Home / Nederland / Brabant / GuestHouse Hotel Kaatsheuvel; hip huiskamer gevoel op loopafstand van Efteling

GuestHouse Hotel Kaatsheuvel; hip huiskamer gevoel op loopafstand van Efteling

Benieuwd naar het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel? Ik ging met een goede vriendin en haar zoontje naar dit hotel bij de efteling. Ik ben maar zo weinig thuis in het weekend dat ik niet vaak de tijd heb om met vrienden die verder weg wonen af te spreken. Bovendien is het voor mijn dochter veel leuker als er ook een keer een ander kindje bij is. Natuurlijk hoopten wij ook op nog wat tijd om bij te kletsen, terwijl onze kleuters samen konden spelen.

guesthouse hotel kaatsheuvel

Huiskamer gevoel bij GuestHouse Hotel

Dat bijkletsen is zeker gelukt, allemaal dankzij de fijne GuestHouse Hotel woonkamer. Ik heb er echt een hekel aan dat je bij hotels vaak aan de kamer gekluisterd zit. Wanneer je kind slaapt, moet je erbij blijven. Omdat er geen andere fijne plek is om heen te gaan of omdat het hotel niet veilig genoeg voelt (meerdere ingangen en uitgangen). Wat dat betreft zijn hostels en B&B’s vaak fijner voor ouders, omdat je daar wel een gezamenlijke woonkamer hebt.

Dit heeft het GuestHouse Hotel ook. Ze noemen het een living en dat is het ook, het is namelijk echt een heel gezellige leefruimte. Zo een met fijne loungebanken om in weg te zakken en waar je, net als thuis, met een theetje of wijntje in wegzakt. Zodra de kids slapen (wat even duurt, want elkaar wakker houden is natuurlijk veel leuker) verkassen we naar de living. Hier bestellen we een cava, die wordt geserveerd in een wijnglas, en praten bij over van alles. Werk, kids, gezamenlijk vrienden. Het is ouderwets gezellig, beentjes op de bank, lekker warm en we hebben alle tijd om bij te kletsen.

guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel

Behalve de zithoeken staan er ook hoge tafels en picknicktafels. Hier zit een familiegroep een bordspel te spelen. In de living zit ook een bar en er is een goede koffie automaat. Ook aan de kinderen is gedacht. Een hoek van de living is ingericht met meerdere keukentjes voor de kleinsten. Verder staan er veel verschillende bordspellen en is er een hoek met informatiefolders over activiteiten in de omgeving. Wat mij betreft is de woonkamer dus echt een groot pluspunt van het GuestHouse Hotel Kaatsheuvel. Niet alleen als je met je eigen gezin gaat, maar ook wanneer je een hotel zoekt met een groep vrienden of familie.

Bij mooi weer stap je vanuit de living zo de binnentuin in. Die is helemaal ommuurd (dus lekker veilig met kids) en er staan hier, naast fijne zitjes, ook diverse speeltoestellen voor jonge kinderen.

guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel

Dineren bij GuestHouse Hotel

Behalve de Living heeft het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel ook een restaurant. De kamers, living en binnentuin liggen allemaal op de eerste verdieping, het restaurant op de begane grond. Wel even reserveren wanneer je in het weekend gaat, want het restaurant zit snel vol. We kiezen ervoor hier te eten, wel zo makkelijk met kids.

guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel

Voor kinderen is er een klein speelhoekje waar onze kleuters zich wel even vermaken. Hoewel het natuurlijk ook heel leuk is om op de bank te staan en te praten tegen de mensen in de andere zitjes. Op het kindermenu staan verschillende opties, maar wel allemaal gefrituurd terwijl ik het toch ook wel fijn zou vinden als er een gezondere optie zoals pasta tussen zou staan. Onze kleuters kiezen allebei voor de vis met frietjes.

Wij gaan voor het driegangen tasting menu. Waarbij we als voorgerecht en als hoofdgerecht drie kleine gerechtjes krijgen om te delen. Het smaakt uitstekend, de gerechtjes zijn mooi opgemaakt en afwisselend. Net als in het hotel hangt er in het restaurant weer een fijne, knusse sfeer. Omdat we geen uren kunnen en willen tafelen geven we dat van te voren aan. Binnen anderhalf uur krijgen we de drie gangen. Heel fijn want anderhalf uur in een restaurant is met één kind (en een tablet) wel te doen, maar met twee toch een stuk lastiger.

guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel

De kamers van het GuestHouse Hotel

Tenslotte natuurlijk de kamers. Want de hele setting kan nog wel zo goed zijn, als mijn kamer gehorig is en een slecht bed heeft wordt ik alsnog chagrijnig wakker.  Maar daar hoef ik mij hier geen zorgen over te maken. De kamers zijn lekker licht en hebben voldoende opbergruimte. Er is een raam dat open gaat (met uitzicht op een parkeerplaats) en een airco die zelf te bedienen is. De wifi werkt ook op onze kamer. Onze kamer heeft een tweepersoonsbed en een stapelbed met uitschuifbed. Hierdoor is er plek voor drie kinderen. “Ik wil bovenin”, mijn dochter is haantje-de-voorste en wil graag het bovenste bed. Gelukkig is het middenbed ook prima voor haar vriendje. Dit middenbed heeft trouwens niet zoals het bovenste bed een rekje. Uit voorzorg trekken we het onderbed ook uit en dat blijkt maar goed ook want hij rolt zichzelf uit bed.

guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel

Het bed slaapt heel goed en ik ben vooral blij met de lekkere fluffy dekbedden. Nu ben ik met een vriendin, maar wanneer ik met mijn partner ben vind ik het alleen wel fijner wanneer het tweepersoonsbed een tweepersoonsmatras heeft en niet zoals hier uit twee losse bedden bestaat.

Ook aan vriendengroepen en grotere gezinnen is gedacht. Er zijn zelfs kamers die geschikt zijn voor acht personen waarbij je twee keer een tweepersoonsstapelbed hebt op de kamer.

guesthouse hotel kaatsheuvel

De badkamer is niet heel ruim maar prima met een goede douche, wc en wastafel. Leuk detail is dat er voor kinderen een shampoo is op kinderhoogte, met shampoo die niet prikt in de ogen. Op de shampoo een foto van ‘Bobby de barman’, ‘Sally de chef’ en ‘Rosa de receptionist’. De drie mascottes van het Guesthouse Hotel zijn verder nog niet zo zichtbaar al worden er wel hele leuke, groene regenlaarsjes verkocht met deze plaatjes. Bij navraag leer ik dat dit concept nog verder uitgerold zal worden.

guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel

De volgende ochtend wacht ons het ontbijtbuffet. Dit is minder uitgebreid dan wat wij gewend zijn bij veel hotels, maar is wel passend bij een guesthouse. Voor ons is er alsnog genoeg te kiezen. Met verschillende verse broden, broodjes, donuts en yoghurt. Na het ontbijt is het dan tijd voor het hoogtepunt van het weekend voor de kids. Zeven minuten lopen en we staan in de Efteling, ideaal!

guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel

Kortom het GuestHouse Hotel is wat mij betreft een aanrader voor gezinnen of met familie en vrienden. Als hotel bij de Efteling zal je alleen vanwege de locatie al genoeg gasten trekken en juist daarom vind ik het echt leuk dat het meer is dan alleen een kamer en dat er fijne plekken zijn zoals de living en de daktuin. De prijzen zijn ook echt heel netjes.

Bekijk de actuele beschikbaarheid en prijzen op de website van het GuestHouse Hotel, of op check de prijzen en meer reviews op booking.com.

Tip: lees heb je een groot gezin? Lees ook ons blog met tips voor hotels voor grote gezinnen of onze andere blogs over Brabant.

guesthouse hotel kaatsheuvel
guesthouse hotel kaatsheuvel

We bezochten het Guesthouse Hotel op uitnodiging maar de keuze hier te eten en aan de bubbels te gaan was op eigen initiatief en kosten. Zoals je van ons gewend bent gaan we alleen samenwerkingen aan met volledige vrijheid onze mening te delen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top