Home / Nederland / Zeeland / Wandelen en speelnatuur in Groede Podium en Groese Polders, Zeeuws-Vlaanderen

Wandelen en speelnatuur in Groede Podium en Groese Polders, Zeeuws-Vlaanderen

Ben je op zoek naar leuke speelnatuur in Zeeland? In Zeeuws-Vlaanderen heb je meer opties dan op de Zeeuwse eilanden. Een tweetal erg leuke plekken bevinden zich zelfs vlakbij elkaar: Groede Podium en Groese Polders. Tussen het dorpje Groede en de kust en vlakbij bekende vakantieparken, zoals Landal Nieuwvliet-Bad en Roompot vakantiepark Zeebad. Ook Cadzand, dé badplaats van Zeeuws-Vlaanderen, is vlakbij. Ga op zoek naar haaientanden, want die vind je hier genoeg! Andere mooie stranden vind je bij Groede en Breskens.

Groede Podium

Groede Podium

Groede is een klein stadje vlakbij de Noordzeekust. Ook al is Groede een schattig dorpje om te zien, de echte pracht is te vinden aan de kust. Hier vind je onder andere Groede Podium, een speel- en bunkerpark in een voormalige batterij bunkers van de Atlantikwall.

Groede Podium

Groede Podium ligt middenin de weilanden, dus je kunt je kinderen met gerust hart laten spelen in het hele park. Omdat het park ook nog eens 200 meter lang is, voelen je kinderen een ongekende vrijheid. Er is hier zelfs een B&B in een van de bunkers, dus je kunt hier ook gaan slapen met de zonsondergang achter de duinen.

Groede Podium

Bij elke bunker vind je weer iets anders. Zo is er een bunker met een waterspeeltoestel, een bunker met een klimtoestel eroverheen en een bunker met een klein museum erin. Op deze manier zijn de bunkers en hun geschiedenis echt verweven met de speelplekken. Op elke bunker kun je ook klimmen en in sommige kun je ook binnen kijken en spelen. Naast het bunkerpark vind je een hertenkamp met ook wat konijnen en kippen. Leuk voor jonge kinderen die graag dieren willen zien.

Groede Podium

Extra fijn: je kunt hier ook prima een hapje eten of wat drinken terwijl de kinderen spelen. Er is een restaurant met een uitgebreide lunchkaart. Het grote terras ligt aan een groot grasveld met daarop springkussens. Dit laatste is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het weer en de periode van het jaar. Het speel- en bunkerpark is gratis toegankelijk.

Groede Podium

Groese Polders

Naast Groede Podium ligt het natuurgebied Groese Polders. Waar je bij Groede Podium alle speeltoestellen vrij dichtbij elkaar hebt, is Groese Polders meer een plek om een mooie langere wandeling te maken en ondertussen verschillende speelplekken te bezoeken.

Groese Polders

Je kunt een groot rondje lopen waarbij je start bij Groede Podium en via de speelnatuur van Groese Polders en de speeltoestellen in de Cletemspolder weer terug loopt. Dat is wel bijna zeven kilometer en je bent dan ook wel even onderweg. Je kunt de route zelf nog uitbreiden door ook een stuk over het strand te lopen. Is dit te ver, dan zijn er meerdere parkeerplaatsen in de buurt van de speelplekken. Daarnaast is er ook een fietspad.

In Groese Polders is dus een groot speeltoestel in een stuk speelnatuur met bruggetjes en een picknickveld.

Groese Polders

Dichter bij de kust in de Cletemspolder vind je een sluip-door route met een trekvlot, een hangbrug en een vlonderpad. Ga je nog een paar honderd meter verder, dan loop je zo het strand van Groede op.

Kortom, in Groede heb je een hele dag plezier!

Nog meer tips nodig? Lees hier al onze blogs over wandelen met kinderen of koop ons boek met speelbossen en familiewandelingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top