Home / Nederland / Gelderland / Logeren bij de boer en boerin op landgoed Volenbeek van Boerenbed

Logeren bij de boer en boerin op landgoed Volenbeek van Boerenbed

Ken jij Boerenbed al? In Ermelo vind je landgoed Volenbeek, een van de locaties van Boerenbed. Een kampeerboerderij waar je verblijft in een tenthuisje met uitzicht op de weide. De kinderen maken op een hele leuke manier kennis met het boerderijleven.

We gingen wandelen met alpaca Speech, knuffelden met de konijnen en mochten zelfs helpen met de kalfjes melk geven. Laat je vooral niet afschrikken door de afwezigheid van elektriciteit, je zult merken dat het een fantastische ervaring is!

Bekijk hier meteen de prijzen en beschikbaarheid.

Boerenbed

Ben jij benieuwd naar het boerderijleven en wil je ook graag eens logeren bij de boer? Dan zit je op een van de locaties van Boerenbed helemaal goed. Het concept van Boerenbed is simpel. Je verblijft in een ruim en comfortabel tenthuisje op een van de prachtige boerderijen en ervaart het boerderijleven van dichtbij.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Kleine sidenote, de tenthuisjes zijn niet voorzien van gas en stroom. Laat je hier zeker niet door afschrikken, ook niet met kleine kinderen. Er zijn genoeg mogelijkheden. Je zult ervaren dat dit juist de grootste luxe is. Wij verbleven er met 2 kinderen van 4 en 1,5 jaar. De locaties van Boerenbed liggen verspreid door Nederland en zelfs daarbuiten. Boerenbed is namelijk ook te vinden in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Zwitserland. Iedere boerderij aangesloten bij Boerenbed is uniek.

Landgoed Volenbeek

Het kleinschalige landgoed Volenbeek bevindt zich in een bosrijke omgeving in Ermelo. Je wordt hier met open armen ontvangen en boer Wouter en boerin Thea laten je graag het echte leven op de boerderij zien.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Je verblijft hier in een van de 10 tenthuisjes gelegen aan de rand van het bos met uitzicht op de koeienweide. Op de boerderij zijn meer dan genoeg activiteiten voor jong en oud. Onze kindjes waren niet meer weg te krijgen uit de knuffelschuur waar onze dochter uren verbleef tussen de konijntjes.

De accommodaties

De tenthuisjes bevinden zich allemaal langs elkaar, met genoeg ruimte ertussen zodat je voldoende privacy hebt. Ze zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. Kom je met meer personen of met een groep? Dan kun je verschillende tenthuisjes bij elkaar boeken.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Alle tenthuisjes zijn voorzien van een toilet, houtkachel waar je op kunt koken, een koelkist en twee slaapkamers welke je met een gordijn kunt afsluiten. En het hoogtepunt voor onze dochter: een bedstee met hartjesramen! Verder is de tent voorzien van een zitgedeelte en een eettafel. Bij mooi weer kun je gebruik maken van de buitenkeuken, deze bevindt zich voor de tent.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Voor kleine kinderen is er de mogelijkheid om een babybedje en babystoel bij te boeken. Bij je boeking kun je een keuze maken tussen een huisje met of zonder privé douche, wanneer je hier niet voor kiest kun je van de algemene douches gebruik maken. Ook kun je zelfs kiezen voor een tenthuisje met hottub. Het enige nadeel met kleine kinderen vonden wij de kachel die midden in de tent stond. Toen we dit bij boerin Thea aangaven, werd dit meteen opgelost door een kachelhekje.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf kun je op de boerderij vinden, denk bijvoorbeeld aan hout voor de kachel of koelelementen voor de koelkist. In het winkeltje op de boerderij koop je streekproducten en kun je verse broodjes bestellen. Wij haalden hier verse eieren en melk om pannenkoeken te maken op de houtkachel.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Veel heb je echter niet nodig, wij hebben echt genoten van het platteland en de eenvoud. De kinderen waren veel te vinden in de speeltuin, deze lag naast onze accommodatie. Ideaal dus met kleine kinderen, terwijl wij lekker aan de picknicktafel genoten van de rust, konden onze kindjes lekker spelen.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Bekijk hier de accommodaties.

Activiteiten op de boerderij

Je hoeft de boerderij niet af om je hier een paar dagen te vermaken. Er zijn namelijk genoeg activiteiten te doen. Zo mag je de boer hier altijd helpen met boerderij klusjes en voor de schuur kunnen ze zich uren vermaken op de trampoline of een van de skelters of traptractors.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Je kunt op de boerderij gebruikmaken van het volleybalveld of je gaat gewoon lekker het bos in waar je hutten kunt bouwen of in de bomen kunt klimmen.

Help de boer met klusjes

Dagelijks kun je boer Wouter en boerin Thea meehelpen met allerlei boerderijklusjes. Onze dochter stond ’s ochtends al te springen om mee te helpen met het voeren van de kalfjes.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Toen ze dit de tweede dag zelf mocht doen, kon haar dag al niet meer stuk! Ook in de schuur bij de koeien en de kalfjes mag je de hele dag door binnenlopen.

Speech, de alpaca

Als je het ons vraagt, is Speech wel de mascotte van de boerderij. Speech, de alpaca, heeft een eigen hok in de schuur, maar is meestal elders op de boerderij te vinden. Hij zoekt namelijk graag de gezelligheid op.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Hoewel hij niet zo van aanraken houdt, is hij wel in voor een wandeling. Super leuk dus om een wandeling te maken op de boerderij en meteen op verkenning uit te gaan.

De knuffelschuur

Zoals ik eerder al beschreef, de favoriete plek van onze dochter Esmee. Konijnen en cavia’s.. Alsof het nog niet schattig genoeg was, waren er onlangs ook nog babykonijntjes en cavia’s geboren.

Boerenbed landgoed Volenbeek

Je kunt je dus voorstellen dat we hier heel veel tijd doorgebracht hebben.

Pizza avond

Pizza avond op de boerderij, nog zo’n unieke beleving! Terwijl wij genoten op het terras werden onze pizza’s vers gebakken in de steenoven.

Boerenbed landgoed Volenbeek pizza avond

De pizza avond is een of twee keer in de week. Je bent natuurlijk ook helemaal vrij om je pizza mee te nemen om lekker in de tent op te eten.

Wat is er te doen in de omgeving?

Wil je wat meer van de omgeving zien? Ook in de buurt van landgoed Volenbeek is veel te ondernemen. Op de boerderij kun je fietsen huren waarmee je de omgeving kunt verkennen. Je kunt wandelen op de heide, naar de schapenkooi, naar het klimbos en er zijn diverse speelbossen en familiewandelingen in de omgeving. Ben je toe aan een dagje uit, dan zit je dicht in de buurt bij Walibi en Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Lees ons blog voor meer tips in de omgeving van Ermelo.

Onze ervaring bij Boerenbed

Voor ons was dit de eerste keer logeren bij de boer en ik moet eerlijk zeggen, ik vond het wat spannend. Kamperen in een tenthuis zonder wifi, gas en stroom met twee kleine kinderen?

Boerenbed landgoed Volenbeek

Onze ervaring op landgoed Volenbeek was fantastisch! Onze kindjes zijn nog klein en zijn snel tevreden. Ze hebben enorm genoten van de dieren en het buitenleven. Wij hebben vooral genoten van de ongedwongen sfeer en hadden echt het idee dat we even konden afschakelen. We hebben het gas en stroom geen moment gemist. Het was juist super leuk om op de houtkachel zelf een kopje thee te zetten en pannenkoeken te bakken. ’s Avonds maakt we het gezellig met de olielampen aan en deden we een spel. We hadden echt even tijd met het gezin samen.

Wouter en Thea zijn enorm gastvrij en helpen je met alle vragen over de boerderij of de omgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top