voor lunch of avondeten kan je pannenkoeken eten op een piratenschip dat aan de kade voor de Altstad ligt. De entourage is leuk en de service snel. De pannenkoeken zijn redelijk geprijsd maar verwacht geen culinair hoogstandje.

Loop je vanaf de Altstadt naar de wijk das Viertel dan kom je in het park dat rondom het oude centrum loop een leuke speeltuin tegen. Er zijn hier veel goed onderhouden speeltoestellen voor diverse leeftijden.

bremen speeltuin
bremen speeltuin

Loop je vanaf de Altstadt richting het treinstation dan kom je in dit zelfde park een molen met restaurant tegen. Direct naast het station zit het Übersee-museum een modern etnografisch museum dat ook echt leuk is met kids.

Bremen met kinderen – in en rondom het Bürgerpark

Het Bürgerpark is een enorm park in Bremen. Het park begint ongeveer naast het station en loopt ruim 2 kilometer door om over te gaan in het Stadtwald, dat uitkomt bij het Universum en de Stadswaldsee waar ook een stadscamping zit. Langs het park loopt een weg met diverse buslijnen, dus zijn jij of je kids het wandelen zat dan kan je makkelijk terug keren.

universum bremen

Het Universum moet je zeker bezoeken, al maakt het hier wel uit hoe oud je kinderen zijn. Wij raden aan vanaf 4 jaar, onze dochter was met twee jaar eigenlijk nog wat te jong. Ook leuk voor ouders. Marcel, de techneut in de familie, moesten we na twee uur echt meeslepen. (lees ook belevingsmusea in Bremen).

In het park zelf zijn meerdere speeltuinen. Kijk even op één van kaarten in het park zodat je direct weet waar de dichtstbijzijnde zit. Bij de ingangen van het park vind je ook geprinte kaartjes die je mee kan nemen (en eventueel weer terug kan leggen bij het verlaten van het park). Wat een service! Wij zagen wilde hertjes en konijnen maar heb je niet zoveel geluk dan is er ook een kinderboerderij waar je naar dieren kunt kijken.

In het park is veel water en je kunt met het gezin een roeiboot of een waterfiets huren. Toen wij er begin april waren was het echt nog wat te koud maar bij mooi weer lijkt de 1,5 uur durende rondvaartboot door het park ons ook erg leuk met het hele gezin.

burgerpark03
bremen park

Bremen met kinderen – Botanika park en museum

Een ander park in Bremen is het Botanika. Ook hier kan je weer een mooie speeltuin vinden.

Verder zit er in het park het Botanika museum met beleveniscentrum dat vanaf peuterleeftijd al aan te raden is. Het eerste gedeelte is een enorme kas waarin de rododendron centraal staat. Je komt namelijk langs verschillende regio’s in de wereld en ziet de lokale rododendrons. Het is veel leuker dan het zo klinkt, kinderen krijgen hun eigen paspoort mee en er is genoeg te zien, zoals een waterval en een uitzichtplatform. In het beleveniscentrum kunnen kinderen meer leren over biologie.

speeltuin bremen
botanika bremen

Filmpje Bremen

Alles nog even in vogelvlucht zien? in 2,5 minuut kijk je mee met de leukste bekende en onbekende plekjes in Bremen.

Meer tips in Bremen en Bremenhaven met kinderen

Een weekendje Bremen is te kort om alles zelf uit te proberen. Zouden we tijdens een volgende trip in de zomer in Bremen zijn dan lijkt het stadsstrand en die omgeving ons ook erg leuk. We zouden dan ook een boottocht maken over de rivier. Een wedstrijdje van Weder Bremen meemaken is natuurlijk mooi voor papa’s en jongetjes.

Wij sliepen in het Atlantic Hotel Universum in Bremen direct naast het Universum. Een prima hotel met prettige kamers en een uitgebreid ontbijtbuffet.

hotel

Bremen en Bremerhaven worden vaak in een adem genoemd. Toch zit er nog 45 minuten rijden tussen beide steden. Bremerhaven met kinderen lijkt ons ook erg leuk. Zo zit er ook een Science center, het North Sea Aquarium en een openluchtmuseum. Dus wil je meer dan een weekend in Bremen doorbrengen dan is er genoeg te doen.

Ben jij wel eens met het gezin naar Bremen geweest? Wat vonden jullie kids het leukst?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top